NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: alien »

Ewkaz , składałaś w marcu 2017 , czy zarejestrowali w Ci w marcu 2017? Skierowanie masz po weryfikacji? Ja składałem w marcu 2017,rejestracja początek kwietnia 2017. Cyrklowałem na wyjazd w okolicach sierpnia 2019,ale chyba nie aktualne,potem była wersja właśnie listopad tego roku,ale istnieje opcja,że będzie to dopiero marzec 2020....tu już niech będzie te 36 miesięcy i kwiecień 2020...będzie cieplej.
A co do weryfikacji,dowiedziałem się dzisiaj w przychodni,iż byli pewni,że od stycznia 2019 weryfikacji już nie będzie,dlatego wsadzili mi skierowanie do dokumentacji. I tutaj chyba mój błąd,ponieważ powinienem z pismem ,które otrzymałem z NFZ z informacją,iż skierowanie wróciło do POZetu do weryfikacji,podejść od przychodni,zarejestrować się do lekarza kierującego,ten powinien mnie oglądnąć i skierowanie podbić ,oddać do sekretariatu ,a Ci wysłać do NFZ. Do tej pory nie robiłem czegoś takiego,lekarz z automatu przedłużał i już....dobra zmiana nastała ...cholera,pewnie wylecę z kolejki.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Brak słów :evil: nie odesłali , bo myśleli , że nie ma weryfikacji :roll: zawali urzędnik , cierpi pacjent :evil:
Mogą Cię wywalić :roll: , ale na pewno to jakoś odkręcisz :roll:
Póki co , to dzwoń do Funduszu i pytaj :?

Ja robię tak jak napisałeś , z tym , że lekarz nawet mnie nie bada , rejestruję się , wchodzę przy kimś z kolejki , lekarz pyta czy coś zmieniamy , mówię , że nie , podbija , idę na pocztę i wysyłam .... nie ma to jak nie ufac urzednikom ... nawet przychodni :oops:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gienia,do tej pory nie miałem problemu z weryfikacją,najwyżej koleżanka ,lekarz rodzinny zadzwoniła i zapytała czy wszystko ok bo jest skierowanie do weryfikacji...Dzisiaj dowiedziałem się,że pismo (poleconym!) zostało z POZetu wysłane 19.02. a w NFZ nadal wiszę na weryfikacji....bajzel jak cholera jak w przychodniach tak i w centralach.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Niestety ja tak miałem w 2017 bo w przychodni rejestratorka wsadziła w kartotekę i zakończyła swoją robotę. Niestety zanim pismo do mnie dotarło z NFZ to była musztarda. Dobrze że ZUS stanął na wysokości i miałem prewencję. Najgorzej że rodzinna mi się zmieniła w tym czasie, bo gdyby jeszcze była to pewnie nie było takiej wpadki. Człowiek uczy się na błędach, ale Alien niech z przychodni w razie czego dadzą Ci zaświadczenie ze to z ich powodu nie została wysłana dokumentacja a Ty możesz się odwoływać gdyby nie daj Boże wycofali z kolejki. Ale najpierw zrób tak jak mówi Gienia skontaktuj się z NFZ i dowiedz na czy stoisz.
Wczoraj nową stronę NFZ sobie machnął do skierowań :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Andy dzięki...na ten moment poczekam jeszcze na wyświetlenie się komunikatu o stanie skierowania na tej ubogiej stronie NFZ. A potem będę interweniował. W tym wypadku przestroga dla wszystkich,pismo z NFZ o weryfikacji listonosz dostarcza i na drugi dzień dylać do przychodni i niech potwierdzą ,czy do nich doszło lub niech potwierdzą,że Ty ze swoim się zgłosiłeś do weryfikacji....bo potem jest podkładka,że nie pacjent zawalił.
A u Ciebie ile poślizgu było na weryfikacji?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2019 15:32 przez alien, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chyba 3-4 miechy.... nawet nie zauważyłem w liście i dopiero w NFZ wyjaśniono mi i na miejscu napisałem odwołanie a ono znowu do orzecznika. Teraz nie odchodzę od gabinetu zanim nie sprawdzę albo zaznaczam ołówkiem co powinien lekarz zakreślić :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Z tego co wywnioskowałem, pojechałeś na prewencję z ZUS,a z NFZ sprawa zakończyła się definitywnie wypadem z kolejki i kolejka od numeru startowego, czy coś ugrałeś po odwołaniach?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przy drugim wniosku miałem te przygody bo przy pierwszym już było za późno na wszystko. Jak jeszcze pierwszy raz człowiek takie sprawy załatwia to dużo nie wie a czasami nie ma kogo zapytać zwłaszcza po operacji.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na dzisiaj mam bardzo ładny numerek 4444 szpitalne :lol: :lol: :lol:
ewkaz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2019 16:46

Post autor: ewkaz »

Alien mój wniosek był z marca 2017, sama go wysłałam to dotarł w marcu napewno, a jak go zarejestrowali to diabli wiedza. w kazdym razie weryfikacje kolejna miałam w listopadzie 2018. No i czekam.Tez bym wolała jednak na wiosne, Ale jak bedzie to i tak pojade, tyle czekania ze juz mi wszystko jedno:))
Pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