ocena sanatorium "Perła " w Sopocie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Lija
Na forum od: 26 lut 2019 10:31
Oddział NFZ: Podlaski

ocena sanatorium "Perła " w Sopocie

Post autor: Lija »

Przebywałam w tym sanatorium na przełomie stycznia i lutego 2019 roku. Mieszkało nas cztery osoby. Po dwie w pokoju, ze wspólną łazienką. Warunki mieszkaniowe są godne pożałowania.Odrapane niedomykające się drzwi i szafa.W pokoju malutkie szafki nocne. Nie było gdzie położyć ubrań z walizki.Wprawdzie była półka nad szafą, ale na wysokości 2 metrów nad ziemią.Stolik i fotele w pokoju pamiętający lata siedemdziesiąte.Na wyposażeniu tylko odrapane kubki. Czajnik wspólny, na każdym piętrze, na korytarzu. Telewizor śnieżący z lat siedemdziesiątych. Nie było w całym budynku lodówki.W pokojach nie było wewnętrznego telefonu.Posiłki z cateringu, nieurozmaicone. Mało warzyw.Zupa mleczna raz w tygodniu. Ani razu nie otrzymaliśmy na deser, chociaż słodkiej bułki.Jedyną zaletą była miła obsługa rehabilitacyjna.Uważam, że ta nazwa sanatorium powinna być jak najszybciej zmieniona.Ocieniam to sanatorium na dwójkę i nikomu nie polecam.

Zawiedziona kuracjuszka
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: ocena sanatorium "Perła " w Sopocie

Post autor: Bietka »

Moja koleżanka jest tam teraz i nie narzeka ale nie ma dużych wymagań, mówi że jedzenie dobre, w pokoju czysto ubrania trzyma w komodzie (nowa) ale w drugim pokoju nie ma komód i trzeba korzystać z szafy starej na przedpokoju. Ogólnie jest zadowolona ale wg mnie zabiegi są bardzo słabe, nie ma wanien czyli hydromasaży, perełki, cztetrokomorówki, kapieli borowinowych itd.
Lija
Na forum od: 26 lut 2019 10:31
Oddział NFZ: Podlaski

Re: ocena sanatorium "Perła " w Sopocie

Post autor: Lija »

Zgadza się, niektóre pokoje są urządzone bardziej nowocześnie.Ja nie miałam szczęścia i trafiłam do takiego pokoju jaki opisałam. Nie rozumiem takiej polityki. Dlaczego jedni dostają całkiem schludne pokoje a inni gorsze, przecież płacimy tyle samo.Muszę dodać, że w niektórych łazienkach nie było nawet kaloryfera a był to okres zimowy.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