Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019

Post autor: Pietka 50+ »

Nooo, plan zaiste ciekawy i akceptowalny. Lawenda pewnie ze mną pojedzie tym samym pociągiem, a Ty Gieniu, też się nie zastanawiaj bo pewnie też mogłabyś z nami jechać. W kupie raźniej :D . Ale w związku z tym myślę, że dobrze będzie przynajmniej ten pierwszy nocleg załatwić "po bożemu". Tylko jestem ciekawa, o której Violet58 przewidujesz to spotkanie na dworcu ? Mamy jechać nocą ? i być 2-go rano ? tak umyślałeś ?
Co do latarni morskich - zdobycie BLIZY - jak najbardziej jestem "za".
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

Nie wiem jak uzgodnicie swój dojazd więc trudno mi powiedzieć o której się spotkamy na dworcu.Pewnie będę Was oczekiwał, bo przymierzam się do wcześniejszego przyjazdu, może 31 sierpnia lub 1 września, a nocleg planuje w Szkolnym Schronisku Młodzieżowym na Gdyńskiej 25. Pociągi ze Śląska przyjeżdżają o 9:36 lub 16:10 i już sami musicie zdecydować, który wam bardziej odpowiada. Wiadomo, że przyjazd późniejszym pociągiem postawi pod znakiem zapytania realizację tej "zaplanowanej" ramówki. Ale zawsze możemy zacząć od spotkania integracyjnego pod "wiatraczkiem", a Cesarskie Uzdrowiska przełożyć na dzień następny lub je sobie darować - wszystko jest do uzgodnienia. Tak mi jeszcze chodzi po głowie jakieś wcześniejsze spotkanie, być może udało by się nam spotkać przed wyjazdem choćby na kilka godzin, termin i miejsce do uzgodnienia. W czerwcu Darek ma w planach sanatorium w Kołobrzegu, a ja też przymierzam się do polowania na jakiś sanatoryjny "zwrocik" Myślę, że wrócimy do tematu, ale już w prywatnej korespondencji pomiędzy zainteresowanymi osobami.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019 - Dla Darka ;-)

Dzień szósty Jarosławiec - Rowy (48 km) - przez poligon trochę mniej ;) :D
- latarnia Ustka *)
- szlak zwiniętych torów
- Rowy
- nocleg
D6.jpg
Dzień siódmy Rowy - Łeba (49 km)
- latarnia Czołpino *)
- wydma Czołpińska
- Kluki (skansen)
- Łeba
- nocleg
D7.jpg
Dzień ósmy Łeba - Karwia (52 km)
- latarnia Stilo *)
- Białogóra
- Dębki
- Karwia
- nocleg
D8.jpg
Dzień dziewiąty Karwia - Hel (49 km)
- latarnia Rozewie *)
- Władysławowo
- Jastarnia
- latarnia Hel *)
- nocleg
D9.jpg
Dalej do ustalenia >>>> tramwajem wodnym do Gdyni albo powrót do "Władka" i dalej do Pucka ( 43 km)

cdn...
jerzy555
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 mar 2019 10:34
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: jerzy555 »

Dzięki za odpowiedź. Zapoznałem się z kilkoma wpisami i mam rozeznanie na temat planowanej wyprawy. Każda forma jazdy rowerem to dla mnie frajda i nowe doświadczenia. Jestem otwarty na propozycje, również chętnie pomogę. Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Odnosząc się do noclegu "po bożemu" w Świnoujściu chciałbym poinformować, że jestem po wstępnym kontakcie SSM w Świnoujściu. Według uzyskanych informacji we wrześniu raczej nie powinno być większych problemów z noclegiem. Schronisko dysponuje pomieszczeniem na rowery mieszczącym do 15 sztuk jednośladów, a w przypadku braku miejsc dopuszcza zabranie roweru do pokoju. Rezerwacji można dokonać na stronie Schroniska za pośrednictwem formularza i wiąże to się z koniecznością wpłacenia zadatku ustalonego przez SSM. Wg cennika obowiązującego do 31 maja br. koszt noclegu to ok.35 złotych w pokoju dwuosobowym. Więcej informacji na stronie : http://www.schronisko.swinoujscie.pl/ Tyle opcja minimum :)
Dla bardziej wymagających >>>> https://www.radissonblu.com/pl/resort-swinoujscie Full wypas ;) :D :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

SSM to bardzo dobry pomysł :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 65 razy

Post autor: darek »

Niestety w Radisonie do 6 września Apartament Prezydencki jest zarezerwowany
Pozostaje Twoja propozycja w schronisku :)

Nocleg w Karwi biorę na siebie - Zapraszam .....
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Rowerem wzdłuż całego polskiego wybrzeża - 2019 - Dla Darka ;-)

violet58 pisze: 02 kwie 2019 10:14 Dalej do ustalenia >>>> tramwajem wodnym do Gdyni albo powrót do "Władka" i dalej do Pucka ( 43 km)

cdn...
Możemy też, żeby nie dublować trasy, wrócić pociągiem do Władysławowa i stamtąd spokojnie popedałować do Gdyni (42 km) lub Sopotu (53 km) i tam zakotwiczyć. Drzewiej szykowała się tam silna ekipa powitalna :D :lol: Sprawdzimy czy wystarczy jej wytrwałości ;) :)
Dzień 10 ( Hel-Gdynia -Prom/Hel-Puck/Władysławowo-Gdynia-Sopot)
D10.jpg

Pozostanie ostatni etap do Krynicy Morskiej, z map Google'a wychodzi, że to trochę ponad 70 km, ale myślę że damy radę (przeprawa promem da chwilę odpoczynku), a świadomość bliskości celu z pewnością doda nam skrzydeł....
Dzień 11 Sopot - Krynica 70 km
D11.jpg
KOOOOOOOOONIEC
Oczywiście plan ten to tylko taka niezobowiązująca ramówka, którą myślę uda nam w jakimś stopniu zrealizować, czy w jednym dniu uda nam się przejechać więcej lub mniej kilometrów to jest najmniej istotne, ważne aby zdrowo i w komplecie dotrzeć do celu. Nie mniej jednak trzeba sobie zarezerwować te dwa tygodnie wolnego.....
Pozdrawiam zdeklarowanych uczestników, potencjalnych uczestników i wszystkie osoby kibicujące :kwiat:
PRZYPOMINAM O DANYCH NIEZBĘDNYCH DO UZYSKANIA POZWOLENIA NA PRZEJAZD PRZEZ TERENY CPSP WICKO
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 2 razy

Post autor: strapper »

Hej :kwiat:
Będę na punkcie ;)
Miłego popołudnia :kwiat:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam serdecznie :kwiat:
Nie pozostaje nic innego tylko ustalić punkt ;) :) :D :lol:
Obrazek Obrazek
3mamy za słowo :D - a ja ze swojej strony już się nie mogę doczekać.... ;) :D :lol:
ODPOWIEDZ