Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: forumowicz »

wiesz co?
sanatoria z ZUS są przeznaczone dla osób rokujących poprawę zdrowia .
W tej sytuacji jak będą cie chcieli - przez przypadek zapewne - znowu wysłać szybko zrezygnuj. Instrukcję jak to zrobić już dostałeś od forumowiczów. Skorzystaj z tej wiedzy.
moderator
Moderator
Na forum od: 19 cze 2013 09:12
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: moderator »

Leon Zakrzewski pisze: 23 lut 2019 22:56 Od modeeatora do mnie o was szpilka violet I ktora tam jeszcze: "Dzięki takim aktywnym osobom to forum istnieje i takich ludzi potrzeba jak najwięcej by mogli i chcieli dzielić się swoją wiedzą z innymi, a nie znikać po turnusie" Napiętnował was jestescie trolami dzieki ktorym trwa to forum.
Chyba zupełnie nie zrozumiał Pan treści tej uwagi.
Chodzi o to by podzielić się swoją wiedzą po powrocie z turnusu, a nie tylko raz zapytać przed wyjazdem, a potem zniknąć bez słowa. No ewentualnie odezwać się za 5 lat z pytaniami gdy znów dostanie się skierowanie.
Jest wiele osób na forum, które są tu od dawna i dzielą się swoją wiedzą po każdym wyjeździe. Stąd mają wiele postów. Proste.
Pozdrawiam i proszę trzymać się tematu zamiast wyliczać innym ile postów mają.
Leon Zakrzewski
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2019 23:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Leon Zakrzewski »

Szpilka dzis juz jestem zmęczony ale zmierz sobie cisnienie bo peselek u ciebie robi swoje. Jutro tez jest dzień. Serdecznie pozdrawiam. Panie moderator usun pan moje wszystkie wpisy a dopiero potem konto.
Leon Zakrzewski
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2019 23:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Leon Zakrzewski »

Pytanie odnosnie konta bylo do.moderatora. Co do cisnienia, ręce ci się trzesą I nic nie wiesz o niebycie. :-)
Przeczytalas?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2019 23:36 przez Leon Zakrzewski, łącznie zmieniany 1 raz.
moderator
Moderator
Na forum od: 19 cze 2013 09:12
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: moderator »

administrator pisze: 19 cze 2015 22:12 Nie usuwam konta na podstawie wpisu w poście. Konieczne jest przesłanie żądania na e-mail (ewentualnie PW)
W przypadku e-mail'a powinien on być wysłany poprzez konto na forum lub z adresu, z którego nastąpiła rejestracja.
Pozdrawiam
paulinka_123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2019 16:59
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: paulinka_123 »

Witam wszystkich, mam pytanie. Jak długo czekaliście na sanatorium z ZUS? I czy przechodziliście najpierw komisję lekarską? Ja od połowy stycznia jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym, w piątek byłam u lekarza prowadzącego który wystawił mi wniosek o przyznanie sanatorium.
Kruk62
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2019 14:48

Post autor: Kruk62 »

Paulinka papier skierowanie wraz z dokumentacją medyczną wysyłasz do ZUSu. W ciągu 30 dni odpowiedź Gdzie co i jak
Kolega mój był w sanatorium miał komisję Ja ;) będę w sanatorium, nie miałem komisji Dostałem pismo
gdzie i z czym się zgłosić do sanatorium
forumowicz

Kruk62- jesteś na rencie czy masz zasiłek rehabilitacyjny ? Mam rentę , ale mogę złożyć wniosek w NFZ bo mi w kwietniu mija rok od ostatniego pobytu w sanatorium z NFZ.Jak pojadę z ZUS do sanatorium to mi rentę zabiorą po przyjeździe z turnusu ?
Kruk62
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2019 14:48

Post autor: Kruk62 »

Ja jestem czynny zawodowo Po ataku boleści kregosłupowych Masakra leczylem się możliwymi sposobami Otrzymałem info od neurologa że można skorzystać z tzw. prewencji rentowej Ot I cała historyja
Jak pamiętam nie jest to opcja dla rencistów Ale proszę tego nie brać jako pewnika Czytalem to w necie
Zdrówka życzę :)
forumowicz

No jak zawsze wyjazd do sanatorium z ZUS służby właśnie temu aby po leczeniu można było wrócić do pracy. Jeżeli ktoś ma rentę czy emeryturę na stałe to raczej tylko wyjazd z NFZ.
ODPOWIEDZ