Rabka Zdrój Olszówka Pawilon A. Zus 04.06.18

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
balbinka7
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2018 23:42
Oddział NFZ: Śląski

Re: Rabka Zdrój Olszówka Pawilon A. Zus 04.06.18

Post autor: balbinka7 »

witam :kwiat: mam skierowanie od 28 pazdziernika z tego co czytalam to warunki ok, a reszta zalezy od kuracjusxy ...
PabloPawo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: PabloPawo »

Danmar95 pisze: 10 lip 2019 16:43 Witam, jadę tam we wrześniu. Jak wrażenia ?
Moje wrażenia z Rabki z pobytu w sanatorium Olszówka jak najbardziej pozytywne. Pawilon A to nowy budynek i nowe wyposażenie nie zniszczone jeszcze przez ząb czasu. Pokoje schludne i czyste. Kuchnia urozmaicona; jeśli ktoś jest przyzwyczajony do wyrazistych przypraw to może zacząć tęsknić za swoim jadełkiem, ale mi osobiście pasowało serwowane wyżywienie. Na zeszłorocznym turnusie trafiłem na ekipę fajnych ludzi więc było super. Dodatkowo zeszłoroczny wrzesień był zdecydowanie letni a nie jesienny więc nałaziłem się na spacerki bliższe i dalsze. Gdyby były potrzebne jakieś informacje to w razie co służę pomocą. ;)
Danmar95
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2019 15:25

Post autor: Danmar95 »

Możesz coś napisać o rehabilitacji albo o basenie ? Pozdrawiam
PabloPawo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: PabloPawo »

Basen niestety płyciutki. Ja mam 190 wzrostu, więc gdybym zachował ostrożność to na paluszkach mógłbym przejść z jednego brzegu na drugi nie zamaczając kąpielówek. Na plus to woda solankowa w basenie. Co do rehabilitacji to ja miałem najwięcej elektrostymulacji nerwów, wirówek, pola magnetycznego i gimnastyki. Uważam, że zabiegi zdecydowanie pomogły.
Danmar95
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2019 15:25