Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.
Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.
Po przyjeździe to gdzie się meldować w biurze Pl.Mariański 7/8 czy od razu pawilon II
Jadę tam z prewencji rentowej ZUS
Przeglądałem mapy satelitarne z Lądka, są w fatalnej rozdzielczości, znalazłem fotki z „lotu ptaszka” całkiem przyzwoite ale to nie to, no inne
http://www.ladek.pl/cms/php/strona.php3 ... men_szuk=0
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

Właśnie sprawdziłem na mapie jak wygląda droga Javornik-Travna-Lutynia-Lądek, wygląda to na ścieżkę dla przemytników lub misia z kontrabandą w worku na plecach
Kupiłem sobie kijki trekking-owe, bo kule się ślizgają na lodzie, śniegu i mokrej glazurze, jestem ciekawy na ile te kijki będą mi pomocne i ile wytłukę im płytek na posadzce w sanatorium.
- Felice
- Przyjaciel forum

Droga jest bardzo dobra - wąska jak to w górkach,ale asfalt nowy.Po ostatniej powodzi,która tamtą część Moraw nawiedziła nie tak dawno poprawiono już wszystko.
Generalnie tą trasę pokonują co zapobiegliwsi kuracjusze kilka razy w ciągu turnusu w celach bardziej gastronomicznych,niż turystycznych.
Nawet jeżeli trasa przez Złoty Stok jest urokliwa,to nie polecam i to nie ze względu na serpentynki,tylko w trosce o zawieszenie samochodu.Ponadto tak jak pisałam tamtędy jest około 30 km dalej,to choćby ze względu na czas nie warto.Przez Kłodzko dołóż jeszcze 30.W Lądku jestem tak mniej więcej 6-7 razy w roku,więc chyba wiem co mówię.Zresztą czeka mnie podróż do tego dla mnie bardzo fajnego miejsca 22 stycznia.
Wczesny Gierek niestety jest stylem Pawilonu II,a nazywa się "Nowy" w odróżnieniu od przedwojennego Lotnika.
Napisy na drzwiach być może śmieszne,albo dołujące jednakże nie znalazły się bez powodu.Nawet jeżeli mamy XXI wiek,to jednak nie wszyscy pamiętają o tym,że myć się trzeba.Są tacy,co uważają,że kąpiele w wannach zabiegowych wystarczą,a pranie odzieży na wyjazdach jest zbrodnią.Smutne,ale prawdziwe.
Kijki przydają się.
Jak będziesz podjeżdżał pod pawilon polecam podjazd ulicą Górzystą,przejdziesz tarasem bez konieczności pokonywania schodów.
- Felice
- Przyjaciel forum