Sanatorium LECH w Kołobrzegu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16

Sanatorium LECH w Kołobrzegu

Post autor: ryszard22 »

W sanatorium Lech byłem z ramienia NFZ w okresie 6-27 marca 2019 roku. Budynek 7 piętrowy z dwoma windami, posiadający pełen zakres zabiegów włącznie z basenem na miejscu. Zabiegi wykonywane są od poniedziałku do soboty włącznie. Nad pacjentami czuwa dwójka lekarzy. Budynek położony w centrum części sanatoryjnej tuż przy promenadzie. Blisko jest do morza, blisko do kładki nad torami kolejowymi, blisko do mola i muszli koncertowej. Budynek posiada pokoje 1 i 2 osobowe. Niestety, NFZ refunduje tylko pokoje 2 osobowe. Pokoje 1-osobowe przeznaczono dla klientów komercyjnych. Te niezbyt duże pokoje są wyposażone bez dodatkowej opłaty w telewizor i lodówkę. Cena pobytu osoby w pokoju 2-osobowym wynosi 364 zł + 84 zł klimatycznego. parking - 14 zł/dobę. Na pierwszym piętrze znajduje się kawiarnia a wieczorki taneczne odbywają się w godz: 19-22. przy żywej muzyce. Budynek bardzo czysto utrzymany. Personel usłużny i miły. Wyżywienie jest smaczne, ładnie podane i jest go dużo. Co tydzień wymieniane są ręczniki. Sanatorium Lech jest godny polecenia.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Sanatorium LECH w Kołobrzegu

Post autor: Atina »

Bardzo konkretny bez zbędnego rozpisywania się ... :kwiat: dziękuję
beatricze
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2018 23:35

Post autor: beatricze »

Witam Ryszard
super opis i zgadzam się z tym co opisujesz tak właśnie jest.Miałam przyjemność być gościem tylko w 2014 roku ale Kołobrzeg to mój drugi dom jestem tam co roku.Polecam :kwiat:
miłego wieczoru
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Ryszard bardzo ładny opis.I tak powinno być.
ODPOWIEDZ