Rabka Zdrój Olszówka Pawilon A. Zus 04.06.18
Re: Rabka Zdrój Olszówka Pawilon A. Zus 04.06.18
witam
mam skierowanie od 28 pazdziernika z tego co czytalam to warunki ok, a reszta zalezy od kuracjusxy ...
-
PabloPawo
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Moje wrażenia z Rabki z pobytu w sanatorium Olszówka jak najbardziej pozytywne. Pawilon A to nowy budynek i nowe wyposażenie nie zniszczone jeszcze przez ząb czasu. Pokoje schludne i czyste. Kuchnia urozmaicona; jeśli ktoś jest przyzwyczajony do wyrazistych przypraw to może zacząć tęsknić za swoim jadełkiem, ale mi osobiście pasowało serwowane wyżywienie. Na zeszłorocznym turnusie trafiłem na ekipę fajnych ludzi więc było super. Dodatkowo zeszłoroczny wrzesień był zdecydowanie letni a nie jesienny więc nałaziłem się na spacerki bliższe i dalsze. Gdyby były potrzebne jakieś informacje to w razie co służę pomocą.
Możesz coś napisać o rehabilitacji albo o basenie ? Pozdrawiam
-
PabloPawo
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 wrz 2018 18:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 5
Basen niestety płyciutki. Ja mam 190 wzrostu, więc gdybym zachował ostrożność to na paluszkach mógłbym przejść z jednego brzegu na drugi nie zamaczając kąpielówek. Na plus to woda solankowa w basenie. Co do rehabilitacji to ja miałem najwięcej elektrostymulacji nerwów, wirówek, pola magnetycznego i gimnastyki. Uważam, że zabiegi zdecydowanie pomogły.