Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: forumowicz »

Dziękuję za szczerą odpowiedź.Oddam wypełniony wniosek do lekarza kierującego i poproszę zamianę o skierowanie do NFZ, mam wszystkie badania aktualne, poczekam ok 20 miesięcy lub napiszę do NFZ o zwroty.Może uwzględnią papiery z pobytu w szpitalu z 2017 r ( 34 lata pracy na nogach plus praktyka zawodowa od 15 roku życia do lat 17, jako uczeń zawodu przez dwa lata ).Jak poczytałem na forach sanatoryjnych gdzie upychają na reh ZUS to faktycznie makabra.Ludzie jadą na wygwizdowo z zapachem prlu i nie ma odwołania, gdzie z pokoju 2 osobowego zamieniono na 3 osobowy. Zdrówka życzę!
forumowicz

kuchcik pisze: 28 lut 2019 17:18 DJak poczytałem na forach sanatoryjnych gdzie upychają na reh ZUS to faktycznie makabra.Ludzie jadą na wygwizdowo z zapachem prlu i nie ma odwołania, gdzie z pokoju 2 osobowego zamieniono na 3 osobowy. Zdrówka życzę!
tak, np do Kołobrzegu. :lol: :lol:
ZUS ma też dwójki i jedynki.
Standard zakwaterowywania z prewencji raczej nie odbiega od standardów NFZ-towskich. No ale pewnie zależy kto gdzie trafi, bo jak do Gołdapi czy Olecka to rzeczywiście...
chociaż osoby z wschodniej części Polskie raczej były zadowolone z pobytów, przynajmniej na tym forum.

Zdrówka życzę!
gosia1993
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2019 13:47
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: gosia1993 »

Czy ktoś jedzie do Gołdapi na turnus od 5 maja? Jadę 1 raz i trochę się obawiam. Dobrze byłoby kogoś poznać wcześniej. Zus mnie skierował w związku z zaburzeniami nerwicowymi i depresją. I jeszcze pytanie. Czy komuś z takimi zaburzeniami jak moje sanatorium pomogło?
bolus789
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2019 22:32
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: bolus789 »

Witam
Wybieram się do Witala na turnus 16 marcu 2019 jadę z Grodziska Maz dużym autem 7 osobowym wiec mogę kogoś zabrać.
Maniek76
Na forum od: 03 mar 2019 20:36

Post autor: Maniek76 »

gosia1993 pisze: 28 lut 2019 21:44 Czy ktoś jedzie do Gołdapi na turnus od 5 maja? Jadę 1 raz i trochę się obawiam. Dobrze byłoby kogoś poznać wcześniej. Zus mnie skierował w związku z zaburzeniami nerwicowymi i depresją. I jeszcze pytanie. Czy komuś z takimi zaburzeniami jak moje sanatorium pomogło?
Czesc gosia ja tez jade 5-05-2019 do tego sanatorium i yez jade po raz pierwszy.
Monia797
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2019 16:05

Post autor: Monia797 »

Hej. Mam pytanko. Jechał ktoś może busem który z miasta dowozi pod wital? bo to jednak z 5 km chyba. Pks kończą swoją przejażdżkę w mieście a do witala jeszcze kawałek z tego co się dowiedziałam. :D
forumowicz

Te busiki kursują z centrum dość czesto. Bez problemów się dostaniesz. A skąd jedziesz, bo coś mi się kojarzy, że jak z Olsztyna to chyba jakis specjalny autobus kiedyś był konkretnie do sanatorium i ten dowoził do samego sanatorium.
Monia797
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2019 16:05

Post autor: Monia797 »

Jadę z Białegostoku także będę musiała z centrum Gołdapi dojechać do Witala. A może wiesz z jakiej konkretnie ulicy odjeżdżają te busiki?
forumowicz

A nie będę Cie wprowadzał w błąd, bo się mogłozmienić, ale jak byłem to ruszały z głównego placu-rynku przy parku. Każdego jak zapytasz to powie pewnie. Od dworca PKS to do tego centrum blisko jest. Dasz radę. Cały ten plac naokoło to się nazywa plac zwycięstwa.
ODPOWIEDZ