Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Paawel
Na forum od: 23 lip 2013 16:24
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Post autor: Paawel »

Witam
Dzisiaj wróciłem z tego ośrodka a więc mogę udzielić kilku informacji. Miejscowość w której się znajduje to dziura niema tam po prostu co robić ośrodek też nie zapewnia zbyt wiele atrakcji tylko ping pong i bilard (stół trochę po przejściach) całą sytuacje ratuje taras (balkon) na którym można posiedzieć oczywiście jeżeli jest pogoda. Pokoje zależy jak trafisz wanna prysznic max chyba 3 osobowe w pokoju czajnik radio (stra unitra) telewizor chyba z 14 cali w nim chyba 6 kanałów i oczywiście opłata jak wcześniej ktoś wspomniał 46zl. Internet tylko na korytarzu i to tylko w pionie nad recepcją prędkość internetu też nie powala na kolana taki tylko żeby sprawdzić wiadomości poczte. Co do czystości pokojach to zależy jak trafisz są wyremontowane i nie ja akurat miałem nie wyremontowany łazienka z prysznicem a w nim grzyb woda z kranu nadaje sie średnio do zrobienia kawy/herbaty. Ogólnie jest w miare czysto co dziennie sprzątają pokoje. Parking 80zł ludzie parkują na ulicy przed ośrodkiem. Ośrodek można opuszczać kiedy się chce nikt nie sprawdza warunek jeden o 22 powrót. Baza zabiegowa całkiem dobrze wyposażona sprzęt w miarę nowy można się doczepić tylko czystości w basenie i wirówkach. Obsługa bardzo miła nie robią żadnych problemów wszystko można załatwić. Ogólnie to wszystko zależy od ludzi na moim turnusie była super ekipa Pozdrawiam wszystkich.
snajper762
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 lip 2013 13:58
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: snajper762 »

Witam i od razu konkluzja po powrocie z tegoż sanatorium.

Jeżeli chodzi o zakwaterowanie to ja akurat miałem pokój po remoncie wiec był ok, niestety straszny odór w łazience prawie we wszystkich pokojach z łazienkami.

Pokoje sprzątane na tzw. SZTUKĘ czyli pani sprzątaczka wchodzi do pokoju ocenia swoim okiem że jest czysto i wychodzi :D .
Jedzenie w miarę dobre choć w wojsku jadłem lepsze, trzy tygodnie można wytrzymać ale bez rewelacji no i małe porcje które trzeba dzielić między sobą przy stoliku czteroosobowym.

Jeżeli chodzi o personel to głownie młodzi fizjoterapeuci byli zainteresowani pomocą na zabiegach, starszy personel zupełnie mechanicznie i obojętnie podchodził do tematu na zasadzie: wejdź i wyjdź..
Głownie pani z pokoju nr 1 która grała sobie w pasjansa i czytała gazetkę, kiedy przyszedłem na zabieg była zniesmaczona że przeszkodziłem jej w czytaniu smsów :shock: wszyscy pewnie wiedzą o kogo chodzi.

Najbardziej zdziwiło mnie to że na pierwszym badaniu lekarskim lekarz internista zlecił mi trzy tygodniowy zestaw zabiegów bez żadnej konsultacji, co w dalszym trybie leczenia miało odwrotny efekt,tym bardziej że czeka mnie operacja kręgosłupa.

Na pierwszym piętrze klubokawiarnia codziennie dancingi, imprezy towarzyskie.

Najlepiej wspominam tych ludzi bez których te trzy tygodnie na kompletnym odludziu były by koszmarem, spotkania na tarasie i wieczorne rozmowy przy butelce piwka. Pozdrawiam serdecznie :pana Janka,Józefa,Zenka,Antenkę,Pawła-Młodego,Rafała,Basię,Bartka....i wielu innych.

dla zainteresowanych odpowiem na wszelkie pytania związane z tym ośrodkiem: [email].pl
zara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 13:45
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: zara »

o widzę że ekipa się zbiera:)
patrycja_19842
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2013 18:08

Post autor: patrycja_19842 »

Zara,ja jadę z Kamieńska :-) widzę że odzywa się trochę osób z tego terminu (chyba mlodych) ;-) powinnam więc przeżyć ten pobyt ;-) :D
zwei
Na forum od: 16 wrz 2013 17:18
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: zwei »

Witam. Jedzie ktoś od 26.01.2014 ?? lipa z tym wi-fi, internet by się przydał :/
stokroteczka
Na forum od: 22 wrz 2013 18:43

Post autor: stokroteczka »

Witam,
Też jadę do tego sanatorium od 2.01.1 i jestem trochę przerażona faktem ze nie ma dostępu do neta.
Z tego co widzę zimą może być tam ciężko:(
Może na forum jest ktoś kto jedzie w tym terminie??

Mam jedno pytanie: czy w weekendy też są zabiegi??
chodek50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2013 18:34
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 2 razy

Post autor: chodek50 »

Mam skierowanie na 26-01-2014 mam nadzieję że bywalcy tego przybytku podzielą się z nami wrażeniami . Jakieś rady mile widziane. :o .obiecuje pełny opis po powrocie.
Radzio_
Na forum od: 29 wrz 2013 22:15

Post autor: Radzio_ »

Witam wszystkich... Mam turnus 28.11.13 Będę jechał z Siedlec/Mazowieckie. Może bywalcy podpowiedzą czy warto jechać własnym transportem? Cieszy mnie to iż nie jest to jakiś "obóz zamknięty" co o niektórych ośrodkach już słyszałem. :geek:
patrycja_19842
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sie 2013 18:08

Post autor: patrycja_19842 »

przybytek....obóz zamknięty ..hahhahahahahhaha coraz lepiej :D ja od 3.11. i im bliżej tym bardziej mi się to nie widzi .... ..
29 latka która trzęsie portkami :D marzy mi się jedynka lub dwójka z łazienką i cywilizowaną osóbką :D
kasia43
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:32

Post autor: kasia43 »

Witam wszystkich planujących wyjazd do sanatorium w Aleksandrowie w dniach od 3 listopada 2013 r....będzie fajnie kogoś poznać kto tam również się wybiera w tym terminie.To będzie mój drugi pobyt w tym Sanatorium.K :lol:
Zablokowany