ŚWINOUJŚCIE 15.10-3.11. szukam transportu z Lublina

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
aniap
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2013 23:04
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Re: ŚWINOUJŚCIE 15.10-3.11. szukam transportu z Lublina

Post autor: aniap »

Dzieki Alice za informację o Warszawie Wschodniej.Rzeczywiście mogę tam się przesiąść , bo wcześniej brałam pod uwagę Dw. Centralny. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu oraz wspaniałej pogody.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Aniu,byłam dziś na Wschodnim i przy okazji dokładnie dopytałam o Twoje połączenia.
Pociąg z Lublina przyjeżdża na peron I i ten do Świnoujścia też jest z I(podstawiają go około 22.40/45). Z tego peronu do świetlico-kawiarenki jest 50 metrów.Tam jest czysto,schludnie i nawet dość przyjemnie,bez nocnych mieszkańców dworca,których skutecznie z niego wyprowadzono.Według mnie lepiej na Wschodnim,bo masz dużo czasu na zagospodarowanie się.Jak ja jechałam tania kuszetka była na początku składu.Spokojnej i miłej podróży.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Dworzec Wschodni czysty, schludny, przygotowany na piłkarskie Euro. Ma jednak jeden poważny mankament - wyjścia na perony tylko schodami do góry - brak schodów ruchomych czy wind. Ba! Brak nawet zwykłej pochylni na części schodów. Także jako punkt przesiadkowy ok, ale jeśli ktoś ma kłopoty z poruszaniem się, jest osobą na wózku, ma ciężkie walizy na kółkach, to robi się mały problem. Nie pomyśleli budowniczowie o tak podstawowej sprawie jak wózki.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No niestety nie wszystko udało się zrobić.
Udoskonalono tylko w ten sposób,ze trzeba zgłosić chęć pomocy (dotyczy to osób na wózkach i niewidomych bez przewodnika) i taka pomoc będzie zorganizowana.Jednakże trzeba to zgłosić wcześniej.W Warszawie pod numerem telefonu tel. 22 47 31 611 lub na adres [email].pl .Może w przyszłości komuś taka informacja przyda się.
Na szczęście coraz rzadziej niepełnosprawność jest lekceważona.To jest ten plus wejścia do Unii.
Awatar użytkownika
aniap
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Alice i Admin za bardzo praktyczne informacje. Ja na dworcu Warszawa Wschodnia byłam całe wieki temu ,chyba w latach 80tych. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli! :)
Awatar użytkownika
aniap
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam!!! Tak patrzę i patrzę na to forum i widzę, że tylko ja się wybieram z tego grona do Świnoujścia. A tam ma być prawie 80 osób :roll:! Czy nikt z Lubelskiego tam nie jedzie w tym terminie?
Awatar użytkownika
aniap
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:oops: To nikt nie jedzie z Lublina ?
ODPOWIEDZ