Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 19

Re: Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Post autor: John2306 »

Witam
Szkoda , że nie wysyłają nas w jednym terminie mieli byśmy w drodze czas na pogaduchy. Ja jadę 17 kwietnia z W-wy Polonusem chociaż wcześniej rozważałem podróż swoim samochodem. Lądek znam dosyć dobrze z pobytów w sanatoriach Jubilat i Wojskowe. Jeżeli potrzebowała byś informacji to pisz, podpowiem jeżeli będę w stanie. Dzisiaj pozostało mi już tylko 27 dni do wyjazdu. Pozdrawiam
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2019 21:58

Post autor: edzia1352 »

Ja jadę samochodem do Wojskowego oddział 1 ,do Lądka pierwszy raz ale w Polanicy byłam w listopadzie a to gdzieś niedaleko.Pozdrawiam😉
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W Sanatorium Wojskowym byłem raz w Jubilacie dwa razy w ramach ZUS. Wojskowe składa się z kilku obiektów z których wszędzie jest blisko. Jedyny mankament jaki tam był to chodzenie po schodach ale po pewnym czasie i na to znalazł się sposób. O ile pamiętam z Żabki do naszego pokoju było coś ok. 130 schodków. Tak ogólnie nie było żle , jedzenie ok. zakwaterowanie również. Do kościoła blisko, na tańce również .Jedynie do miasta trzeba kawałek przejść. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

26 :D
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz

;) ;)
Awatar użytkownika
serce62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2016 20:33
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: serce62 »

Tylko pozazdrościć szkoda że mnie tam nie będzie lubię tańczyć miłego pobytu :kwiat:
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję za informację na temat sanatorium, to jeśli na tańce to gdzie najlepiej się wybrać?chociaż obiecałam sobie że tym razem naprawdę jadę odpocząć :lol: No ale taniec to też forma rechabilitacji 😅Pozdrawiam 🤔
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Kuracjuszki. Podobno taniec to najlepsza forma rehabilitacji przynajmniej tak twierdzą lekarze. Przykro mi trochę bo najprawdopodobniej nie będę miał okazji zatańczyć z którąkolwiek z Was :( Edzia trochę Ci zazdroszczę Lądka bo tam właśnie jest (było) gdzie potańczyć. Cóż mogę Ci polecić: zapewne SIELANKĘ przy Stawach Biskupich. Śpiewał tam facet piosenki rosyjskie ale było to naprawdę super. Z tego co słyszałem zamknięta jest ZDROJOWA a to była najbliższa kawiarnia od sanatorium. Ponadto KAPRYS trochę mały parkiet. Pod Zdrojową jest PIEKIEŁKO ale tam mi się nie podobało niskie pomieszczenia i w dodatku zaduch i zapach pleśni wilgoci. Pozostała jeszcze Kawiarnia Wojskowa myślę , że coś w niej się zmieniło gdyż był tam robiony remont. Latem można było pójść na fajfy na Stawy Biskupie pod gołym niebem tańce na dechach. Będąc w Lądku odstaw samochód na parking , który jest między innymi przy Stawach Biskupich i możesz trochę pochodzić. Proponuję wypad na TROJAK lub BORÓWKOWĄ GÓRĘ , ponadto np. rowerem można wybrać się na CZARNĄ GÓRĘ. Jadąc do Lądka możesz skorzystać ze skrótu , który biegnie częściowo po stronie Czeskiej a mianowicie w Otmuchowie lub Paczkowie ( dokładnie sprawdź na mapie) sktęcasz na Jawornik i w ten sposób dużo nadrabiasz nie dojeżdżając do Kłodzka. Jeżeli będziecie chcieli urządzić sobie ognisko to była możliwość na Stawach Biskupich lub pod WYCIĄGIEM. To tak z grubsza.
Pozdrawiam cieplutko :kwiat: :kwiat:
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zapomniałem o najważniejszym "25"
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

John trochę nieaktualne informacje masz...
W Sielance już wspomniany grajek nie gra,Kaprys ma dwukrotnie większą powierzchnię i parkiet ,klub wojskowy to od dawna „ Pod wąsem”.
ODPOWIEDZ