20 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowy Krynica -Zdrój
-
forumowicz
Re: 20 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowy Krynica -Zdrój
-
forumowicz
to prawda - baza zabiegowa to priorytetFelice pisze: 26 lut 2019 00:26 Pisałam opinię...
A z tym syfem to chyba przesadzasz.
Pokoje są na bieżąco odnawiane,wyposażenie może nie w luksusowym standardzie,ale zapewniam,że w bardzo przyzwoitym.
Cieszy mnie,że dyrekcja inwestuje wbazę zabiegową,a nie w wymianę firanek.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Widziałeś to? Ja noszę świetnie dopasowane okulary i nie dostrzegłam...Nawet przestawiałam meble w swoim pokoju i wyobraź sobie nie wymiotłam tony brudu jak w innych obiektach.brudne ściany , łazienki , firanki - wstyd
-
forumowicz
moja połówka , nie nosi jeszcze okularów
- Felice
- Przyjaciel forum

Jestem stara a to przywilej, jak mówiłam już kiedyś nie dany wszystkim.Też będziesz,chyba,że tobie akurat nie będzie to dane,czego oczywiście ci nie życzę.
A co to jest renoma? Zadowolenie z firanek?
W porównaniu do mojego wcześniejszego pobytu były wymienione i tak jak pisałam wcześniej sukcesywnie robione są mniejsze lub większe remonty.
-
forumowicz
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Drogi Waldemarze
Niepotrzebnie się może wg mnie prze komarzacie .
Od kilku lat poziom świadczonych usług w zakresie sprzątania czy usług gastronomicznych w obiektach świadczących usługi dla NFZ .
ULEGŁ diametralnej obniżce standardów .
Tak
Stawki od 3-4 lat pozostają na tym samym poziomie -Poziomie ,który pozostawili poprzednicy
Tak
Prosze Państwa
Od kilku lat jest ta Sama STAWKA na wyżywienie w Sanatoriach , Szpitalach ,Klinikach
Ceny w ciągu ostatnich lat troszkę poszły w Górę .
My płacimy większe stawki od Naszych dochodów -które trafiają min do NFZ poprzez ZUS
Fakt zmiany jedynie nie odczuwają ..Stypendyści z ZUS ale to podchodzi pod i tego nie rozważamy.
Kilka lat temu w dużym obiekcie sanatoryjnym na Jedną Panią sprzątającą wg Norm wypadało około 700 mkw
czyli teoretyczne piętro .
Od roku aby wyrobić się Firmy karzom ? sprzątać już dwa czyli Norma poszła w górę ale Stawka dla Osoby bo sprzataja też Panowie Jest na poziomie całych 2 150 bi tyle wynosi Minimum płacy zasadniczej.
Dobrze ,żeby jeszcze owa Sprzątaczka posiadał orzeczenie o Niepełnosprawności to wtedy było by .
Ale ZONK
INWALIDÓW w Polsce na Lekarstwo bo zabierają nawet Tym bez ..Nóg bo mają Odrosnąć wg Posła z Radomia
Prawda Jest taka ZUS ma wyższe wpływy ,ale Kwota za Nasze Pobyty Sanatoryjne od roku 2010 Jest na tym samym POZIOMIE
Zastanawiam się kiedy Obiekty zaczną Odmawiać Podpisywania kontraktów na leczenie Sanatoryjne.
Ostatnio był przetarg na Żywienie Stawka była na poziomie 9 ,00 złotych NIKT nie przystąpił .
Przetarg w dużym kołobrzeskim obiekcie po 3 miesiącach Firma wyszła bo mimo zatrudnienia Inwalidów miesiąc zamknął się MINUSEM
Do czasu do Kiedy NFZ nie podniesie dopłat do Kontraktów Standard pójdzie na łeb na szyje
- Felice
- Przyjaciel forum