ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
zbiibri
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2012 18:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka - przewidywalność

Post autor: zbiibri »

jacky6 pisze: 04 lut 2019 16:43
zbiibri pisze: 04 lut 2019 15:31 Ile czasu wcześniej dostaje się wiadomość o terminie wyjazdu :roll:

Do niedawna info o skierowaniu pojawiało się w okienku na ca 3 tygodnie przed wyjazdem.
Po tygodniu przychodziły papiery do domu.

Teraz może być wcześniej...
Oby...

:mrgreen: :ugeek:

jacky6
Dziękuję za informacjë byłam pewna że wcześniej :roll:
bo jak czytam na forum to niektórzy piszą że mają termin na maj :?:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka - przewidywalność

Post autor: jacky6 »

zbiibri pisze: 04 lut 2019 17:14 Dziękuję za informacjë byłam pewna że wcześniej :roll:
bo jak czytam na forum to niektórzy piszą że mają termin na maj :?:

Ci "inni" mogą mieć przydziały z innej puli np. szpital uzdrowiskowy lub z ZUS-u.
5 lat temu już w marcu dostałem od ręki przydział z ZUS-u do Lądka Zdroju na przełom sierpnia / września. Ale to inna bajka.
Teraz dopiero likwidują w NFZ zatory powrotów z weryfikacji - zatory przekraczały długość 2 miesięcy.

zbiibri
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

A jak to jest z tym ubywaniem numerków czy latem jest mniej przydziałów :?: bo dużo ludzi jedzie prywatnie :roll:
A my dłużej czekamy :?
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

zbiibri pisze: 04 lut 2019 17:31 A jak to jest z tym ubywaniem numerków czy latem jest mniej przydziałów :?: bo dużo ludzi jedzie prywatnie :roll:
A my dłużej czekamy :?

Jasne, że lat jest więcej komercjuszy, ale to się równomiernie ( proporcjonalnie ) rozkłada na wszystkie regiony funduszu ...
Ten rok jest jakoś nieprzewidywalny ...

Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

W ubiegłym roku w lipcu,sierpniu i wrześniu na kardiologii były wysokie spadki nr śr 4774/mc. Wynika z tego,że nie koniecznie chodzi tu o komercjalizm, a o pieniądze na kontrakty.Listopad jest raczej niepopularnym miesiącem na komercyjne wyjazdy, a ubyło jedynie 1752 nr.
Jacky6, ta górska miejscowość leczy reumatyków. Już niedługo pochwalisz się,kiedy wyjazd.Dzień coraz dłuższy i będzie coraz cieplej, doczekasz do pięknej wiosny. Ja jestem jeszcze w sferze marzeń, ale już piękna wiosną poznam miejsce" zsyłki" (wyraz zapożyczony od Ciebie) :lol:
Pozdrawiam oczekujących i życzę dnia bez smogu.
maro40
Na forum od: 19 wrz 2018 09:31
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: maro40 »

Witam Wszystkich
Dzisiaj sprawdzałem na reumatologii, mam nr 9500 bez określenia miejsca przydziału czy ktoś z "weteranów" może z autopsji podać w jakim to miesiącu wypadnie :D
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka u reumatyków

W ostatnich ponad 2 miesiącach utrzymuje się średnia 5.000 per miesiąc.
Jeśli takie tempo się utrzyma w kolejnych miesiącach to numer 9500 zacznie kurację w połowie kwietnia.
Jak w lufciku funduszowym cyfry sięgną około 2.000 to wyświetli się dokładny termin i miejsce skazania na katorgę sanatoryjną...

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

maro40
Na forum od: 19 wrz 2018 09:31

Post autor: maro40 »

jacky6
Dziękuję za informację kwiecień jest OK a jak będzie później to jeszcze lepiej :D
pozdrawiam
zbiibri
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Lista oczekujących bez zmian :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Ale wśród znajomych ogromny popłoch.
Numerki zaczynają szaleć lub następuje wyrównanie bo opisujecie jakieś dziwne liczby dot spadku .
Kardio od stycznia spadło o ponad 7500 numerków to aż dziwne !!( Koleżanka z ..rozrusznikiem )
Wew od stycznia tylko 2500 ( cukrzyca ) aż 2500 !!!!
ale Ortopedia aż 5000 od stycznia
To sa Notowania Kolegów z Firmy i porównania sa ogłaszane w każdy wtorek.
Może spowodowane jest to tym że panował mocny zator w zakresie wrzucenia do ponownej kolejki po weryfikacji lub... wpłynęło mniej wniosków na leczenie tzw poszpitalne
Choć Znajomy Pacjent z ŚCCS otrzymał z wypisem wniosek ,który nabrał już mocy urzędowej pojawił się w ZiP informacja o nadaniu numeru a za tym numerem w przeglądarce pojawił się status ..oczekiwanie na wyznaczenie miejsca z Numerem ?????? 62 po szpitalne Kardiologia
Osobiście NIGDY nie pamietam tak niskiego numeru
Kilka razy miałem wniosek tzw poszpitalny Kardio i Zawsze numer początkowy to cyfra 600 ,800 czy ostatnio 2100
Wniosek Mało wniosków na leczenie poszpitalne -Lub Zator
ewentualnie i to może być potwierdzenie bo Ktoś inny złożył papiery osobiście Katowicach 15 listopada na tzw poszpitalne i ma w ZiP info że został zakwalifikowany na leczenie sanatoryjne -ale BRAK numeru .

Może okazać się ,że Mocno Ogranicza sie skierowania na leczenie poszpitalne i kolejki troszkę wirują .
ODPOWIEDZ