Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019

Post autor: Pietka 50+ »

Ale że znaczy, że ten wykres EKG to prędkość oznacza ??? Bo ja nie za bardzo siedzę w tych wszystkich :D ...ściomierzach mam taki zwykły liczniczek tylko
Ostatnio zmieniony 24 mar 2019 19:38 przez Pietka 50+, łącznie zmieniany 1 raz.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

20190324_160444.jpg
20190324_160444.jpg (14.98 KiB) Przejrzano 308 razy
taki o ! mały liczniczek
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:shock: trzeba się będzie z Endomondo przeprosić ....
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Ja też mam Lidlowskiego Crivita, tyle tylko, że bezprzewodowego, ciągle mi się kabelki zrywały ;) :D :evil:
Pytasz o EKG - to zielono-niebieskie to prędkość, a bordo to tętno... Na ile to prawidłowe - nie mam pojęcia i możliwości weryfikacji.
Odległości i ślad na mapie pokazuje prawidłowo. Zobaczę jeszcze co potrafi Strava...
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Hej co do mierzenia tętna to trzeba by było sobie zakupić pulsometr zapinany na klatkę piersiową który się łączy bezprzewodowo z smartfonem i aplikacją i to w tedy masz w miarę wiarygodny puls
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No mam takie ustrojstwo co przez Bluetootha się łączy, ale nie bardzo chce się sparować z Xperią XZ1, choć z Z1 nie było problemu. Runtastic go nie widzi, a Stravę sobie odpuściłem z uwagi na brak rodzimego języka :D Dzisiaj oczekując na wizytę u pani doktor od rehabilitacji trochę pokręciłem po okolicy i wykres już jakby lepszy ;) :D >>>>
test.jpg
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: seti36 »

Większość smaftfonów działa na Androidzie i niema znaczenia czy XZ1 czy Z1 .To może zależeć jakiej aplikacji używasz może ona nie obsługiwać
Twego pulsometru próbowałaś aplikacji Endomondo .Polecam sam z niej korzystam i jestem zadowolony :D
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Teoretycznie masz rację, ale tylko teoretycznie bo sporo również zależy od wersji Androida - XZ 1 po aktualizacji ma już Android 9.0 Pie, a Z1 zatrzymała się na 5.0 Lollipop i niestety nie wszystkie urządzenia dają się połączyć i poprawnie korzystać z aplikacji, co było możliwe w przypadku starszych wersji systemu. Podobną sytuację zauważyłem przy aplikacji Contour Diabetes, zainstalowana na Z1 bez problemowo wykryła glukometr, a XZ1 już go nie widzi. Niestety niektóre aplikacje nie nadążają nad aktualizacjami systemowymi, co potwierdził kontakt z BOK Ascensia Diabetes Care Poland. Skoro korzystasz z Endomondo to łatwo zauważyć, że zrzuty ekranu pochodzą właśnie z tej aplikacji ;) :) , a ja, jak wcześniej pisałem, przeprosiłem się z Endomondo i przy okazji odkurzyłem Z1 ;) :D
Dzięki za rady, pozdrawiam :kwiat:
jerzy555
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 mar 2019 10:34
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: jerzy555 »

Pomysł bardzo ciekawy. Jeżdżę w maratonach kolarskich od paru lat i mieszkam niedaleko Kołobrzegu. Teren wybrzeża jest mi znany, ale każde nowe wyzwanie rowerowe i jego forma budzi moje zainteresowanie. Okres września to chyba najlepszy termin do tego typu wypraw. Jestem otwarty na propozycje i pomysły. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witamy w klubie :D Nie wiem czy przejrzałeś temat od początku, ale większość osób to zdecydowanie cykliści amatorzy, a "wyprawa" ta ma, sama w sobie, stanowić miłe spędzenie czasu, bez śrubowania jakichkolwiek rekordów pod względem czasu czy ilości przejechanych kilometrów. Startujemy ze Świnoujścia, a ustalony dzienny kilometraż to 50 km, chociaż i on nie jest ostateczny, niewiadome i nieprzewidywalne jak zwykle są warunki pogodowe. Jeśli będą niesprzyjające możemy skrócić dystans lub pozostać dłużej w jakimś miejscu, to ostatnie możliwe również w sytuacji konieczności wypoczynku, chęci plażowania etc. Można go będzie również cokolwiek wydłużyć jeśli będzie nam się dobrze jechało - wszystko będzie zależało od decyzji i formy grupy. Może jako założyciel tematu uzurpuje sobie prawo decydującego głosu ;) :D Czytając poszczególne posty zauważysz z pewnością, że wśród forumowiczów jest liczna grupa osób kibicujących lub chcących, choć etapowo, towarzyszyć nam w podróży czy po prostu się poznać, porozmawiać , zabawić. Ale żeby wyjazd wraz ze spotkaniami nie trwał miesiąc albo dłużej ;) :lol: ustalamy czas trwania na maksymalnie dwa tygodnie, ot tyle co standardowy turnus rehabilitacyjny. Ze wszystkich tych powodów nie planujemy i nie rezerwujemy wcześniej noclegów, bowiem czerpiąc z doświadczeń innych, co pewnie zresztą potwierdzisz, ze znalezieniem noclegu nie powinno być kłopotu. Jeżeli jesteś gotów przystać na te warunki, z prawem stada bizonów włącznie, zapraszamy serdecznie. Zwróć jeszcze uwagę na post dotyczący przejazdu przez teren poligonu Wicko i konieczność podania danych osobowych do ewentualnej przepustki do 20 kwietnia br.
ODPOWIEDZ