Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
JerzyHo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 gru 2018 19:34
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...

Post autor: JerzyHo »

Witam , dawno nie zaglądałem.
Znudziło mi się czekanie to na urlop wyskoczyłem, Pozdrawiam z Barcelony.
NFZ mi odejmuje pomalutku, dziś mam numer w kolejce 26, zeszło od ubiegłego piątku 70 numerków, pewnie w przyszłym tygodniu będzie koniec czekania.
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Takiemu to dobrze :D
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

JerzyHo pisze: 21 cze 2019 18:58 Witam , dawno nie zaglądałem.
NFZ mi odejmuje pomalutku, dziś mam numer w kolejce 26, zeszło od ubiegłego piątku 70 numerków, pewnie w przyszłym tygodniu będzie koniec czekania.
Hihi,a ja się wkurzam,że przy dzisiejszym numerze 1285[ dziś NFZ pracował :P ] nie mam jeszcze przydziału :cry: a gdzie mi tam jeszcze do Ciebie :lol: beab miała miała przydział przy numerze 1200 :D pozdrawiam wszystkich :serce:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

JerzyHo pisze: 21 cze 2019 18:58 Witam , dawno nie zaglądałem.
Hihi,a ja się wkurzam,że przy dzisiejszym numerze 1285[ dziś NFZ pracował :P ] nie mam jeszcze przydziału :cry: a gdzie mi tam jeszcze do Ciebie :lol: beab miała przydział przy numerze 1200 :D pozdrawiam wszystkich :serce:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Poczekalnia na wyjazd w roku 2019...

Post autor: jacky6 »

2 dni walki o internet i bez efektu.
Jedynie działa na smartfonie żonki ale wiadomo w ograniczonym jak biega o edycję zakresie.
Jeśli byłyby nowe przydziały i konieczność zmiany w listach to jeśli się nadal nie uporam z tematem - wtedy poproszę o zastępstwo.
Pierwsze dwie doby kuracyjne oceniane bardzo wysoko, nawet wyżej, niż się spodziewałem.
Pozdrowienia dla kolejkowiczów płci obojga.

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2017 12:22
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Danka51 »

A może to jest celowe aby mózg też mógł się rehabilitować :?: :?:
Pozdrowienia z gooorącego Poznania.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

jacky6
Dziękujemy za pozdrowienia,życzymy wspaniałej kuracji :kwiat:
Bunia z mężem pozdrawiają z nad morza :D
Janek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2019 20:58
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Janek »

Witam. Jestem już czwarty dzień po kuracji w sanatorium. A jak było dokładniej napiszę w innym wątku ale tak z grubsza to nie było super ale i źle też nie zresztą to był mój drugi pobyt w sanatorium zresztą po 9-ciu latach. Co najważniejsze to zabiegi były rzetelne bez ściemy i jestem zadowolony ,jedzenie dużo słabsze i dużo mniejsze niż 9 lat temu w Stegnie ale były w miarę smaczne a i mi w zupełności starczało. Po 3 tygodniach miałem dokładnie taką samą wagę ciała. Warunki powiedzmy takie sobie bo miałem dwójkę w studio więc nic specjalnego dodatkowo na parterze ,wyżej warunki były lepsze. Dwójki z łazienkami dostawali tylko małżeństwa i tych było bardzo dużo. Opłaty dodatkowe dosyć wysokie min. opłata klimatyzacyjna 4 zł za jeden dzień więc za pobyt 84 zł.,opłata za telewizor 90 zł.za kilkanaście programów podstawowych. Do tego dochodzi opłata parkingowa 90 lub 130 zł chociaż było miejsce na darmowy parking. A najgorsze było to ,że pościel i ręczniki przez 3 tygodnie nie były wymieniane chyba ,że za dodatkową opłatą. I tak to z grubsza wyglądało.
Pozdrawiam.
ula509
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2019 21:30
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ula509 »

Janku, poczytałam, poczytam też chętnie ten inny wątek.
Czekającym szczęścia w tym lotku sanatoryjnym, a tym, którzy już wiedzą dobrej pogody.
Co do małżeństw, był chyba gdzieś wątek na temat. Mam naprawdę mieszane uczucia, bo sympatia i zrozumienie dla rodzinnych wyjazdów miesza się z tym, że reszta ma gorzej. No cóż, jest jak jest i trudno. :)
Awatar użytkownika
bajbus1947
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 sie 2014 10:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: bajbus1947 »

Też jestem "świeżo" po przyjeździe z sanatorium i chyba w każdym są plusy i minusy. Ja miałam pokój 4-osobowy /każda z nas na początku była tym faktem przerażona/, ale.....wygrałyśmy "los na loterii', bo nam się mieszkało wspaniale. Jedzonko smaczne, zabiegi powiedzmy ok /niektóre dość duże odległości/, pora roku wspaniała. Reasumując całość, wszystkie wyjechałyśmy zadowolone :D Pozdrawiam wszystkich oczekujących, w końcu ten dzień nadejdzie :)
Załączniki
DSC02039.JPG
ODPOWIEDZ