szkoła,nauczyciele,18 godzin pracy,wakacje
-
forumowicz
Re: szkoła,nauczyciele,18 godzin pracy,wakacje
-
forumowicz
Proszę Cię nie rozbawiaj mnie ,jeszcze się nie spotkałem żeby robotnik ,pracownica marketu i inni pracujący za minimalne wynagrodzenia mogli przebywać rok na płatnym urlopie zdrowotnym
Jak napisałem na początku całkowicie neguję ten strajk .
I chyba nie mam ochoty na dalsza pogawędkę .
Dobranoc
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ktoś wspomniał o Pani ,która przepracowała w kadrach na Kopalni i co roku dostawał Barbórkę - ta sama Pani za przyjście w Sobotę dostała kwotę na książeczkę G -choc -Oficjalnie należało się TYlko Górnikom Dołowym.
Inna Pani pracując w branży X otrzymywał deputat .
Nauczyciele też jeszcze kilka lat temu mieli dodatek ..wiejski
Zmiany ustrojowe wiele przywilejów zniosły choć sa nadal ewenementy i Pewne Grupy nadal otrzymują śniadaniówkę do realizacji z Marketach za 5,4 dziennie .
Oświata i Medycyna to dwie gałęzie gdzie .. Ich Pracownicy jeszcze nie do końca się przestawili .
Praca Nauczyciela JEST TRUDNĄ - do tej Pracy kilka lat temu szli Pasjonaci godzili się że nie będą jedzili Mercedesami , że co roku nie odwiedzą Kolejnego Kurortu na Lazurowym Wybrzeżu .
Jednak mimo wszystko decydując się na Pracę w szkolnictwie - jak To Określił Mój Znajomy szedł bo wiedział że jeżeli Będzie ..Uczciwy Sumienny -to Przepracuje Swe lata w Jednym Budynku do Emerytury ( Nikt nie zna przypadku że szkoła ZBANKRUTOWAŁA - Swoisty Dupochron -Mało ale Pewnie)
Praca Nauczyciela jest specyficzna .
Ale i Nauczyciele Musza Pamiętać że nie narobia się jak Brukarz czy inny pracownik fizyczny -słońce - deszcz mróz . Nie pracuje jak wielu z Nas w Firmach korporacyjnych Gdzie liczy się EFEKT - fakt wyścig szczurów Ograniczony.
Czy przysłowiowa Pani z Biedronki .
Fakt Nauczyciel Pracuje Intelektualnie przekazuje wiedze -ale jeżeli ma Opanowany materiał ..powiela -to też się zdarza .
Jednak musimy o jednym Pamiętac skoro JEST tak Dobrze ,Skoro Zamknieto tyle Osób z Mafii i rozpoczęło się Rozdawnictwo to upomnieli się i Nauczyciele .
Oni też w czasie tych sławnych 60 dni wolnego w czasie wakacji chcieli by Polecieć na Teneryfe czy Madere .
Fakt pierwsi dali Sygnał Młodzi Rezydenci ..próbowali Niepełnosprawni teraz Próbują Nauczyciele .
Czas idealny bo albo teraz gdy jest KUMULACJI egzaminów ,albo za rok bo strajkowanie w czerwcu czy nawet we wrzesniu nie będzie miało Skutku
Oczywiście Protest Nauczycieli Popieram tylko że Oni Równiez Musza coś dac w Zamian może zwiększenie Liczby godzin do 24 w tygodniu ?
Bo niestety 18 godzinny tydzień przy 40 godzinnach pozostałych to delikatny nietakt
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Mityczne godziny pracy...
Widziane są tak, bo 30 minut po zakończeniu pracy urzędu ( miejskiego itede ) włączany jest alarm i poza ochroną na portierni nie ma tam nikogo.
Zastępca naczelnika d/s osobowych ( dowody osobiste - 3 podległych pracowników ) odnotowuje roczny dochód 104.000 pln.
I od piątku popołudniu ma labę aż do poniedziałkowego poranka.
Pracownik korporacji / wszelakich firm prywatnych - po zamknięciu biura ( max dwie godziny później niż w urzędzie ) gdzie także włączany jest alarm, jedzie do domku z lapkiem pod pachą, po powrocie i jakimś tam posiłku aż do nocy a nieraz i w nocy kontynuuje pracę, cały czas dyżurując pod komórką. To wszystko dzieje się także podczas urlopu, nawet poza granicami.
