sanatorium Perełka Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
and
Na forum od: 01 paź 2013 23:05
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

sanatorium Perełka Ciechocinek

Post autor: and »

Przebywałam ostatnio w Perełce na pobycie pełnopłatnym.Sanatorium położone na cichej uliczce niedaleko deptaku.
Pokoje ciasne ,nowe okna,drzwi i tapczaniki.Pozostałe meble z epoki wczesnego Gomułki.Baza zabiegowa dość uboga i
kiepsko zorganizowana.Opieka pielęgniarska w zasadzie niezauważalna . Na terenie mały park kompletnie zaniedbany
ławki pamiętają Szwedów.Widać ewidentny brak dobrego zarządzającego a szkoda bo mogłoby być ładnie.W parku zabytkowe huśtawki
dla dzieci z początku PRL-u straszny złom.Jeśli chodzi o wyżywienie- niezłe pod warunkiem ,że nie korzystamy z żadnej diety.Ponieważ
dieta cukrzycowa absolutnie nie nadaje się do stosowania bez szkody dla zdrowia dla cukrzyków.Gdzie na litość boską dietetyk ?
Sanatorium nie dysponuje kawiarenką ,kioskiem itp.W pokojach nie ma telefonów .Winda rachityczna zamontowana w 1961 roku
ledwie dyszy .Na plus mogę pochwalić za utrzymywanie czystości w obiekcie.Trochę nudno , ale to można wytrzymać . Więcej tam nie pojadę.
Odczułam kompletny brak zainteresowania kuracjuszami.
Barbara Anna.
ODPOWIEDZ