Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: Paczka z Olecka

Post autor: Duszyczka »

O jej.poczytałam :shock: Dobrze brzmi.Niektórzy piszą i wczesniejszych okladach z octu przez 5 dni.Ocet w sumie zmiękcza kości :roll: :?: Potem okład ze skóry świńskiej tłustym do ciała.Jednej osobie pomogła ta slonina już po dobie.Inna pisze że po tej kuracji ma już spokój przez 3 lata.Inne metody u specjalistów niestety zawiodły .Na dodatek jest to sposób z od nas z Podlasia. Nigdy nie slyszałam o tym ale od dziś przykładam ten ocet.
Aha..ktoś tam jeszcze pisze i wczesniejszym wymoczeniu tej skórki w spirytusie. :roll: :?:
I ja dziękuję Koraliku... :serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Też to czytałam i nie zaszkodzi spróbować :roll: tylko skąd tą skórę ze świnki wezmę :?: :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć :) za chwilkę i tak wychodzę ma zabiegi ... Alutko i Duszyczko cieszcie się że nie z byka :lol: bo są w cenie, a świnie tylko po stówce ;)
popytajcie się w masarniach bo oni biorą mięso prosto z rzeźni to powinni znaleźć kawałek tylko zaznaczcie z jakiej części i jak duży... najlepiej z zadka z szynką :P :lol: .. będzie na święta :o
:serce:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

alutka 114 pisze: 12 kwie 2019 11:28 Też to czytałam i nie zaszkodzi spróbować :roll: tylko skąd tą skórę ze świnki wezmę :?: :roll

[Najlepiej upolować w mięsnym. ;) :D

Ooo..i znalazł się nasz człowiek z lodu z gorącym serduchem... :D :serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

To ruszamy Dusiu na polowanie :lol:
Póki co jadę do przedszkola po wnuczka, córka dzwoniła już po operacji, wieczorem wracają, kamień z serca :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

No to dobrze że wszystko w porządku Alutko :) powrotu do zdrówka maluszkowi :)
Na żywego się idzie polować, na martwego: poszukiwanie padliny :lol: ... tylko nie szukajcie po lasach bo nie ze świni, ale z dzika znajdziecie :lol:
Zawno temu można było kupić boczek surowy ze skórą, ale to chyba zamierzchłe czasy były :lol: :lol: :lol:
:serce:
Gość

Post autor: Gość »

Dusiu :serce: I Alutko :serce: musicie iść do jakiegoś sklepu rzeźnickiego tam na pewno kupicie słoninkę ze skórą. Ja tak kupuję na smalec i nie mam z tym problemu.
A tak na boku to Wam powiem że ja jestem sceptykiem - realistą i w takie cuda nie wierzę. No ale to jest już kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam Was serdecznie. :kwiat: :serce:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To super że już po wszystkim u wnusi Alutko.Ona też już w domu jest?
Andy...będziemy biegać po lesie z Alutką z depilatorem . :lol: Jedna będzie naganiać druga szyneczki czyścić z owłosienia. :lol: Jeśli będziesz słyszeć kwik z lasu to będzie oznaczać że jeden w trakcie zrzucania futra.Przy okazji będziemy sprawdzać czy chłopczyk czy dziewczynka.Jak chłopczyk to sam padnie ze wstydu po goleniu. Jak dziewczynka to gorsza sprawa. Będzie trzeba przerobić na świnkę zwykłą i puścić na wolność.Niech biega sobie w nowej odsłonie. ;) :D
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ysy1 pisze: 12 kwie 2019 14:47 Dusiu :serce: I Alutko :serce: musicie iść do jakiegoś sklepu rzeźnickiego tam na pewno kupicie słoninkę ze skórą. Ja tak kupuję na smalec i nie mam z tym problemu.
A tak na boku to Wam powiem że ja jestem sceptykiem - realistą i w takie cuda nie wierzę. No ale to jest już kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam Was serdecznie. :kwiat: :serce:
Ysy....mi 10 zabiegów fali nie pomogło.Na dodatek te pierwsze bolały jak cho......era.Ani sterydy.ani wirówka.Czasami te domowe sposoby znacznie niż wynalazki medyczne. Przynajmniej nic nie kosztuje więc dlaczego nie spróbować? Zaszkodzić również nie powinno. Ja akurat jestem przyjaźnie nastawiona do sposobów naszych prababć.Dużo razy właśnie te sposoby pomagały mi kiedy medycyna nowoczesna zawiodła. Warto sprawdzić i tę metodę.
Ja sloninę kupię na giełdzie rolnej.Tam niektórzy swinki rozbierają na miejscu i od razu pod handel idą.
Gość

Post autor: Gość »

Dusiu :serce: Ja napisałam że to jest kwestią gustu. A co do medycyny ludowej to pełen szacun :!:
ODPOWIEDZ