Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Będę polował na zwroty, bo zima mnie nie kręci ... choć z drugiej strony jakby było dopełnienie do sanek to czemu nie , nawet dłuuugie wieczory zimowe mogą okazać się krótkie
Atinko mogę spróbować Cię przemycić, ale nie wiem czy południe kraju i pokój koedukacyjny odpowiadał by Ci
Można do sanatorium jak często się da ja codziennie palcem po mapie i internecie . Jak pisałem liczę grudzień i gdyby nie to,że staram się mimo braku kasy raz w roku prywatnie jechać ale nie do takich gdzie trzeba płacić po 2,3 tysiące za pobyt a raczej w granicach 1000 do 1200 zł .Dlatego ten rok pokrył by mi się ,że z NFZ i prywatnie no to wybieram NFZ a prywatnie odpuszczam i za rok gdy nie będzie możliwości na NFZ pojadę prywatnie o ile coś nie wyskoczy typu jak kiedyś dzień przed wyjazdem rozwalona pralka
Atina pisze: 01 cze 2019 09:27
Alutko kiedy wybierasz się do sanatorium?
2 kwietnia wróciłam ze Szklarskiej Poręby i to był wyjazd z KRUS-u, a na NFZ czekam od maja 2018, więc jeszcze dwa lata
Chyba, że z KRUS- u wcześniej się uda
Ostatnio zmieniony 01 cze 2019 10:27 przez alutka 114, łącznie zmieniany 1 raz.
GIENIA pisze: 01 cze 2019 09:44
Atinko , musisz odczekać rok , aby złozyc wniosek
Gieniu Z całym szacunkiem ale nie prawda.
Ricollo666 z lubelskiego był razem ze mną w marcu w Wieńcu i już czeka w kolejce z NFZ-u. Oprócz tego załatwił sobie jeszcze z ZUS-u. To wszystko zależy od oddziału NFZ i ich widzimisię. Ja już mam papiery od lekarza w domu i za dwa tygodnie wyślę do NFZ Bo interesuje mnie odpowiedni termin wyjazdu i 18 miesięcy oczekiwania. Czyli gdzieś marzec - kwiecień 2021.
Każdy oddział rządzi się swoimi prawami
Tak jak np u nas .... w innych oddział obowiązuje 18 miesięczna karencja , a u nas dodatkowo trzeba byc po weryfikacji , aby jechać ze zwrotu gdyby nie to , już bym grzała kabel ( od tel oczywiście )..
Ileś tam lat temu powiem,że cieszyła mnie myśl powstania NFZ ,że będzie to twór krajowy z jasnymi przepisami dla wszystkich z jedną interpretacją prawa itd itd a tu g.... prawda . Mało że każdy oddział interpretuje po swojemu to ba nawet w tym samym oddziele inny pracownik niż poprzedni inaczej to rozumie.Dzwonię i pytam o zwroty jedna mi mówi od tego i tego dnia może pan dzwonić ok to dzwonię odbiera facet i mówi nie nie to za ileś tam dni dopiero nie wcześniej finał taki że i tak dzwoniłem jeszcze w innym terminie a wyjechałem jeszcze w innym grrrrr.