Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Paczka z Olecka

Post autor: malgorzatas »

Całkowicie sie z Tobą zgadzam...ja przez 15 lat nie bylam na wakacjach bo co z psem...kiedyś osrodki nie byly tak otwarte na zwierzęta jak teraz...to sie jechało pod namioty i sie brało psa......teraz mam córki psa...I widzę jak on tęskni. ..A to pierwszy dzień. ..mimo że mnie zna to nie jest to samo....a ja to też przeżywam. ...nie wiem co chce....piszczy...ech szkoda gadać. ....

Była też działka. ..to tam jeździłam i spędzałam wolne dni.....
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jakby od małego dłużej z Wami przebywał to może mniej by tęsknił, ale by tęsknił. W hotelu dla zwierząt na pewno jeszcze bardziej, a to bardzo duży stres dla zwierzaczka :(
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

On jest u mnie codziennie. ... :D córka mieszka dwa bloki dalej :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to jest bardzo bardzo do niej przywiązany :)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Pies ma tylko jednego pana.Za nim tęskni. Najwyraźniej jest nim córka.
Kiedyś miałam kota przez 15 lat.Pierwszy raz jak wyjechaliśmy na wczasy na 14 dni to nic nie jadł.mało pił.Całymi dniami sterczał na balkonie patrząc w stronę naszego miejsca parkingowego.Nie dał zamknąć się w mieszkaniu. Jego oczy zrobiły się takie jak u niewiadomego.Po powrocie naszym nie dał się pogłaskać. Chował po kątach.Poszliśmy z nim do weterynarza.Okazało się. że to depresja.Często kotom podczas wyjazdu właścicieli nachodzi na oko trzecia powieka przez depresję.Na szczęście po kilku tygodniach stał się tym samym Ryśkiem.Musiałam tylko trochę go przekupić wołowinką którą uwielbiał.
Odejście jego było traumą nam wszystkich.Dał nam wszystkim 15 cudownych lat...
Gość

Post autor: Gość »

Ja mam też psa, staruszka ma już 15 lat. Mam dom piętrowy, u góry mieszka syn a ja na dole. Kiedy z żoną gdzieś na kilka dni wyjeżdżamy to syn się nim opiekuje i chociaż jest to jeden dom to u syna nie chce spać i musi go syn sprowadzać na noc do naszego mieszkania.
Małgosiu, jeśli byś zamieszkała w mieszkaniu córki na ten czas to i Ty i pies byście oszczędzili sobie nawzajem stresu. Pies piszczy bo tęskni za swoim miejscem.🤗
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Spójrzcie. ..nasi mali..kochani bracia..Oddani swoim właścicielom do końca. ..Często martretowani.głodzeni nadal kochają.Mówi się na nich zwierzęta....jak na oprawców.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moja druga sunia chyba inaczej podchodziła, bo każdego z domowników uważała chyba za równego, nie miała tzw. przywódcy stada, jak wyjeżdżałem na delegację miała pozostałych domowników, ale jak się przyjeżdżało to strasznie szalała ze szczęścia, zresztą nawet jak się przychodziło z pracy to każdego bardzo witała :)... dożyła 17 lat, ale prawdopodobnie rak przyśpieszył :(
Gość

Post autor: Gość »

I widzisz Dusiu, gdzie tu sprawiedliwość 🤔
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No ostatni spacer zaliczony :D ciemno już, młodzież na ławkach z piwem...trochę strach teraz chodzić :?

Ysy :kwiat: on ma u mnie bardzo dobrze...tylko oni go traktują jak drugie dziecko.. :? :shock: wszystko robię tak jak oni.....tylko nie kulam się z nim po dywanie...bo trzeba by było dźwig zamawiać żeby mnie podniósł :lol: ale drapanko jest wszędzie. .. :D
Jego Pan to zięć. ...
ODPOWIEDZ