pozdrawiam wszystkich oczekujących.
Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?
-
forumowicz
Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?
pozdrawiam wszystkich oczekujących.
-
kazimierz1
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 cze 2013 20:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
-
forumowicz
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
-
kazimierz1
- Super Kuracjusz

-
kazimierz1
- Super Kuracjusz

- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Staż sanatoryjny: 9
Co to będzie
Nigdy nie byłam w sanatorium NFZ, więc proszę o odpowiedź na kilka pytań.
26 kwietnia złożyłam w warszawskim NFZ skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu na rehabilitację uzdrowiskową nad morzem
Jestem po 3 operacjach przepukliny kręgosłupa i bardzo zależy mi właśnie na rehabilitacji.
Już po złożeniu wniosku zaczęłam czytać forum i bardzo się zdziwiłam, że kolejek jest kilka w zależności czy się jedzie na leczenie, do szpitala czy na rehabilitację. Składając wniosek byłam przekonana, że będę czekać ponad 2 lata a na forum przeczytałam, że rehabilitację uzdrowiskową czeka się maksymalnie od kilku do kilkunastu miesięcy
Proszę napiszcie:
- Jak długo z Mazowieckiego NFZ czeka się na wyjazd na rehabilitację uzdrowiskową nad morzem
- od jakiego numerka się zazwyczaj zaczyna
- czy lekarz NFZ może zmienić kwalifikację za rehabilitacji na leczenie. Zaznaczę, że moja jednostka chorobowa M51 jest w wykazie chorób zakwalifikowanych na rehabilitację
- po ok 30 dniach będę miała wynik decyzji NFZ z informacją jaki rodzaj świadczenia mi przyznali (leczenie czy rehabilitację). Czy jeśli zamiast rehabilitacji dostanę leczenie to mogę się odwoływać od tej decyzji?
- Jak powinno wyglądać odwołanie i czy mogę dołączyć do niego dokumentację medyczną?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Najważniejsze dla mnie jednak jest pytanie jak długo się czeka na rehabilitację uzdrowiskową nad morzem
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Staż sanatoryjny: 5
Czas oczekiwania zależy czy to jest skierowanie szpitalne czy też nie. Na skierowanie szpitalne rzeczywiście będzie w przeciągu kilku miesięcy a na zwykłe obecnie mimo że mamy napisane ok.26 miesięcy ludzie czekają 29 i więcej .
Jest jeszcze jedna opcja, dzwonić i pytać o zwroty, ale wtedy trzeba liczyć się z tym, że wyjazd moźe być za kilka dni . Pozdrawiam, życzę zdrowia oraz wytrwałości w czekaniu.