szkoła,nauczyciele,18 godzin pracy,wakacje

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: szkoła,nauczyciele,18 godzin pracy,wakacje

Post autor: Muzyczka »

Witam Maryan,
Nie masz racji...
Ciekawą jestem jakby ta sprawa Ciebie dotyczyła co byś zrobiła...???
Każdy z nas ma rodzinę...A Ty masz? Jeśli masz, to czego dzieci sama nie uczyłaś?, a posyłałas do nauczycieli, do szkoły?....
my nigdy żadnej krzywdy nikomu nie robiliśmy i nie robimy.... No chyba że ty tak chcesz komuś zrobić krzywdę, tymi słowami szczególnie co piszesz.....
Serdecznie pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Muzyczka pisze: 12 kwie 2019 22:05 [...]
Każdy z nas ma rodzinę...A Ty masz? Jeśli masz, to czego dzieci sama nie uczyłaś?, a posyłałas do nauczycieli, do szkoły?....
my nigdy żadnej krzywdy nikomu nie robiliśmy i nie robimy.... No chyba że ty tak chcesz komuś zrobić krzywdę, tymi słowami szczególnie co piszesz.....
Serdecznie pozdrawiam
oj Muzyczko , to nie tak , z całym szacunkiem ....
takim stwierdzeniem to można każdemu "dowalić " - sory za kolokwializm, można też zapytać np: to dlaczego chodzisz do lekarza - sam się lecz .....

Myślę , że nikt tu nie kopie leżącego, jest naprawdę spokojne , a wyrażane opinie są bez złośliwości , natomiast przytoczone porównanie do pracowników Biedronki czy Lidla ..... nie to nie argument .

Ktoś tu napisał każdemu należy się szacunek , bez względu jaki zawód wykonuje i godne wynagrodzenie , nie wyłączając nauczycieli .
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

szacunek szkole,nauczycielom, 18 godzinom pracy,wakacjom...

Post autor: jacky6 »

I szpalerom w czarnych ubiorach ?
Przebierańcom w bawole stroje ?
Kabaretom w świetlicy strajkowej ?
...
Strajkowali pracownicy sfery budżetowej, lekarze, pielęgniarki, celnicy, strażacy...
Czy odstąpili od łóżek chorych ?
Nie pojechali do pożaru ?
Odpowiedzmy sobie sami..
Dobranoc...
:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Bibi,

hihi...wyciełaś kawałek bo tak ci wygodnie a to się odnosiło do całego wątku i całkiem szerszego tematu....Ja nie krytykuje lekarzy.....jak inni nauczycieli...
a i nawet ci co poszli na lekarzy, to też ich uczyli wcześniej przed studiami nauczyciele biologii chemii fizyki i matematyki... by mogli dobrze zdać maturę i iść na studia lekarskie...lub dobrze napisać z testem kiedyś były testy....A i lekarze też strajkowali, a niedawno i rezydenci też...!!!! Pamiętasz?.... Wywalczyli swoje...jeżeli chodzi o lekarzy to wielu ludzi próbuje do pewnego momentu rozsądnie też samemu dawać sobie radę,jeśli ktoś rozumny stosuje profilaktykę i stara się też w ramach swojej wiedzy samemu leczyć się do pewnego momentu/ podkreślam rozsądnie../ to też jest alternatywa... To nie jest stosowne porównanie- chodzić do szkoły do nauczycieli... I porównujesz do lekarza chodzenie....hihi....Do lekarza nie idziesz po naukę, i to codziennie na godzinę 8 i nie trwa to tyle lat, ta nauka..

A i w tym momencie jak sama dopisałas się do tematu, poczytaj duuuuuużo wstecz całość....a jak dopisałaś się dopiero teraz, zabolało może?, to pewnie prawda kole w oczy....
Tak Cb zakolilo....i sama widzisz, jak to jest, nas cały tydzień obrażają , na nasz temat kłamią wszędzie że aż głowa boli.... Napisala Maryan, że wracamy do pracy nie oo to, żeby nie robić nikomu krzywdy uczniom czy rodzicom, tylko że ze względów finansowych.. skąd ona to wie ? - u nas się tego nie mówi, nic a nic.. a ktoś inny to źle interpretuje....A czy ty sama też tak byś chciała mieć taką sytuację jak w obecnej chwili znaleźli się nauczyciele ? chciałabyś mieć takie zarobki jak oni i tak dalej?..
Pamiętaj, Ty masz alternatywe ..zawsze... nie musisz posyłać do szkoły dzieci możesz sama uczyć i inni też tak robią a jak nie to nie krytykuj nauczycieli...Ja tak uważam....i inni też....jak też Ci lekarz nie odpowiada to idziesz do innego ...- pisze podobnie jak ty zrobiłaś porównanie nauczycieli do lekarzy...
Nie deliberujmy - temat rzeka....Ja już zirytowana do maksa i na całego już bez ogródek piszę..ale przestanę, bo głową muru nie przebijesz, i to nie ma sensu....a i mów sobie co chcesz i pisz co chcesz...
Jeśli mogę prosić proszę nie cytować moich wypowiedzi... będę wdzięczna....
Pozdrawiam serdecznie..
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Jacky,
Hm...i.. hihihihi....
Dopisałeś, zmieniłeś początek tytułu..

