Maxim Łeba prywatnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Maxim Łeba prywatnie

Post autor: Pancernz »

Parę słów o pobycie w Maximie w Łebie. Do ośrodka trafiłem jakby przypadkiem gdyż tam gdzie zawsze jadę za późno się zorientowałem i brakło miejsc dlatego rezerwując w Maximie pobyt no tak z duszą na ramieniu. Pobyt dwa tygodnie w grudniu przed świętami . Miasto ładne ale totalnie wyludnione można było iść i iść i nikogo nie spotkać w drodze nad morze a do tego z ośrodka około 2-3 km w zależności od wybranej drogi bliżej do tzw falochronu zachodniego.Teraz na tapetę obiekt itd
Ośrodek wypoczynkowy Maxim to obiekt w ciągłej rozbudowie gdy wygooglujecie sobie ośrodek to widać na nim główny obiekt bez istniejących już domków .

Budynek ma dwa piętra z dużą windą i bez problemu poruszały się tam osoby na wózkach w drodze na zabiegi czy na posiłki itd.Pokoje ładne a w nich wszystko co trzeba ; czajnik,szklanki,tv itd,ładne łazienki ale malutkie prysznice ,części osób może być chłodno (mały kaloryfer) nie mniej pokoje oceniam na dobrą czwórkę bo łóżka wyjątkowo ratują sytuacje dość wygodne.Z obiektu można wychodzić gdzie i do kiedy się komu podoba można nie wracać nikt nie wnika po 22 zamykany jest obiekt ale każdy kuracjusz dostaje klucz do drzwi wejściowych i można wracać kiedy kto lubi.Obok market Polo jak ktoś potrzebuje coś kupić raptem z 10m obok stoi ten sklep .

Zabiegi : baza wyjątkowo skromna ale...w kilku ośrodkach się bywało tu pochwalić muszę za borowinkę żadne tam plastry i inne wynalazki tylko błotko cieplutkie takie jakie powinno być,zabiegi prądowe,masaże itd.Teoretycznie dostajemy dwa zabiegi dziennie niby mało ale.....do ciągłej dyspozycji gości na dole sala treningowa ze sprzętem bez ograniczeń oraz zabieg kolejny to gimnastyka poranna z instruktorem dla chętnych oraz tu nie jestem pewien podobno codziennie o określonej godzinie gimnastyka w basenie też z instruktorem . Sam basem w pozostałych godzinach (dość skromny )ale też bez ograniczeń dla każdego .Sumując te zabiegi 3 plus te z karty 2 można powiedzieć ,że ilość zabiegów jest całkiem fajna ,można dorzucić sobie jeszcze wiadomo spacer plus kąpiel dla odważnych w morzu :). Dobudowywana jest kolejna infrastruktura gdzie ma być ogromny basen i większa ilość zabiegów ale to plus minus za około dwa lata.Zabiegi wykonywały dwie piękne i sympatyczne panie :).

Jedzonko : Jedzenie tzw stół szwedzki czyli opór jedzenia i co kto lubi wybór ogromny ,jedzenia nigdy nikomu nie brakowało nikt się nie pchał bo panie wciąż i wciąż dokładały .Oczywiście jak wszędzie trafiali się dziwni ludzie nakładając tyle aż im spadało na podłogę nie oceniam mówię jak jest :). Tak czy siak głodni nie będziecie do serwowanego obiadu duży wybór ciast jak ktoś lubi .

Ceny itd są na stronie ośrodka powiem,że bardzo atrakcyjne i jedne z najtańszych w kraju wychodzi za te wszystkie cuda średnio chyba 500 zł za tydzień.Obiekt posiada sporą liczbę tzw stałych powracających co roku gości czyli,że też byli zadowoleni

To tak chyba tyle jak coś proszę pytać chętnie odpowiem na pytania
forumowicz

Re: Maxim Łeba prywatnie

Post autor: forumowicz »

Zastanawiam się nad wypadem w przyszłym roku. Jeździ tam od paru lat mój kolega z pracy, teraz też pojechał z dzieciakami na ferie.
Bardzo się cieszę z każdego takiego opisu na Forum , bardzo dziękuję.
Ps. Tak czy inaczej serce zostawiłam w Ustce.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie no ja dokładnie to samo haha też Ustka ,pozdrawiam i zdrówka :)
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za pozytywną opinie oby takich było wiecej :)
forumowicz

Pancernz ,cieszę się , że ludzie dotrzymują obietnic - dzięki za opinię :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Pancernz bez urazy, ale ta Twoja opinia to zakrawa mi na jeden wielki pic. :(
Pancernz pisze: (...) wychodzi za te wszystkie cuda średnio chyba 500 zł za tydzień.(...)

