Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Gratulacje.
Były bardzo ciepłe opisy i wspomnienia z Rymanowa.
A i podziękowania za informacje.
Obserwuję pewnego rodzaju zależność - teraz skierowania są fundowane prawie z 2,5 miesięcznym wyprzedzeniem - na razie takie doszły informacje z narządów ruchu i laryngologii. Ciekawe kiedy ktoś ucieszy się z kardiologii i zapoda dane.
Zaskakuje przydzielanie już na poziomie 3500 numeracji, więc trzeba być czujnym i otwierać lufcik tak często aby nie przegapić.
Szybko zaobserwowana informacja pozwolić może na szybki kontakt i ewentualną rezerwację, choć poniektóre sanatoria wzbraniają się z przedwczesnymi decyzjami.
Zastanawiam się, czy nie utworzyć tutaj "wyciągu" z Poczekalni 2019 tylko dla śląskich kuracjuszy ?
Co Wy na to ?
Witam.
Mój nr.oczekiwania na dziś 41 236 reumatologia -Ślaskie , wniosek od 2017r
Jak mogę sprawdzić kiedy spodziewać się skierowania?
Czytam o pewnych sposobach wyliczeń,ale jest tyle różnych poradże nie wiem która lepsza?
darek pisze: 02 sty 2019 17:21
No i doczekała się Moja Sąsiadka
Weryfikacja list z 5 czy 6 listopada że NFZ wysłał po odczekaniu od Listopada 2016
Czyli WERYFIKACJA nie po ....ale po 24 miesiącach do sylwestra był komunikat w przeglądarce ,że Wniosek Skierowanie w uzupełnieniu danych medycznych -Weryfikacja i dziś pojawiło się w przeglądarce z Numerem 28 750 z adnotacją Skierowanie oczekujące na wyznaczenie miejsca i terminu leczenia.
Czyli skoro jest to ..Kardiologia i numerków z puli 28 750 jest szansa ,że wyjedzie ..do końca 2019 roku
Panie w przychodni nie chciały ujawnić sugestii gdzie ..
Wczoraj był dzień Dziadka i..... z Życzeniami raniutko około 9 pojawiła się Ma Sympatyczna Sąsiadka
Smutne jest to Gdy Starsza Kobieta Jest Sama wnukowie a ma ich chyba 3 widza Ja gdy ..trzeba
Nikt nie pofatygował się do Pani w poniedziałek Nawet ze zwykłym Raffello z Biedronki za 10 zeta
Wracając do tematu wspomniałem powyżej jest ostatni wpis dotyczący ,że wróciła na "właściwe tory po weryfikacji " i
na wczoraj nr w Wagonie to 26 czyli wagon 26 po 1000 pasażerów
w ciągu 20 dni kolejka w przypadku Pani obniżyła się o ponad 2750 numerów
To chyba jakiś japoński super exxpres pojawił się w śląskim NFZ
Oni chyba chcą coś .nadgonić
Pani Krysia -sąsiadka pyta się czy ma się już szykować
odpowiedziałem jej ,że tak a jak będzie Ustroń to sam ją Zawiozę i zweryfikuję czy też dostanie 8 piętro jak w sławnym programie
No to Skierowania Kardio przyspieszyły .
Na Dziś tj 22 Marca
Pani Sąsiadka siedzi wygodnie w wagonie nr 16 z numerkiem 16 750 .
Aż mi wierzyć się nie chce że od Dnia Babci/Dziadka -koniec stycznia spadło o 9 000 w ciągu dwóch Miesięcy ???
a i w nowej Przeglądarce pojawił się wytłuszczony Termin.
Czas oczekiwania 31-32 miesiace
Zaczynam liczyć ;
wniosek złożony XI-2016 do dzis minęło ..28 miesięcy czyli pozostało max 3-4 miesiące czekania - Wyjazd lipiec -sierpien chyba ,że Nastapi Wakacyjne spowolnienie i wyjazd nastąpi poczatek ..wrzesnia
Witam
Przewidywany czas otrzymania skierowania możesz określić: wyliczając średnią ilość wydanych skierowań od początku oczekiwania, lub od początku roku 2019. w odniesieniu do miesiąca lub tygodnia.
Podziel aktualny numer przez wyliczoną średnią i otrzymasz przybliżony okres otrzymania skierowania.
Witam wszystkich,
czytam Wasze posty od jakiegoś czasu mój dzisiejszy numer to 10785. Reumatologia Oddział Śląski. W weryfikacji napisano Kołobrzeg. Kiedy pakować walizki?
Pozdrawiam!
Post autor: berbla65 » pt 22 mar, 2019 12:54
Witam wszystkich,
czytam Wasze posty od jakiegoś czasu mój dzisiejszy numer to 10785. Reumatologia Oddział Śląski. W weryfikacji napisano Kołobrzeg. Kiedy pakować walizki?
Pozdrawiam!
Średnia miesięczna spadkowa na reumatologi to około 4 tyś.Gdy by się tak dalej utrzymywało to masz szansę pakować walizki na czerwiec
berbla65 pisze: 22 mar 2019 12:54
Witam wszystkich,
Pozdrawiam!
????
No wychodzi Tylko ..17 czerwiec Sanatorium ???? Perła Bałtyku ? no ew 18 w Mewie ?
Powodzenia bo to oczekiwanie JUŻ NA REZERWIE
Moja metodyka przeliczania - dla zainteresowanych.
Średnia miesięczna z roku 2019 to ca 3900 numerów spadkowych.
Podzielić swoje aktualne numerki przez 3900.
Wyjdzie np. 3,6 co oznaczało teoretycznie do niedawna datę wyświetlenia w funduszowym lufciku informacji o skierowaniu czyli po około 3 miesiącach i 18 dniach.
Ale jednak trzeba wziąć poprawkę, bo informacja pojawia się teraz już na poziomie 3500 do 2500 numerów.
Drugi istotny parametr to, że informacja o skierowaniu jak tylko się pojawi to będzie wskazywać datę przyjęcia do sanatorium dopiero za około 2 do 2,5 miesiąca.
Mogą też wystąpić rozmaite zjawiska bo na przykład nie jest regularny spadek liczony per miesiąc.
Na przełomie jesieni / zimy 2018 były miesiące ze średnią ponad 4000 ale też i poniżej 1500.
Należy zatem zachować umiarkowany optymizm.
Ale i szczególną uwagę gdy licznik zacznie oscylować w okolicach 4000.
Bo mogą być i spowolnienia jak i znaczne przyspieszenia.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
jacky6 pisze: 21 mar 2019 20:20
Gratulacje.
Były bardzo ciepłe opisy i wspomnienia z Rymanowa.
A i podziękowania za informacje.
Obserwuję pewnego rodzaju zależność - teraz skierowania są fundowane prawie z 2,5 miesięcznym wyprzedzeniem - na razie takie doszły informacje z narządów ruchu i laryngologii. Ciekawe kiedy ktoś ucieszy się z kardiologii i zapoda dane.
Zaskakuje przydzielanie już na poziomie 3500 numeracji, więc trzeba być czujnym i otwierać lufcik tak często aby nie przegapić.
Szybko zaobserwowana informacja pozwolić może na szybki kontakt i ewentualną rezerwację, choć poniektóre sanatoria wzbraniają się z przedwczesnymi decyzjami.
Zastanawiam się, czy nie utworzyć tutaj "wyciągu" z Poczekalni 2019 tylko dla śląskich kuracjuszy ?
Co Wy na to ?
Jestem za Jacku ,prosze o dopisanie mnie do poczekalni