Foto-zagadka Reaktywacja

Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Gość

Re: Foto-zagadka Reaktywacja

Post autor: Gość »

Smuga , dzięki za info , / nie czytałem początku tematu , mój błąd/. :)
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

:D ta fontanna to w Ciechu na Parterach Hellwiga :P
Gość

Post autor: Gość »

Bingo. Ach ten Ciechocinek
:D :D :D :D
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

jettp pisze: No cóż nie będę się kopał z koniem (...)
Jettp, nie jest to uprzejme, ani grzeczne z Twojej strony tym bardziej, że nie dałem Ci żadnego powodu abyś zachowywał się
w ten sposób, w stosunku do mojej osoby. Odpiszę Ci tylko jeden jedyny raz i nie będę nic pisał o koniu ani tym podobnym.
W niektórych miejscach napiszę dużymi literami żebyś dobrze zrozumiał, a ja żebym nie musiał się powtarzać.Temat dotyczy
ODGADYWANIA foto-zagadek, a nie ich OCENIANIA. To jest bardzo prosta zasada i nawet Ty powinieneś to zrozumieć.
Widzisz fotkę, znasz odpowiedź - wpisujesz, nie znasz odpowiedzi, czekasz na podpowiedź i tak do skutku. Proste? Chyba tak.
Piszesz, że temat dotyczy ciekawych miejsc. Więc wytłumacz mi ... albo nie, lepiej pomyśl sobie tylko, co jest ciekawego w zardzewiałej
barierce balkonu na pierwszym planie, kupie piachu i stercie rur na drugim, o dalszym planie i jakości zdjęcia nie będę nawet wspominał.
No i oczywiście taka fotka, to tylko z uzdrowiska, bo już nigdzie więcej takiej się nie da zrobić. Dobre, nie? "Ciekawe miejsca" to bardzo
szeroki zakres naszych zainteresowań, a te, każdy ma inne i nie powinno się, dla dobra zabawy, ich oceniać. Widzisz żeby kogoś oceniać,
to samemu też trzeba być w porządku. "Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli". Mam nadzieję, że zrozumiałeś sens, bo z rozumieniem
pewnych zwrotów, to u Ciebie jest mały problem.Tak więc następnym razem zanim zaczniesz odstawiać pajaca i bawić się w czopek
proponuję zasięgnąć wiedzy co oznacza takie przysłowie "Baba swoje, a czart swoje" w innej, zastosowanej na potrzeby forum, wersji,
bo tylko ośmieszasz się takim pisaniem. Kimże Ty jesteś żeby mnie oceniać? A to czy Ciebie coś razi czy nie, to mało mnie interesuje.
Z Felice nie raz "kruszyliśmy kopie" w różnych tematach i nie potrzeba nam było adwokatów i niech tak dalej zostanie. Krzywdy sobie
nie zrobimy i pewnych granic też, mam nadzieję, nie przekroczymy. Wracając do używania i rozumienia pewnych zwrotów, to nie do
końca wiem co to jest "poczucie żartu"? Domyślam się, że chodzi Ci po prostu o poczucie humoru i tu mogę Cię zapewnić, że go mam
tak samo jak i dystans do siebie, ale bardzo nie lubię jak ktoś, kryjąc swój brak wiedzy, pozwala kpić sobie z mojej osoby.
Nooo i to by było na tyle. Możesz się nie fatygować z odpisywaniem. Kolejnej odpowiedzi z mojej strony już nie uświadczysz. Obrazek
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Brudną robotę "odwaliłem". :? Chociaż wcale nie sprawiła mi żadnej przyjemności. :(
Teraz pora wrócić do zagadek. 8-) Co to za obiekt i w którym uzdrowisku :?:
P1.JPG
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 40 razy

Post autor: BozenaMat »

A sobie odpowiem i idę wypocząć po całodniowej łazędze :)

Na fotce jest Regionalny Ośrodek Rehabilitacji Leczniczej „Henryk” w Świnoujściu.
Ośrodek powstał w miejsce starego „Henryka”, który przez wiele lat służył rzeszom kuracjuszy przebywających na leczeniu w Świnoujściu. Nowy, w pełni nowoczesny Regionalny Ośrodek Rehabilitacji Leczniczej położony jest przy ulicy Henryka Sienkiewicza - w sercu nadmorskiej dzielnicy miasta tuż przy XIX wiecznym Parku Zdrojowym. Niecałe pół kilometra od najszerszej i najpiękniejszej plaży w Europie oraz tzw. nowej promenady.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Stary "Henryk" :D

Oj,za pózno :roll: ....ubiegła mnie Trzpiotka :roll: :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:D :D dziś mam powera po tej łazędze........ to ubiegłam. Ale chyba to Nowy "Henryk", który powstał w miejscu Starego. Przynajmniej ja tak wyczytałam :)
Nie znam ani Starego ani Nowego....... podparłam się fotkami z sieci :)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Ty mi tu nie mydl teraz oczów :roll: ....najpierw mnie rozproszyłaś,a póżniej cyk :twisted: :lol: :lol:

No piszą,że wyburzono...to musi być nowy...co nawet widać ;)

Dzia_dek nam udzieli wyczerpującej odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tam rozproszyłam....... jakbym rozpraszała, to bym Ci zagrała na trąbce :D