mrożony chleb!!! Posejdon Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
hania94
Na forum od: 05 lut 2019 21:39

mrożony chleb!!! Posejdon Kołobrzeg

Post autor: hania94 »

W ośrodku przebywałam w okresie 26.01-02.02.2019r. - komercyjnie
Po 2 dniach zgłosiłam uwagi do personelu kelnerskiego, że chleb podawany do posiłków jest nieświeży. Uzyskałam odpowiedź, że w wolne dni nie mają dostaw.
W poniedziałek sytuacja powtarza się. Podano chleb mrożony- odświeżany. Tym razem sprawę zgłosiłam menedżerowi. Wtorek- sytuacja nadal ta sama. Ponownie reklamuję świeżość chleba u menedżera. Tym razem słyszę, że chleb jest świeży. Na moje uwagi i osób siedzących przy moim stoliku Pan stwierdza, że wie jak wygląda świeży chleb bo sam piecze!!!!! (nie ten który nam podawano).
Kolacja komercyjna z "breją kaszanki" w tle, kiełbasa smażona z cebulą to dania którymi raczyła nas kuchnia Posejdona- zaznaczam kuracjuszy komercyjnych.
Posiłki pełnopłatne różniły się tych od NFZ dodawaniem np. kilku strączków fasolki do 2 dania, listkiem sałaty!! lub pomarańczą.
Po moim wyjeździe znajoma, która została na turnusie rehabilitacyjnym z NFZ zakwestionowała kolejny smakołyk kolacyjny pt; łazanki z kapustą - breja rozgotowanego makaronu z kapustą. Określiła, że to nie jest jedzenie a PASZA!!!!.
Nigdy nikomu nie polecę tego ośrodka.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: mrożony chleb!!! Posejdon Kołobrzeg

Post autor: zbigniew165 »

.Hania 94 dzięki za opinię. Z twojego opisu widzę, że dobrze zrobiłem wybierając Chalkozyn Kołobrzeg na pobyt komercyjny. Dużo osób na forum polecało właśnie Posejdona na wyjazd komercyjny twierdząc,że warto do tego obiektu jechać. Jak będę w Chalkozynie, to spróbuję potwierdzić twoją opinię, a będę tam w marcu. :)
hania94
Na forum od: 05 lut 2019 21:39

Post autor: hania94 »

Podawanie starego chleba w Posejdonie już pojawiło się na tym forum. Są kuracjusze, którym to odpowiada, byle co byle jak aby było. Ja do takich nie należę. Nie "sadzę" się na "płacę i wymagam", ale różnica posiłków pełnopłatnych i NFZ polegająca na dodaniu odrobiny surówki więcej lub owocu ???
Podobno w ubiegłych latach kuracjusze komercyjni mogli korzystać z posiłków "szwedzkiego stołu", obecnie podaje się na talerzykach.
Nie należę do osób przepadających za "breją" z kaszanki jako menu na kolację, czy nie mam racji? Kwestionowałam również ilość wagową papryki do kolacji. W menu było 3 dkg, a na talerzu przezroczyste 2 listeczki. Na moją prośbę o zważenie uzyskałam odpowiedź, że do papryki "dodaje" się cebulę w krążkach jako ozdoba. Drobny szczegół: papryka kosztuje 9 PLN a cebula 2 PLN. Może wielu forumowiczów powie że się czepiam. Nieeeee ja chcę otrzymać taki posiłek, który nadaje się do zjedzenia (a nie do kubła) i waga produktów powinna się zgadzać z tym co mam na talerzu. Przecież za to płacę!!!, czy nie mam racji???
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Masz rację,ale napisz ile zapłaciłaś za ten ośmiodniowy turnus w Posejdonie.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :)
Byłem w Posejdonie 2 lata temu ale zaznacze że jechałem NFZ
cała moja opinia jest na forum jestem troche zdziwiony
z tym chlebem ale nic na to nie poradze byłem naprawde zadowolony
z pobytu jedzenie super i zabiegi ok warunki mieszkalne super
mieszkałem na 3 pietsze od strony portu i miałe 3 to na tyle narka :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

hania94 .... skoro życzyłaś sobie , aby ważyć ilość podanej papryki , mówi to samo za siebie :lol: :lol: :lol:

i współczuję pracownikom Posejdona ;)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2019 17:43 przez GIENIA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

wiktor64 pisze: 08 lut 2019 17:31 Witam :)
Byłem w Posejdonie 2 lata temu ale zaznacze że jechałem NFZ
cała moja opinia jest na forum jestem troche zdziwiony
z tym chlebem ale nic na to nie poradze byłem naprawde zadowolony
z pobytu jedzenie super i zabiegi ok warunki mieszkalne super
mieszkałem na 3 pietsze od strony portu i miałe 3 to na tyle narka :)
Wiktor , o ile pamiętasz , ja byłam półtora roku temu i potwierdzam Twoją opinię .... :D
Nie był to mój pierwszy pobyt w sanatorium i mam porównanie ... min do NIWY :) ... pomimo , ze tam jest szwedzki stól na śniadanie i kolacje , obiadom w Niwie daleko do tych w Posejdonie :D
Będąc na zwykłej kwaterze w Kołobrzegu często wykupywałam obiad własnie w Posejdonie :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zbigniew165 pisze: 06 lut 2019 08:37 .Hania 94 dzięki za opinię. Z twojego opisu widzę, że dobrze zrobiłem wybierając Chalkozyn Kołobrzeg na pobyt komercyjny. Dużo osób na forum polecało właśnie Posejdona na wyjazd komercyjny twierdząc,że warto do tego obiektu jechać. Jak będę w Chalkozynie, to spróbuję potwierdzić twoją opinię, a będę tam w marcu. :)
Zbyszku ... min Ja Ci polecałam Posejdon :D .. podejdź tam , popytaj ... tylko nie jednej osoby , a nóż trafisz na jakiegoś upierdliwca :evil: .... popytaj wielu osób :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

hania94 pisze: 07 lut 2019 19:48 Kwestionowałam również ilość wagową papryki do kolacji. W menu było 3 dkg, a na talerzu przezroczyste 2 listeczki.
Haniu ... polecam NIWĘ .... tam jest szwedzki stól ..... papryki i innych warzyw do woli .... nikt nie waży , nie dawkuje , ... czas kolacji jest 17 - 19 ..... mozna przez 2 godz skosztować wszystkiego w oczekiwanych ilościach ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia mam zamiar tak zrobić. O zbieraniu informacji uczyłem się w dwóch szkołach związanych z moim zawodem. Do tego jeszcze lata pracy, tak, że możesz być spokojna o wiarygodność mojego rozpoznania tego tematu. Co do upierdliwców, to miałem ostatnio w Świnoujściu przy stoliku obok panią, która na początku ciągle miała pretensję do obsługi stołówki. Przeszkadzał jej np. koperek w ziemniakach. ;) :)
ODPOWIEDZ