Kolega z firmy otrzymując na dzień dobry lap top i komórkę - zbuntował się i zostawił po zakończeniu pracy sprzęt na biurku.
Następnego dnia otrzymał "delegację na grzybki".
Bo nie odrobił lekcji ... nie poprawił klasówek.
Dobranoc.
-
forumowicz
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Pozwolę sobie zacytowac cały post.Max pisze: 05 kwie 2019 22:08 Dariusz,dwie sprawy wyjaśnię,żaden nauczyciel nie ma pewnego etatu w jednym budynku! Dużo nauczycieli jest zwalnianych, reorganizacje, pracują w kilku szkołach, sklejając etat jak to ująłeś 18 godzin i tu przechodzę do drugiej sprawy,18 godzin to dyskusyjny temat ,podam Ci przykład, między godzinami są albo zastępstwa albo okienka w których nauczyciel zawsze coś robi,biurokracja ogromna, dolicz do tego uzupełnienie dzienników,poprawa klasówek, wycieczki,wraca do domu i minimum 3godziny dziennie przygotowuję się do lekcji, uzupełnia papiery itd itd nawet w sobotę i niedzielę,wg moich wyliczeń , żona pracuje w szkole 36 godzin tygodniowo,nie licząc narad wywiadówek,wycieczek a w domu około 12 godzin tygodniowo, więc w sumie 48, oczywiście sa różni nauczyciele,ale to wszędzie są różni ludzie, pozdrawiam
NIKT nie ma wyłączności -FAKT
Ale jest to jedna z Nielicznych grup zawodowych ,która ma Gwarancje .
Mam kilka lat i n ie słyszałem aby Szkoła z Powodów Ekonomicznych Zbankrutowała -Fakt została Zlikwidowana -ale Każdy Pracownik miał Propozycję Pracy.
Kilka lat temu przychodząc do Pracy cała Firemnka około 20 000 ludzi znalazła się na Bruku .
Ja nie neguję Pracy Nauczycieli bo chyba w Każdej Rodzinie są i .. Ludkowie wykonujące różne zawody .
Mam Ciotkę dziś na emeryturze ,ktora umiała się ustawić przez lata powielała jeden standard przez 20 lat jechała wg jednego Standardu.
Jest to oczywiście ZŁY przykład .
Fakt NAUCZYCIEL ..Musi sie przygotowac , musi odbyć spotkania konsultacje z Rodzicami - ok
Zebrania 2 x rok
Konsultacje doraźnie
Fakt musi sprawdzić prace domowe .
40 lat temu miałem Sympatię Fajna Dziewczyna
Matka była Nauczycielką
Kto sprawdzał wypracowania ?
Zdarzyło mi się sprawdzić i ot dać tróję czy czwórkę ..
Ktoś powie niemożliwe
Miało to miejsce .
Do dzis WSPOMINAM gdy jeden zeszyt z Chemii był,oceniany 4 razy tak 4 razy ten sam Zeszyt dostał 5 -bo Nauczyciel miał fobię n/t ....szlaczków
Tak szlaczków w Technikum w 2 klasie u Ucznia 17 letniego
Możemy wpadać ze skrajności w skrajność
Był Nauczyciel ,który w czasach Strajków Uczył Nas Historii - Człowiek umiał przemycić Historię Katynia
W roku 1981
Jakiś Stan Wojenny - On Nas uczył Pokazał Prawdziwą Historię
Fakt Ktoś doniósł i Pana z Historii nie było w Szkole .
Jest piękny CYTAT //Obyś Cudze dzieci Uczył .
Praca Nauczyciela jest Trudna .
Są PLUSY - dodatkowe wolne , wakacje
Ale i Minusy -......................................... jest ich wiele
Ale na Miły Bóg Każdy w swej młodości Wybiera - jeden chce być X -drugi Y trzeci Z
Musimy wiedzieć że nie ma ma Niestety Profesji ,która była by bez ..Bo nawet sławne Panie asytentki muszą wykazać się inicjatywa aby osiągnąć korzyści.
Jedyne co smutne że przy kasie zawsze jest za mało
-
Ania52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 lis 2016 17:48
- Staż sanatoryjny: 6
-
forumowicz
Jacy rządzący takie strajków strajkowanie będzie .