SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
czykit20
Na forum od: 06 lut 2019 14:01
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: czykit20 »

robak pisze: 03 lut 2019 07:09 Co do pokoi - sąsiedzi maja gorszy ;)
Jedzonko - ilościowo nie do przejedzenia - smakowo jak się trafi. Kompot tylko z nazwy jest
Obsługa bardzo miła
Wszystkie zajęcia w jednym obiekcie
Jedynie zapisani na basen musza korzystać z podstawionego busa

Liczyłem na konkretna rechabilitacje - no i się przeliczyłem - wszystko nieco ponad 1h trwa. Z pewnością oprawy nie będzie.
Wykupiłem karnet na siłownie - jedynie w ten sposób mam szanse na polepszenie ruchomości barku. A przy okazji resztę dnia mam zagospodarowaną.

Parking płatny 100zl
TV 90
Wifi darmocha

TV 90 za cały pobyt rozumiem ?
Za chwilę tam jadę , chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej , żeby na miejscu nie paść z "zachwytu"
Opinie , które czytałem nie są , że tak powiem zachwycające .
Awatar użytkownika
robak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2018 20:54
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: robak »

Tak cały pobyt. Pokoje ktore są po remoncie czyli nowa podłoga i meble. Nie wiem jak łóżka ale te u mnie bardzo mocno się zapadają. Klamka w drzwiach głównych urwana - w momencie przyjazdu latała jak prosie w miechu.
Niektóre pokoje nie maja klamek od zewnątrz i jest prośba jak jest obchód kontrolny około 21.45 o zostawienie drzwi uchylonych.
Te rowery w sali gimnastycznej w stanie agonalnym i nie ma komu tego zgłosić. Jeden z nich się rozpadnie i ktoś krzywdę sobie zrobi- będę drążył temat.
Pokoje sprzątane pon środa piątek.

Sklepy bardzo blisko żabka/groszek 800m dalej ulubiony przez nas Biedronka
czykit20

robak pisze: 06 lut 2019 15:31 Tak cały pobyt. Pokoje ktore są po remoncie czyli nowa podłoga i meble. Nie wiem jak łóżka ale te u mnie bardzo mocno się zapadają. Klamka w drzwiach głównych urwana - w momencie przyjazdu latała jak prosie w miechu.
Niektóre pokoje nie maja klamek od zewnątrz i jest prośba jak jest obchód kontrolny około 21.45 o zostawienie drzwi uchylonych.
Te rowery w sali gimnastycznej w stanie agonalnym i nie ma komu tego zgłosić. Jeden z nich się rozpadnie i ktoś krzywdę sobie zrobi- będę drążył temat.
Pokoje sprzątane pon środa piątek.

Sklepy bardzo blisko żabka/groszek 800m dalej ulubiony przez nas Biedronka
Szału widzę nie ma . Stawić się trzeba tak jak kolega pisał , 8.00 -- 14.00
A jakie jest prawdopodobieństwo dostania pokoju po remoncie ?
Zajęcia , zabiegi do której , codziennie oprócz niedziel ?
Widzę że pewnie będziemy się zmieniać . Muszę dotrzeć 21.02
Awatar użytkownika
robak
Kuracjusz
Kuracjusz

Loteria jaki pokój się dostaje - , Tak jak pisałem do 14 choć jak ktoś się spóźni to tragedii nie będzie. Im wcześniej tym jest szansa że będzie mozliwość wyboru łóżka szafki. Zajęcia od 8.30 choć trqafiają się takie co można by już od 7.00 rozpocząć ale oficjanie wcześniej niż 8.30 nie można, a trwają do 15.30 - tak późno to już jakieś niedobitki przychodzą na nie. Ale nie ma sensu ich przeciągać i spokojnie zrobisz do południa, chyba że jest coś typu spotkanie z dietetykiem itp - wtedy trzeba stawić się na konkretną godzinę. W sobotę do 12h są maksymalnie rozpisane zajęcia - 4szt a w tygodniu 6. W niedziele panuje hasło owsiaka róbta co chceta
czykit20

Dzięki , to pewnie pokulam się całą noc , żeby dotrzeć tam rano .
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Robak a jak idzie odbudowa Przyrodoleczniczego ? Co się mówi ? Zakończą w tym roku ?
Awatar użytkownika
robak
Kuracjusz
Kuracjusz

Nie wiem nie interesowałem się tym tematem. Ale z tego co wyczytałem w internecie to raczej bardzo wątpliwe by był oddany do użytku w tym roku
ewda
Na forum od: 02 wrz 2019 12:50
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: ewda »

Witam, byłam w Domu Zdrojowym od 18 lipca 2019r 24 dni. skierowanie z ZUS. Zakwaterowali mnie w pokoju 3 osobowym, od strony parku,(noce spokojne,) odnowiony, bardzo duży, sprzątany co drugi dzień. Ręczniki zmienili 1 raz, pościeli wogóle. Trafiłam do ordynatora na badanie, który mnie wysłuchał, zbadał i przychylił się do moich propozycji zabiegów ( masaż suchy, podwodny, kriokomora, borowina, ćwiczenia). W trakcie można zmienić zabiegi jak nie służą. Na basen dowożą busem do Wałbrzycha.
Rehabilitanci mili, uprzejmi, służący pomocą. Niestety Zakład Przyrodoleczniczy dalej w remoncie po pożarze.
Jedzenie wystarczające, dla panów może mniej.Wokół Domu Zdrojowego dużo zieleni, parków, jest gdzie spacerować.
Wyjazd zaliczam do udanych.
Parking 100,-
TV -95zł
Ci co piszą że jest żle przesadzają.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dzięki Ewad za opis :)
ODPOWIEDZ