Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Remku...kolację trzeba jeść. Tyte że najpóźniej 3 godziny przed snem najlepiej.Inaczej głodząc się przy kolejnym posiłku organizm zacznie robić mega zapasy tłuszczowe. Najlepiej jeść delikatnie co 3 godziny.Nigdy nie najadać się do syta.Tylko lekko zaspokajać głód.Mózg wysyła informację że najadł się dopiero po ok.30-tu minutach.Wtedy dopiero czlowiek czuje się syty.Oczywiście omijać tłuszcze zwierzęce( i wieprzowinę).cukier i pszennicę.Szukać zmienników zdrowych. Owoce najlepiej do godziny 12-tej.Fruktoza z nich też tuczy.Po posiłku nie wypoczywać na kanapie tylko np.ruszyć na spacer albo jakieś obowiązki domowe.Jednymi słowy ruszać się. Nie leżeć.Wtedy waga będzie bardzo zdrowo spadać.Najlepiej w ten sposób zmienić przyzwyczajenia na zawsze.Można powoli. małymi zmianami rozlożonymi w czasie.Tak jest łatwiej i efektywniej.Przy okazji rodzinę na to przestawiać.
E tam mam swoją drogę a ta jest jak Gienia pisała MZWR i tego się trzymam ,wyznaje opinie śniadanie ok do syta,obiad mniej tak żeby głodek był a kolacja jak żebrak czyli wcale odnośnie tego jest jakieś powiedzonko ale nie pamiętam. Duszko hehe brzuszek tłuszczyku nie zgromadzi jak nie będzie miał z czego a uczucie głodu jest dla mnie dobrym sygnałem ,że coś tam się spala to dopiero 4 czy 5 dzień o ile dm radę to się okaże . Na bank i tak masz racje to pewne bo skoro Ci waga spada to jest dowód ,że masz racje i to wiem ale na razie nie potrafię robić i przygotowywać tak posiłków dla kilku osób by każdego zadowolić .No wiecie taki jak pisałem niby nie jest drogo ale to kwestia niestety mocno różna dla każdego a dla mnie na razie nie do przejścia co 100 zł chcę odłożyć natychmiast wydaję na coś innego .Nawet jak wpadnie coś dodatkowego zamiast myśleć o sobie wysyłam czy daje dzieciom i nie żałuje ,cholera za dobry jestem a zmienić się nie umiem
Remku...a czy dzieci Tobie jakoś to wynagradzają?
Moja dieta jest dietą cukrzycową ale sprawdza się każdemu.
Andrzejku...przyzwyczajenia zmienia się najlepiej jak ma się ten przysłowiowy nóż na gardle czyli organizm odmawia posłuszeństwa
Syn kończy studia jest na etapie brania nie dawania coś tam bąkał pod nosem,że teraz będzie się określał co dalej nie wiem dalsza nauka czy już z dziewczyną na swoje pójdą i z nim wiąże jakieś tam nadzieje,córka nic się nie zmieniło z tego co kiedyś pisałem ona ech no trudne sprawy ,już nie pamiętam kiedy nie miałem doła ,dobra dość smutku ,swiat ma dość i beze mnie