Iwonicz Zdrój Stare Łazienki 17.04 19-08.05.19

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
vivaldi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 08:56
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 11

Iwonicz Zdrój Stare Łazienki 17.04 19-08.05.19

Post autor: vivaldi »

Witajcie.Dostałem skierowanie z NFZ do Starych Łazienek.Wiem z wpisów na forum,że jest to miejsce niezbyt wysoko oceniane.Jednak termin wiosenny i sama miejscowość(lubię chodzić po górkach) są zdecydowanie na plus.Jeśli jeszcze do tego trafię na fajne towarzystwo to ewentualne minusy stracą na znaczeniu.Jadę samochodem z Tarnobrzega i chętnie zabiorę kogoś z okolic lub po drodze.Gdyby ktoś byłby uprzejmy napisać coś o pokojach w tym obiekcie tzn. w sensie które są lepsze a które gorsze byłbym wdzięczny.
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2017 03:41
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Iwonicz Zdrój Stare Łazienki 17.04 19-08.05.19

Post autor: MegiMar »

Witaj, jak dobrze zrozumiałam będziesz od 19.04. w Starych Łazienkach, ja również od 19 wykupiłam pakiet świąteczny, zapewniano, że będzie b.miło, ale okaże się na miejscu, a od 29.03 do 19.04. będę w Piaście, pozdrawiam 🙂🤞
vivaldi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ponawiam zapytanie czy ktoś z forumowiczów jedzie w tym terminie do Iwonicza .A może jest ktoś kto aktualnie przebywa w Starych Łazienkach i byłby chętny podzielić się wrażeniami?Pozdrawiam
vivaldi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

MegiMar pisze: 22 mar 2019 11:40 Witaj, jak dobrze zrozumiałam będziesz od 19.04. w Starych Łazienkach, ja również od 19 wykupiłam pakiet świąteczny, zapewniano, że będzie b.miło, ale okaże się na miejscu, a od 29.03 do 19.04. będę w Piaście, pozdrawiam 🙂🤞

Witaj MegiMar.Być może w sanatorium Stare Łazienki nie jest tak źle jak to się przejawia w postach skoro właśnie tam postanowiłaś spędzić Święta.
Pozdrawiam i mam nadzieję,że miło spędzasz czas w Iwoniczu i 17.04.spotkamy się w Starych łazienkach
Awatar użytkownika
robbo32
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2018 10:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robbo32 »

Napisałem długiego posta, był komunikat, że wiadomość wysłana, a nic się nie pojawiło.
Ponawiam zapytanie czy ktoś z forumowiczów jedzie w terminie 8maja do Iwonicza.
A może jest ktoś kto aktualnie przebywa w Starych Łazienkach i byłby chętny podzielić się wrażeniami?
Pozdrawiam
Robert
vivaldi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ponawiam zapytanie i propozycję.Na razie brak odzewu.No cóż,sanatorium nieduże to i prawdopodobieństwo,że ktoś kto tam będzie zagląda na forum jest małe.Podobnie było poprzednim razem gdy jechałem do Żegiestowa a pobyt tam był całkiem udany.
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2017 03:41
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MegiMar »

Witaj MegiMar.Być może w sanatorium Stare Łazienki nie jest tak źle jak to się przejawia w postach skoro właśnie tam postanowiłaś spędzić Święta.
Pozdrawiam i mam nadzieję,że miło spędzasz czas w Iwoniczu i 17.04.spotkamy się w Starych łazienkach
[/quote]
Witam Cię serdecznie, niestety nie będę mogła zbyt wiele napisać o Starych Łazienkach, jedynie, że jest zlokalizowane w ścisłym centrum i nie na górce, wszędzie blisko, oprócz oczywiście wyżej usytuowanych sanatoriów. Wiem też, że ma bardzo stylową świetlicę i holl z windą pokoje ponoć są wyremontowane, ale nie widziałam. Ja jednak swój pobyt świąteczny do sanatorium nr IV. Pozdrawiam 🙂
Awatar użytkownika
robbo32
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2018 10:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robbo32 »

Byłem w Żegiestowie. Fajne miejsce na odpoczynek, tylko, że wszędzie daleko.
vivaldi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Minęło 10 dni pobytu, więc mogę pokusić się o pewne podsumowanie.Parkuję na bezpłatnym ok.300m, spokojnie tylko wyjeżdżając gdzieś samochodem może się okazać,że trudno o miejsce.Mają kilka miejsc na płatnym ok.200 m.ale były już zajęte.Pokoje dwu i trzyosobowe z łazienkami. Są chyba 2 jedynki ale łazienki na korytarzu.Ponieważ jest to stary budynek to pokoje są duże,przedpokoje i łazienki również tylko nie we wszystkich są brodziki. No i lepsze są te pokoje od strony parku,ładniejszy widok i więcej słońca.Jedzenie jak dla mnie przyzwoite, nie odbiega od normy sanatoryjnej a w kilku sanatoriach już byłem. Sama miejscowość pięknie położona, dla kogoś kto lubi chodzić po górach idealne miejsce. Jeśli chodzi o rozrywkę to jak w każdej miejscowości uzdrowiskowej, wycieczki, imprezy ko itp. Lokale z dancingami to w jedną stronę Krakowiak a w drugą Ballada.Na temat granej w nich muzyki się nie wypowiem bo to rzecz gustu. To tyle tych kilka uwag dla przyszłych kuracjuszy Starych Łazienek
ODPOWIEDZ