Uzdrowisko Kraków Swoszowice

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Magda lena
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2019 09:45
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Uzdrowisko Kraków Swoszowice

Post autor: Magda lena »

Nie obraź się o to, co napiszę :roll: .....
To jest mentalność ludzi ze wschodniej ściany, którzy mają jakąś nawet najmniejszą władzę- ZASZKODZIĆ, a co mnie inni obchodzą, wbić szpilę, a niech ma. :evil:
Piszę tak, bo znam to, sama pochodzę z tamtych stron.... no prawie....
Od X lat mieszkam w Wielkopolsce- tu ludzie są inni, otwarci, raczej pomogą niż zaszkodzą, są uśmiechnięci, przyjaźni, doradzają sobie
Oczywiście bywają wyjątki ale to mały procent :!:
A może to ja mam szczęście, że żyję wśród takich ludzi? :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

No nie przesadzaj i nie mów że Warszawa to wschód,to zdecydowanie bastion europejskości co szczególnie pokazują ostatnie powyborcze mapy ;)
Może inaczej powiem ,myślę ze wynika to z podejścia do zagadnienia zgodnie z literą prawa...ustąpią jednemu to sypnie się fala skarg i próśb,a tych jest codziennie mnóstwo.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

[...]To jest mentalność ludzi ze wschodniej ściany, którzy mają jakąś nawet najmniejszą władzę- ZASZKODZIĆ, a co mnie inni obchodzą, wbić szpilę, a niech ma[...]
O matko , czego to ja się dowiedziałam , Magda i leno aż tak? :roll: :o :shock:
Magda lena
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2019 09:45

Post autor: Magda lena »

Felice, to nie rozumiem dlaczego narzekasz , skarżysz się, skoro rozumiesz postępowanie Twojego NFZ?? :?: :?:
I nie mów, że NFZ Twój postępuje zgodnie z literą prawa skoro..... sam ustala, (NFZ), że zaświadczenie z zakładu pracy o tym, że nie może udzielić urlopu w terminie wyjazdu do sanatorium, NIC NIE DA ;)
Jeszcze raz wklejam

Rezygnacje uzasadnione

Kiedy można zwrócić skierowanie i liczyć na pozytywne rozpatrzenie swojego uzasadnienia? Zrezygnować z wyjazdu ze skierowaniem można w przypadku:

zaistnienia sytuacji losowej, takiej jak śmierć lub poważna choroba członka bliskiej rodziny,
konieczności sprawowania opieki nad obłożnie chorym członkiem rodziny,
w przypadku zachorowania lub pobytu w szpitalu samej osoby skierowanej.
jeżeli w danym terminie nie ma możliwości otrzymania urlopu. :!:

rehabilitacja leczenie uzdrowiskoweJak można zmienić termin skierowania do sanatorium? Bardzo ważne jest to, by uzasadnienie zwrotu skierowania było pisemne! Należy je złożyć w oddziale NFZ razem z oddawanym skierowaniem, najlepiej sporządzić je w dwóch kopiach i jedną, podpisaną przez osobę u której jest składane pismo i opatrzoną datą, zatrzymać dla siebie. Nie wystarczy ustne oświadczenie podczas oddawania skierowania, zostanie to potraktowane tak, jakby uzasadnienia nie było. Niezwykle ważne jest również, aby w miarę możliwości dołączyć do uzasadnienia dokumenty potwierdzające argumentację, to znaczy na przykład skierowanie do szpitala, zaświadczenie lekarskie o chorobie bliskiej osoby, zaświadczenie z miejsca pracy o braku możliwości uzyskania urlopu we wnioskowanym terminie. Uzasadnienie opatrzone dokumentami potwierdzającymi sytuację, w jakiej znalazł się pacjent, ma znacznie większe szanse na pozytywne zweryfikowanie.

Jasno widać z tego, jak duże ma znaczenie podejście, empatia, życzliwość ludzka.....

A Wasza reakcja na to, co wczoraj napisałam..... hmmmm, tylko potwierdza to, że mam rację JEDANK :!:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy

Post autor: Felice »

Felice, to nie rozumiem dlaczego narzekasz , skarżysz się, skoro rozumiesz postępowanie Twojego NFZ?? :?: :?:
A gdzie ja narzekałam?
Ja tylko stwierdziłam jak to wygląda w naszym oddziale.
A Wasza reakcja na to, co wczoraj napisałam..... hmmmm, tylko potwierdza to, że mam rację JEDANK :!:
Nasza reakcja była z przymrużeniem oka,a ty w tej chwili nie jesteś zbyt miła.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Magda lena pisze: 30 maja 2019 13:38
Od X lat mieszkam w Wielkopolsce- tu ludzie są inni, otwarci, raczej pomogą niż zaszkodzą, są uśmiechnięci, przyjaźni, doradzają sobie
Oczywiście bywają wyjątki ale to mały procent :!:

Odniosę się tylko do tego fragmentu :)
Zgadzam się z Twoją opinią w 100% :D

Byłam w pokoju z dwoma paniami z wielkopolski , super życzliwe , niekonfliktowe kobiety :) , w czasie swoich pobytów poznałam sporo osób , ale te , z którymi mam kontakt do dziś , to większość jest właśnie z tego regionu ....
Co nie oznacza , że nie mam kontaktu z osobami :serce: z innych regionów ,.... Śląsk , Podkarpacie :D
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Pancernz »

Tak jest Wielkopolska jest wielka hehe ale NFZ już niekoniecznie :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Odbiegliśmy od tematu :oops: :oops:
przedszkolanka pisze: 23 maja 2019 16:21 Bunia, dziękuję. Fajnie, że jest tu tyle osób,od których jest duże wsparcie. Nie poddam się, napiszę odwołanie i zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo dziękuję i pozdrawiam cieplutko :kwiat: :serce:
Napisz przedszkolanko :kwiat: jak rozpatrzono Twoje odwołanie :)
przedszkolanka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2012 10:18
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: przedszkolanka »

Witam. Nie odwołałam się. Zostawiłam jak jest. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum