Dobre i tanie turnusy sanatoryjne

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Dobre i tanie turnusy sanatoryjne

Post autor: wikul »

Rozglądam sie już za przyszlorocznym pełnopłatnym wyjazdem bo na przydziałowy przyjdzie mi czekac jeszcze z półtora roku.
Chętnie bym zapoznał sie już teraz gdzie warto się starać zawczasu.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: Dobre i tanie turnusy sanatoryjne

Post autor: Selene »

Witaj wikul 8-)

W jaki rejon kraju zamierzasz wyruszyć i kiedy :?: W tzw okresach martwych w dobrych ośrodkach jest wiele promocji z których ja bardzo często korzystałam. Ponadto polecam śledzenie portali typu grupon :)

Pozdrawiam :)
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Selene pisze:Witaj wikul 8-)

W jaki rejon kraju zamierzasz wyruszyć i kiedy :?: W tzw okresach martwych w dobrych ośrodkach jest wiele promocji z których ja bardzo często korzystałam. Ponadto polecam śledzenie portali typu grupon :)

Pozdrawiam :)
Najchętniej nad morze ale również w grę moga wchodzic tereny nizinne, najlepiej relatywnie blisko Warszawy. Góry i tereny podórskie już nie dla mnie, niestety. Jeżeli chodzi o terminy to wykluczam wyjazdy w zimie i późna jesienią. To też nie dla mnie. Okres martwy sanatoria tak skurczyły że praktycznie dla mnie pozostaje miesiąc wiosną i miesiąc jesienia. A więc muszę brać pod uwagę również pełnię sezonu, chociaż często jest to np. maj lub wrzesień.
Do portali grupenowych nie mam zaufania. Jak z nimi zaczniesz to nie sposób sie odczepić. Ale nie wykluczam że i stamtąd będę czerpał inspirację. A co myslisz o pośrednikach? To znaczy o jakiś firmach organizujących turnusy rehabilitacyjne itp.
Pozdrawiam W.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Hm, z doświadczenia wiem że co tanie to i byle jakie. Aczkolwiek niekoniecznie..... widziałam obnizki cen w super sanatorium WŁÓKNIARZ w Busku. Tam naprawdę stawiają na nogi ale terminy nawet dla komercyjnych są bardzo długie.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję za informację. Zajrzę na ich strony chciaż kiedyś ceny u nich odstraszały. Włókniarza widziałem w 2010 ale z zewnątrz gdy leczyłem sie ambulatoryjnie. Zrobił na mnie krzystne wrażenie.
ODPOWIEDZ