Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
To w niczym nie przeszkadza zwłaszcza ze z NFZ będziesz czekać kilkanaście miesięcy, musisz tylko do wniosku dołączyć ksero wypisu ze szpitala po operacji. Czym szybciej złożysz tym szybciej wyjedziesz, powodzenia
henrys66 pisze: 19 lut 2019 19:30
Po komisji, niestety odmowa.Komisja trzyosobowa czas to 15 minut i argumentacja że ZUS nie finansuje rehabilitacji w ramach prewencji na górne drogi oddechowe i dla mnie jednego komisja wyjątku nie zrobi. .Złożyłem wniosek na narządy ruchu i jako choroba współistniejąca górne drogi oddechowe , czekam na komisję.
Powinieneś podziękować lekarzowi który wystawiał Ci skierowanie . Troszkę nie douczony . My nie musimy wiedzieć , na jakie schorzenia , jak forma rehabilitacji.Lekarz powinien .Za czym złożysz następny wniosek ,upewnij się czy ZUS sfinansuje rehabilitacje.
Dokładnie to powiedział orzecznik na komisji że ja mogę nie wiedzieć ale lekarz powinien. A ZUS refunduje rehabilitację dolnych dróg oddechowych.
Wyciągnij wszystkie dokumenty jakie posiadasz , nawet , te najstarsze , biegusiem do poradni i ksero kart informacyjnych , nawet wyniki badań z krwi . Oni kochaja papierki . Może przesadzam ale papierologia , to podstawa i musza miec tzw. podkładki
Fionko w pełni się z Tobą zgadzam. Kochają te papierki. Ja miałam ich za mało i odwalili mnie. Teraz lepiej się przygotuję zrobię rtg płuc krew zawalę ich papierami od początku mojego leczenia i zobaczymy czy znów mój wniosek odrzucą. Mam nadzieję że za drugim razem się uda.