Gwiazdko....
Jeśli chcesz mieć basen.to koniecznie zabierz z domu czepek (może być dzianinowy) i jakiś szlafrok .To ułatwi sporo funkcjonowanie.
Koniecznie załatwić sprawę z romingiem.Pewnie już o tym czytałaś. Zasięg ma tylko jako-tako Plus w budynku.Pozostałe sieci można powiedzieć że zerowy.Jeśli masz telefon inną sieć to zaopatrz się w kartę z plusa na ten czas.Inaczej aby z kimś pogadać będziesz musiała biegać po całym terenie na zewnątrz i do wszystkich oddzwaniać.Nawet sms-sy czy powiadomienia nie dochodzą.
Pokoje widziałam 2-ki i 3-ki.Stan bardzo rożny. Od ładnych w nowych skrzydlach.przez te trochę wyremontowane na parterze i pierwszym piętrze w budynku A .po tragiczne na wyższych kondygnacjach.Są w nielicznej ilości z prysznicami. Reszta z wannami.Jak coś nie tak. to proś o wymiamę.W pokojach są ręczniki.Po 3 szt.(1 duży i 2 małe) Z wi-fi nic nie wykombinujesz..Chyba że tylko w pokojach przylegających do biblioteki. Stanu ich nie znam.Przy bibliitece jest sporo foteli i stolików.Spokojnie można tam sobie przesiadywać.Ludzie siedzą nawet nocą w szlafrokach po obchodzie.Miejsca sporo. Jak coś to nawet na schodkach można posiedzieć w necie.Czasami jest zasięg piętro wyżej na korytarzu.Niestety pokoje tam są nieciekawe.
Wykupienie leków w dobrej cenie zalatwia tam recepcja.Dajesz receptę lub kartkę przed sniadaniem co chcesz rano i po obiedzie juz jest.Płacisz przy odbiorze.Chyba o tym pisałam już.
Tak było październik 2017.Myślę. że za dużo nie zmieniło się od tej pory.500 ludzi jednocześnie. Zabiegów fuul.Lekarze jak to z ludźmi. ...różni byli.Jedzenie ok.
Trzeba śledzić na tablicach info .najlepiej przy recepcji.Ośrodek stara się jak może aby zorganizować różne rozrywki.Wycieczki po okolicy ośrodka (ciekawa historia budynkow i okolicy z czasów 2-giej wojny w namacalnymi dowodami.)Cena chyba 5 zl.Zajęcia zumby bezpłatne. Pokaz pieczenia sękacza z degustacją ciepłego i możliwością zakupu do domu.Wycieczki inne.Polecam ognisko przy muzyce na żywo.z kielbaskami i pokazem tańca z ogniem jesli będzie.
Ogólną spożywkę w razie potrzeby można kupić w kawiarni.Jest tam b.drogo.Polecam przyjazd autobusem spod ośrodka do miasteczka.Rozkład jazdy jest na tablicy info.Tam mozna zjesc regionalne potrawy smacznie i niedrogo.Zrobic dobre i tanie zakupy.Odwiedzić Piękną Gorę lub Wierzę Ciśnień z kafejkami na górze.