Odpowiedz sobie sam.,., !!!!!! że odstąpili od łóżek, ile wywożono chorych gdzie indziej.. i ile operacji zaplanowanych nie odbyło się....
.
A u nas testy odbyły się!!! i te w poniedziałek będą..tyle w temacie..!!!!!..ja już tu nie będę pisać..mam dość i obiecuje ciszę, ale nie grobową...hi..
Eh...
Dobrej nocki...
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

poparcie społeczne dla protestu: szkoła,nauczyciele,18 godzin pracy,wakacje

Post autor: jacky6 »

Smutno mi Boże...
ale na poziomie zerowym.
Nie zatrzyma się żadna elektrownia, żaden tramwaj.
Wręcz przeciwnie.
Amen
:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A jak nam jest smutno, a mnie szczególnie!!!! A i cały tydzień jest smutno...na różnym poziomie, czasem i obojętnym lub minusowym....
Smutno:
że też nie zatrzyma się internet i nie wyłączą banki..
że nie zatrzyma się czas, a wręcz przeciwnie.,
Dobrej nocki..
:roll: :roll: ;) :mrgreen: :ugeek: :mrgreen: :ugeek:
forumowicz

Hej.Witam.
A ja proponuję dać każdemu tyle, ile mu się należy, aby każdy mógł dostać tyle, na ile zapracuje.
Każdy ma prawo w wolnym i uczciwym kraju, zostać sowicie nagrodzonym, za swoje kompetencje,umiejętności, uczciwość, pracę i serce jakie wkłada służąc innym.
A teraz to z czym Będziemy mieli największy problem,to: nepotyzm, uczciwość, biurokracja w instytucjach państwowych i przywileje.
Nie ma narodów idealnych, ale są takie, które podchodzą do w/w problemów bardziej i mniej.
Spróbujmy, ale od razu powiem :roll: u Nas nie będzie łatwo.
Pozdrawiam,i miłego dnia życzę ;)
forumowicz

jeszcze raz powtarzam,taki jest system komunistyczny,obojętne czy PO czy SLD czy PIS!! a system ten nie przewiduje,aby pracownik zarabiał godnie,wg systemu ludzie maja być skłóceni,jedyna różnica,nie ma już przewodniej roli pzpr mamy w zamian lesbijki gejów,a propaganda ma się super! przykład ze szkoły,zgłasza się do zatrudnienia informatyk,dyrektor proponuje mu 2500 zł/a może i mniej/ z uśmiechem mówi,w byle jakiej korporacji na wejściu mam 4tys na rękę, i jak mogą być nauczyciele szanowani???
forumowicz

Muzyczko w mojej wypowiedzi nie było słowa o tym czy ja popieram czy nie popieram strajk i nie określę się wybacz. Napisałam ," Ktoś tu napisał każdemu należy się szacunek , bez względu jaki zawód wykonuje i godne wynagrodzenie , nie wyłączając nauczycieli'' , nie podważam pracy nauczyciela-pedagoga i nie krytykowałam - więc w domyśle niczego mi nie dokładaj proszę .
Piszesz :" proszę nie cytować mojej wypowiedzi " , a dlaczego ?
[...] A i w tym momencie jak sama dopisałas się do tematu, poczytaj duuuuuużo wstecz całość....a jak dopisałaś się dopiero teraz, zabolało może?, to pewnie prawda kole w oczy....
Powyższe to są Twoje słowa , nie przywłaszczyłam ich sobie , to jest Twoja własność intelektualna , podpisana Nickiem dlatego cytuję - Muzyczko , mnie nic nie kole , nie musi . W swoich poglądach i wypowiedziach jestem zawsze dość wyważona , a prawdy są jak wiesz różnie , nie chcę ich przytaczać ..... są powszechnie znane.
Na temat nauczycieli nie znajdziesz moich wypowiedzi krytycznych , na forum było kilka tematów z tym związanych .
Niezaprzeczalne jest , że kształtujecie młodych ludzi w każdej dziedzinie , jest to niełatwa praca i chcecie dobrze zarabiać i tego nie kwestionuję .

Życzę zdrowia i osiągania sukcesów :)

Bibi
Zablokowany