Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dostałem skierowanie z ZUS-u do sanatorium na którym jest podane że przysługuje mi zwrot kosztów przejazdu tylko nie podali jak to się odbywa, czy trzeba zbierać bilety, może jakieś zaświadczenie z PKP? Może ktoś wie co trzeba zrobić aby otrzymać zwrot przejazdu i w jaki sposób się to odbywa
Niczego nie zbierasz. Wypełniasz odpowiedni druczek, który otrzymasz na miejscu - wpisując ilość kilometrów dzielącą Twoje miejsce zamieszkania od miejscowości gdzie zlokalizowane jest sanatorium. ZUS ma swoje przeliczniki i w zależności jaka to odległość taka jest kasa. Chyba wg taryfy PKP w pociągu II klasy.Raczej na tym nie zarobisz, chyba że zabierzesz się z kimś samochodem i podzielicie koszty podróży.
Ja skorzystałem z witryny odległości info i za ponad 269 km otrzymałem 112 złotych, zwykle wypłata następuje na dwa, trzy dni przed zakończeniem turnusu.