Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
bajbus1947 pisze: 13 mar 2019 08:46
- przy jakich numerkach końcowych , otrzymuje się już skierowanie z datą i miejscem pobytu na wyjazd?
- Czekam już 30 miesięcy, to jest bardzo długi okres oczekiwania i stąd ta moja frustracja ...
Wielkość numerów kończących oczekiwanie i przechodzących w skierowanie bywa różna w poszczególnych regionach.
Osobiście kojarzę cyfrę oscylującą o 2000 ale teraz może być inaczej.
Czasy oczekiwania zdefiniowane są najczęściej na stronie www danego regionu nfz, jest kilka regionów ( w moim i w Twoim ) chwalących się okresem 34 miesięcy. Jedziemy zatem na tej samej kobyle.
Czas liczony jest od chwili zarejestrowania wniosku i nadania mu numeru.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość a wtedy zjawisko frustracji nie będzie znane.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Jacku wyglada na to, że nastapiła zmiana, nie zarejestrowania tylko "oceny", tym sposobem dodaja nam zakamuflowany miesiac. Kiedys liczyli mi od sierpnia a teraz od wrzesnia. Spryciarze W przegladarce widnieje kom.:
"Przybliżony czas oczekiwania na leczenie uzdrowiskowe (w miesiącach) od daty oceny skierowania:"
Jak tak dalej pójdzie, to parametrem czasu oczekiwania będzie numer kołnierzyka.
Z upływem lat zwiększył mi się z 41 na 45.
Ale koszulę wkładam tylko od wielkiego święta - czytać imprezy / uroczystości.
Z poczty pantoflowej.
W mazowieckim NFZ przydział do Lwigrodu w Krynicy Zdrój od 26 kwietnia.
W godzinach porannych numer był ok. 2400, po południu był przydział skierowania.
Czas oczekiwania 26 miesięcy i parę dni.
Do terminu wyjazdu będzie ponad 27 miesięcy.
To tyle na teraz i z regionu...
Uszczęśliwionym - dużo radości i pożytku z kuracji.
W dni robocze sprawdzaj jak najczęściej.
Bo nie znane są Twoje dni, godziny i skierowania.
Lada moment odkryjesz fantazyjne skierowanie.
Nie jestem wróżem ale dobrze Ci wróżę / czytaj - życzę ) .
Idź spać z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku czyli wieloletniego opłacania składki zdrowotnej.
Może wreszcie ...
Dzień dobry,
Zastanawiające jest to,że sporo ludzi z dolnośląskiego czeka 30 miesiecy i więcej, natomiast ostatnio w przeglądarce pojawiła się informacja o liczbie miesięcy i u mnie wskazuje 27, czyli nawet jak dodamy ten miesiąc przesunięty, dopiero od zakwalifikowania przez lekarza,to i tak wypada 28 miesięcy.Ja mam dziś numer 18250:)