Średnio, chyba; co to za określenia zamiast konkretnej, wydanej kwoty. Przecież jak tam
byłeś to doskonale wiesz ile wydałeś. Wróciłeś zaledwie dwa miesiące temu i nie wiesz jaka
jest opłata za tydzień? Co to amnezja jakaś, czy wielka tajemnica? Poza tym nawet słowem
nie wspomniałeś o opłacie miejscowej (klimatycznej), a ta jest w Łebie pobierana przecież
przez cały rok. Tak na koniec dodam, że ta Twoja opinia jak również opis obiektu i okolicy
w wielu fragmentach, to dokładnie (czyli słowo w słowo - przypadek?) pokrywa się z różnymi
opiniami, które znalazłem na stronach internetowych opisujących ten ośrodek. Dodanych jest
tylko trochę "spójników" dzięki którym wyszła jedna obszerna "opinia". Dziwnym tylko trafem
brakuje w niej chociaż jednego słowa na temat niedogodności związanych z pobytem w tamtym
miejscu. A czytając inne opinie wychodzi, że jest ich wcale niemało.
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odezwał się wieczny niezadowolony nie pisałem żeby się komukolwiek przypodobać a już na pewno tobie,ot pójdę na szafot bo nie napisałem ile wynosi opłata klimatyczna. Nie pisałem wg jakiegoś wzoru tylko jak mi się podobało .Pisząc średnio za tydzień miałem namyśli czas przebywania latem drożej zimą taniej i ewentualnie kwestia ustalenia z recepcją szczegółów.Jesteś ewidentnym przykładem trola internetowego co ma pożywkę z krytykowania kogokolwiek i cokolwiek .Tak trudno wejść na stronę jakiegokolwiek ośrodka żeby dowiedzieć się szczegółów cennika ? bo opłata klimatyczna np w wysokości 3 zł to strasznie podnosi koszta .Tacy ludzie jak sami widzicie powodują że nikt więcej żadnej recenzji nie napisze bo pan ideał żyje z zabijania w ludziach wszystkiego co pozytywne .Za jeden tydzień zapłaciłem 460 zł drugi był droższy i kosztował 540 to ile wychodzi średnio ? właśnie 500 ,opłata klimatyczna to bodaj dwa zł na dzień całkiem o niej zapomniałem nie ważne,przestań siać jad człowieku i zacznij żyć .
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Pozostawię Twój post bez komentarza. Nie zniżę się do Twojego poziomu.
Ocenę naszych postów i zachowania ich autorów, pozostawię czytającym.
Wspomagając Twoją amnezję, informacyjnie podam, że opłata klimatyczna
w Łebie, poza sezonem (lipiec - sierpień) wynosi zaledwie 1 zł za dobę.
forumowicz

Dziadku zaatakowaleś wybacz bez pardonu. Zawsze będę dziękować i doceniać ludzi, którzy wracają i piszą. Po takiej ripoście osobiście nie napisałabym nic więcej. A, że mało szczegółowo? Mam gdzieś opłatę klimatyczną i jej wysokość. Liczy się powrót i opinia. Taka jaką ktoś napisać potrafi.
Pancernz dziękuję , ponownie.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Dzia_dek pisze: 05 lut 2019 12:12 Pancernz bez urazy, ale ta Twoja opinia to zakrawa mi na jeden wielki pic. :(
Pancernz pisze: (...) wychodzi za te wszystkie cuda średnio chyba 500 zł za tydzień.(...)

Średnio, chyba; co to za określenia zamiast konkretnej, wydanej kwoty. Przecież jak tam
byłeś to doskonale wiesz ile wydałeś. Wróciłeś zaledwie dwa miesiące temu i nie wiesz jaka
jest opłata za tydzień? Co to amnezja jakaś, czy wielka tajemnica? Poza tym nawet słowem
nie wspomniałeś o opłacie miejscowej (klimatycznej), a ta jest w Łebie pobierana przecież
przez cały rok. Tak na koniec dodam, że ta Twoja opinia jak również opis obiektu i okolicy
w wielu fragmentach, to dokładnie (czyli słowo w słowo - przypadek?) pokrywa się z różnymi
opiniami, które znalazłem na stronach internetowych opisujących ten ośrodek. Dodanych jest
tylko trochę "spójników" dzięki którym wyszła jedna obszerna "opinia". Dziwnym tylko trafem
brakuje w niej chociaż jednego słowa na temat niedogodności związanych z pobytem w tamtym
miejscu. A czytając inne opinie wychodzi, że jest ich wcale niemało.
Oj Dziadku, czepiasz się. Cennik pobytu w sanatorium w każdym miesiącu może być inny,to akurat można sprawdzić na stronie sanatorium lub dzwoniąc. A ile wydasz dodatkowo to zależy tylko od Ciebie.
ODPOWIEDZ