WIENIEC ZDROJ 11 marca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: WIENIEC ZDROJ 11 marca

Post autor: Felice »

Lubelanka jeżeli masz skierowanie do Jutrzenki to tam powinnaś być zakwaterowana.
Sklep jest jeden,ale zakupy bez problemu można załatwić we Włocławku odległym o kilka kilometrów.Dojeżdża tam spod budynku Bus.Można połączyć przyjemne z pożytecznym i wybrać się rowerem. Ścieżka rowerowa pod same drzwi Lidla,czy Biedronki.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

dziękuję za odpowiedź.......jadę z NFZ i na skierowaniu jest napisane sanatorium Wieniec Zdrój ul. Brzozowa 1 bez wskazania nazwy budynku. stąd moje pytanie o standard budynków.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No to faktycznie wszystko możliwe. Z tego co wiem standard pokoi jest porównywalny w tych mniejszych nie ma balkonów.Hutnik ma duży taras. Zacisze jest urokliwe,ale pokoju tam nie widziałam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skierowania NFZ nie są realizowane w Jutrzence tylko we wszystkich pozostałych. Przyjęcia nie są planowane,można praktycznie trafić wszędzie i przydział jest w trakcie przyjęcia.Najfajniej to według mnie Zacisze , Tęcza jest razem z Zakładem Przyrodoleczniczym. Próbuj może da radę coś zarezerwować wcześniej?
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ostatnie moje pobyty były fajne, przyjeżdżałam w porze poobiedniej i zawsze dostałam jedynkę lub dwójkę do samodzielnego zamieszkania, miałam to szczęście, że Panie w recepcji pytały jaki pokój mnie interesuje....grzecznie prosiłam o jedynkę. W Wieńcu tez będę w późnych godzinach popołudniowych i zobaczę czy szczęście mi dopisze. Obiekt duży więc sądzę, że będzie dobrze, dużym plusem pora roku....ostatnia dekada maja. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

lubelanka64 pisze: 13 mar 2019 19:36 dziękuję za odpowiedź.......jadę z NFZ i na skierowaniu jest napisane sanatorium Wieniec Zdrój ul. Brzozowa 1 bez wskazania nazwy budynku. stąd moje pytanie o standard budynków.
Jestem tu i jak masz tylko ul.to cię mogą zakwaterowac wszędzie .tęcza.hutnik.zacisze .hel
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ricolo666 proszę zrób rozeznanie, który z budynków jest najlepszy pod względem nasłonecznienia, balkonu, wyposażenia, odległości od bazy zabiegowej. Dobrego wypoczynku i rehabilitacji
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Witaj ziomalka .mieszkam w helu jest tu tylko 16 pokój bez balkonów.balkony głównie są w jutzece
.teraz to ten balkon jest co prawda niepotrzebny bo zimno ale w maju to już tak..w jutzece balkony są nasłonecznienia od strony wejścia głównego
Tu gdzie mieszkam to wszędzie jest daleko tak że jak masz problemu z poruszaniem to to tylko jutrzenka ewentualnie tęcza.wieczorami są placówki ale frekwencja kiepska i przewaga mężczyzn

Jak coś to pytaj .pozdrawiam
Awatar użytkownika
jania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2017 15:47
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: jania »

Tak jak napisała Felice,w dniu przyjęcia na recepcji czekają na kuracjuszy przygotowane w kopertach przydziały.NFZ?przeważnie trójki.
Najnowszym obiektem jest
-Jutrzenka Medical Spa 500 pokoi z balkonami 1i 2
Ten głowny obiekt jest połączony podziemnymi tunelami komunikacyjnymi z pozostałymi obiektami:
-Jutrzenka Hutnik trzypiętrowy,49 pokoi 1,2,3.Wg mnie najdalej położony,ale zauważyłam tam wspaniałą integrację kuracjuszy,
-Jutrzenka Zacisze 25 pokoi 1,2,3 połączony tarasem naziemnym z
-Jutrzenka Hel 16 pokoi 1,2,3
-Jutrzenka Tęcza 23 pokoje 1,2,3 wg mnie idealne miejsce ponieważ połączone z Zakładem Przyrodoleczniczym,gabinety lekarskie,grota solna.
Wszędzie są windy,standard pokoi identyczny:TV LCD,klimatyzacja i ogrzewanie sterowane ręcznie,dostęp do inernetu bezprzewodowego,łazienka z prysznicem isuszarką do włosów,zestaw do parzenia kawy,pościel bielutka,łóżka wygodne.Mnie dokuczył brak dywanika przy kabinie prysznicowej/ślisko!/
jedna mała szafa na 3 osoby ,kurz:evil: Naprawdę warto tam pojechać choćby dla borowiny,wspaniałych kąpieli,masaży.Pozdrawiam
Iwona12
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2019 18:43

Post autor: Iwona12 »

Wróciłam....zniesmaczona...mój 9 pobyt w sanatorium!!;((Drogo,masówka,obiekt JUTRZENKA ładny,czysty,ale atmosfera pozostawia bardzo wiele do zyczenia.Zbulwersowana jestem pijaństwem kuracjuszy(alkohol w 4 punktach na terenie Jutrzenki)Interwencje Policji,często karetki pogot.ratunkowego bo ludzie pijani przychodzą na zabiegi i nastepstwem tego są omdlenia ,a nawet zawały serca!!!!Drogo bardzo-wstep na wieczorki taneczne 15 zł,bilet do SPA godzinny równiez niemało kosztuje.Nudaaaa,las zanieczyszczony butelkami po alkoholu ( i nie tylko butelkami)NIGDY nie chciałabym trafic do tego miejsca w przyszłości.!!!!!Pozdrawiam odpoczywających i wybierających sie na odpoczynek.
ODPOWIEDZ