Muzyczko , wiem o którym sklepie w Galerii piszesz , naprzeciwko ruchomych schodów .... w tym budynku , jest też żabka ... tyle , że wejście z zewnątrz .. całkiem przystępne ma ceny
Perła Bałtyku Kołobrzeg 17-06 do 08-07
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowano: 137 razy
Re: Perła Bałtyku Kołobrzeg 17-06 do 08-07
Muzyczko , wiem o którym sklepie w Galerii piszesz , naprzeciwko ruchomych schodów .... w tym budynku , jest też żabka ... tyle , że wejście z zewnątrz .. całkiem przystępne ma ceny
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Dzięki wielkie!!!
... będę od soboty w tym tygodniu w Kołobrzegu to sprawdzę tę żabkę w tej Galerii.... Chociaż tak jak piszesz ten sklep naprzeciwko schodów galerii to go lubię....
Czasami tańsze pomidory stamtąd i ogórki niosłam przez plażę aż do kamiennego szańca...hihi..
Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Nie ukrywam że od Kilku lat lubię ... zrobić sobie tzw Ogórki małosolne z Kołobrzeskiej Solanki
Prawdopodobnie Najlepsze Małosolne Ogórki w Polsce .
Jedyny problem to przemieszczenie się do źródła solanki i zalanie wypełnionego słoika ogórkami
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Bo Perła nie stanowi dla mnie Tajemnicy znam ten obiekt wydaje mi się dobrze .
A że pozwoliłem sobie na przypomnienie jak to wcześniej bywało odnośnie owych czerwcowych truskawek ,które uwielbiam to krytyka spadła .
Dobrze że wspomniałem Tylko o Truskawkach nie wspominałem o Szampanie czy Bitej śmietanie -Bo wtedy krytyki bym nie zdzierżył .
Choć w ostatnim poście tyczącym wspomniałem o kolejnym przysmaku znanym chyba w całej Polsce
O sławnych Ogórkach Kiszonych czy Małosolnych zalewanych sławna solanką kołobrzeska .
Najgorsze jest to że w czerwcu prócz truskawek pochłaniam każdą ilość ..ogórków małosolnych a że będę miał kolejny raz na ogórki w solance to ....
- Alisza
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2011 19:46
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 15
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
od dziś jestem w Kołobrzegu i właśnie kupiłam dwa ogórki małosolne, ale w sklepiku obok Perły Bałtyku - tamta pani zawsze je ma....
już dzisiaj jest pogoda 14 stopni. Wczoraj było ponoć jeszcze 20 stopni i w krótkim rękawku chodzili...dziś od rana popadało i czasami też jakaś chmurka ciemna przyjdzie i popada krótko, ale zaliczyłam trzy godziny nad morzem, na obiad świeży dorsz cena 8 zł za 10 dag tylko. Ale raz na jakiś czas... Wspomnienia i klimat jest tu niespotykany, morze ma swój urok...z czego bardzo cieszę się, jest pięknie-14 łabędzi pływa, i szum morza...i itd...drogi Darku - Mam nadzieję że nie będę musiała kupować szampana i truskawek.... zakupy zrobiłam na ul Chopina naprzeciwko Perły Bałtyku pewne rzeczy są tańsze niż tej pani obok perły ...To zależy co, trzeba sie zorientować... Czynne są fontanny koło kortów na tej nowej promenadzie...
Pozdrawiam wszystkich z Kołobrzegu...