Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Hej, ja od sierpnia jestem na l4, do kwietnia mam świadczenia i już od 20.04 dostałam zdolność do pracy. A moje śruby i blachę ze stopy to mi wyjmą dopiero za dwa lata (taki dostałam termin). A do NFZ składałam wniosek w 10.2018, dlatego tak liczę, że pojadę za trzy lata.
elaela50 pisze: 26 lut 2019 21:04
Hej, ja od sierpnia jestem na l4, do kwietnia mam świadczenia i już od 20.04 dostałam zdolność do pracy. A moje śruby i blachę ze stopy to mi wyjmą dopiero za dwa lata (taki dostałam termin). A do NFZ składałam wniosek w 10.2018, dlatego tak liczę, że pojadę za trzy lata.
??? jak to dostałaś zdolność do pracy od kwietnia? Chyba świadczenie rehabilitacyjne do kwietnia.Jak to możliwe,że lekarz przewidział,że od kwietnia będziesz już zdrowa.Przecież na świadczeniu rehabilitacyjnym możesz być do 1 roku jeśli twój stan zdrowia nie pozwala na powrót do pracy.
No naprawdę mam to na piśmie, bo lekarz stwierdził, że w moim przypadku już nic mi nie pomoże, a że blacha uwiera (bo kość pracuje, a blacha nie) to tak ma być, a że śruba się w kości jedna (z pięciu) złamała, to też ma tak być. Mam czekać na usunięcie zespolenia, a termin dostałam, na styczeń 2021, to może wtedy po zabiegu znowu mnie ZUS wyśle na leczenie. Chyba, że nie dożyję (taki czarny humor)
Witaj Marku, wniosek zawsze wypisuje mi mój ortopeda, musisz mieć EKG, prześwietlenie płuc, badania ogólne krew i mocz. Z tymi wynikami idziesz do swojego lekarza, ortopedy, neurologa lub ogólnego jeżeli nie leczysz się u specjalisty. On wypisuje taki wniosek i albo przychodnia albo osobiście (ja wolę sama, bo mam potwierdzenie) wysylasz do swojego oddziału NFZ, u nas do Katowic. Do miesiąca dostajesz odpowiedź, czy jest wskazane leczenie sanatoryjne, jeżeli tak to dostajesz swój numer i notatkę "czas oczekiwania" 36 m-cy. Po 18 m-cach wniosek wraca do lekarza celem weryfikacji, a Ty jak chcesz to zaczynasz codziennie wydzwaniać do NFZ pytać o zwroty, albo grzecznie czekasz na swoją kolej. Tylko wyjazd z NFZ odbywa się na urlopie, a to w pracy różnie się układa. A zwroty to są skierowania z których ktoś zrezygnował i wyjazd jest najpóżniej do 2 tygodni.