Trafia do zwrotów w rodzimym oddziale.Alicja3140 pisze: 12 gru 2018 22:02 No tak ale jak skierowanie wraca tydzień przed wyjazdem to chyba trafia do zwrotów a nie do nowego rozdania.
Wyjazd ze zwrotów
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Wyjazd ze zwrotów
- alien
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2016 09:00
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 11
Praktycznie każdy OW NFZ ustala wewnętrznymi przepisami inny czas rozdzielnictwa tzw.zwrotów. Na marginesie nie podpartymi żadnymi unormowaniami prawnymi i wedle obowiązującej ustawy nielegalnymi. Np. tak ma OW Małopolskie,gdzie o zwroty można się dopiero starać po weryfikacji złożonego skierowania..na pytanie na jakiej podstawie prawnej, otrzymałem odpowiedź....bo za dużo jest chętnych ..rozbili mnie...
Co ważne kontrakty podpisywane są na różne profile chorobowe ..i może być że np. jest mnóstwo zwrotów z kardiologi lub ginekologii ,a z reumatologii nic...no i ktoś dostanie dzwoniąc,a ktoś nie.
Rozwiązanie? Jest...likwidować w OW NFZ sekcję sanatoria...a każdemu ubezpieczonemu raz na dwa lata na osobiste konto w NFZ przelewać 2000pln ..i każdy kiedy chce i gdzie chce w oparciu o skierowanie od lekarza plus badania lekarza balneologa jedzie w wybrane miejsce...Funkcjonuje jeszcze opcja sanatoria z ZUS---ale to osobna bajka i aktualnie nie bardzo wiem jak to funkcjonuje...psiapsióła teraz z nimi walczy to coś może się dowiem. Pozdrawiam z Nowym Rokiem ...zdrowia życzę by nie tułać się po sanatoriach,jak i zdrowia na same wyjazdy bo potrzebne na każdej płaszczyźnie hi hi
-
kryzny
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 sty 2015 09:26
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowano: 137 razy
Gratulujękryzny pisze: 08 lut 2019 11:52 Udało się. Wydzwoniłam Busko - Zdrój Od 15 lutego do 8 marca Bardzo jestem zadowolona
-
MarzenaS
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 lis 2016 16:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Mam prośbę, będę dzwonić o zwroty z mazowieckiego sanatorium na reumatologię:)
Może polecicie mi miejsca które w propozycjach warto wybrać pod względem rehabilitacji, pokoi i jedzenia ?
Proszę pomóżcie bo jak już jechać to z dobrymi efektami wrócić:)
Pozdrawiam Wszystkich:)
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy