Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2018 09:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 19

Re: Sanatorium poszpitalne DUSZNIKI ZDRÓJ Jan Kazimierz 17.04.2019

Post autor: John2306 »

Zapomniałem o najważniejszym . Kiedy zgłosiłem się do Recepcji moja walizka już na mnie tam czekała.
edzia1352
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2019 21:58

Post autor: edzia1352 »

Dziękuję za informację planuję wyjazd 5,30 nie wiem jak podać nr tel?Pozdrawiam 😂chyba dopakuję czajnik😉😅
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę, że jesteś już w Lądku. Ciekawy jestem jak minęła Ci podróż ? W prawym górnym rogu jest zakładka Prywatne wiadomości. Tam powinna ukazać się moja informacja. Pozdrawiam.
martynika
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2009 18:55
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: martynika »

John2306, czy może orientujesz się jak wygląda sprawa pokoju jednoosobowego? Ja jadę do Dusznik od 20.06, wstępnie dzwoniłam w tej sprawie, ale pani była tak "rozmowna", nic się nie dowiedziałam. Może Ty wiesz coś więcej na ten temat. Dziękuję za odpowiedź i życzę miłego pobytu. Pozdrawiam
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj martynika. Ja przed wyjazdem też chciałem mieszkać w jedynce. Myślę, że ta sama pani nie chciała ze mną rozmawiać, ale w końcu obiecała, że postara się pomóc. Pytałem czy jest potrzebne zaświadczenie od lekarza prowadzącego, stwierdziła , że nie. Jechałem do Dusznik z nadzieją, że będę miał jedynkę i niestety byłem rozczarowany bo trafiła mi się dwójka . Teraz jestem nawet zadowolony bo niektórzy kuracjusze mieszkają w trójkach lub nawet czwórkach. Proponuję Ci zadzwonić do recepcji i zgłosić , coś w tym rodzaju, że z uwagi na Twoje dolegliwości potrzebujesz częstego i długiego zajmowania łazienki. Jeżeli lekarz wystawi Ci zaświadczenie to proponował bym przesłać im je faksem lub pocztą.
Mój pokój w którym mieszkam jest wyposażony w : 2 łóżka, 2 szafki nocne, stolik, 2 krzesła, lodówka, telewizor (odpłatność 35 zł tydzień lub 95 zł cały turnus), czajnik na korytarzu, radio, talerzyki, sztućce.
Łazienka w pokoju z umywalką, WC, kabina prysznicowa. Brak balkonu . Widok z okna bardzo ładny na dach jakiejś przybudówki i komin z czerwonej cegły. Jeżeli będziesz miała pytania to pisz. Może nie od ręki ale postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam .
oponianka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2016 23:29

Post autor: oponianka »

Hej hej, jesteś już w Dusznikach kilka dni.. Napisz proszę trochę szczegółów o warunkach tam panujących.. Czy standard Jana Kazimierza A różni się od B (który lepszy?) Jakie zabiegi, pokoje, jedzonko itp.
Będę wdzięczna za wszelkie info :D
martynika
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2009 18:55
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: martynika »

John2306 dziękuję za odpowiedź. Chyba masz rację, zadzwonię jeszcze raz, może będę miała szczęście i trafię na bardziej przystępną osobę. A co do tego częstego przebywania w toalecie, to nawet prawda nawet nie muszę jej naginać. Jeśli będą chcieli to mogę przestać zaświadczenie, mogę nawet im przesłać całą historię choroby, byle tylko pomogło. W jakich godzinach najlepiej tam dzwonić, możesz coś podpowiedzieć w tym temacie? Z góry dziękuję :)
John2306
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Martynika. Przepraszam za to, że tak długo nie dawałem żadnej odpowiedzi. Przyjechałem do Dusznik po to aby trochę pozwiedzać i pobiegać po górach. Cały czas to robię a wieczorami na parkietoterapię i w rezultacie tak to wychodzi.
Jeżeli chodzi o recepcję to cały czas siedzi tam jedna lub dwie panie. Jeżeli nie mają interesantów to są wolne i można z nimi porozmawiać. Te panie się zmieniają tak że nie wiem co Ci podpowiedzieć. Musisz liczyć na szczęście i humor pani odbierającej. Wieczorami kiedy wracam z Parkowej na recepcji siedzi pan najprawdopodoniej dozorca. Jeżeli chodzi o warunki zakwaterowania to podpowiem Ci, że w sanatorium Moniuszko są dużo lepsze warunki jak Janie Kazimierzu. W tym drugim pokoje z balkonami są przeznaczone głównie dla komercji natomiast w Moniuszce są dużo większe wygodne z balkonem. Na temat pawilonu B nie mam dużo wiadomości , ale ktoś opowiadał, że jest całkiem dobrze i cały czas jest coś remontowane. Jedyny plus dla Jana Kazimierza to to, że odbywają się tu wszystkie zabiegi łącznie z basenem.Kuracjusze z pawilonu B i z Moniuszki muszą tu przychodzić na zabiegi. Z tego co wiem posiłki są przygotowywane w Moniuszce i rozwożone na stołówki tych trzech sanatoriów.
Parkietoterapia jest jedynie w Parkowej natomiast w Weronie ni grają. Pozdrawiam gorąco. Pytajcie postaram się odpowiedzieć. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