Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witam
Szkoda , że nie wysyłają nas w jednym terminie mieli byśmy w drodze czas na pogaduchy. Ja jadę 17 kwietnia z W-wy Polonusem chociaż wcześniej rozważałem podróż swoim samochodem. Lądek znam dosyć dobrze z pobytów w sanatoriach Jubilat i Wojskowe. Jeżeli potrzebowała byś informacji to pisz, podpowiem jeżeli będę w stanie. Dzisiaj pozostało mi już tylko 27 dni do wyjazdu. Pozdrawiam
W Sanatorium Wojskowym byłem raz w Jubilacie dwa razy w ramach ZUS. Wojskowe składa się z kilku obiektów z których wszędzie jest blisko. Jedyny mankament jaki tam był to chodzenie po schodach ale po pewnym czasie i na to znalazł się sposób. O ile pamiętam z Żabki do naszego pokoju było coś ok. 130 schodków. Tak ogólnie nie było żle , jedzenie ok. zakwaterowanie również. Do kościoła blisko, na tańce również .Jedynie do miasta trzeba kawałek przejść. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.
Dziękuję za informację na temat sanatorium, to jeśli na tańce to gdzie najlepiej się wybrać?chociaż obiecałam sobie że tym razem naprawdę jadę odpocząć No ale taniec to też forma rechabilitacji Pozdrawiam
Cześć Kuracjuszki. Podobno taniec to najlepsza forma rehabilitacji przynajmniej tak twierdzą lekarze. Przykro mi trochę bo najprawdopodobniej nie będę miał okazji zatańczyć z którąkolwiek z Was Edzia trochę Ci zazdroszczę Lądka bo tam właśnie jest (było) gdzie potańczyć. Cóż mogę Ci polecić: zapewne SIELANKĘ przy Stawach Biskupich. Śpiewał tam facet piosenki rosyjskie ale było to naprawdę super. Z tego co słyszałem zamknięta jest ZDROJOWA a to była najbliższa kawiarnia od sanatorium. Ponadto KAPRYS trochę mały parkiet. Pod Zdrojową jest PIEKIEŁKO ale tam mi się nie podobało niskie pomieszczenia i w dodatku zaduch i zapach pleśni wilgoci. Pozostała jeszcze Kawiarnia Wojskowa myślę , że coś w niej się zmieniło gdyż był tam robiony remont. Latem można było pójść na fajfy na Stawy Biskupie pod gołym niebem tańce na dechach. Będąc w Lądku odstaw samochód na parking , który jest między innymi przy Stawach Biskupich i możesz trochę pochodzić. Proponuję wypad na TROJAK lub BORÓWKOWĄ GÓRĘ , ponadto np. rowerem można wybrać się na CZARNĄ GÓRĘ. Jadąc do Lądka możesz skorzystać ze skrótu , który biegnie częściowo po stronie Czeskiej a mianowicie w Otmuchowie lub Paczkowie ( dokładnie sprawdź na mapie) sktęcasz na Jawornik i w ten sposób dużo nadrabiasz nie dojeżdżając do Kłodzka. Jeżeli będziecie chcieli urządzić sobie ognisko to była możliwość na Stawach Biskupich lub pod WYCIĄGIEM. To tak z grubsza.
Pozdrawiam cieplutko
John trochę nieaktualne informacje masz...
W Sielance już wspomniany grajek nie gra,Kaprys ma dwukrotnie większą powierzchnię i parkiet ,klub wojskowy to od dawna „ Pod wąsem”.