Henryk Świnoujście

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Marcysia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2011 22:51

Henryk Świnoujście

Post autor: Marcysia »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów szczególnie tych aktywnych i tych co mogą mi opisać sanatorium Henryk. Opinie mało przychylne , zabiegi biegane po całym uzdrowisku ale może był ktoś ostatnio i jest zadowolony ? Wybieram się tam w grudniu ,bo takie moje przeznaczenie/drugi wyjazd z NFZ w okresie świątecznym / i nie wiem czy się cieszyć czy zrezygnować ;) Pozdrawiam ..
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Re: Henryk Świnoujście

Post autor: julinka601 »

Byłam w Henryku kilka lat temu i były to najpiękniejsze wakacje.Ale był to środek upalnego lata /cudowna plaża,morze,promenada/ i doskonałe towarzystwo,byłam z siostrą i koleżanką,mieszkałyśmy w obszernej trójce z łazienką i sporym przedpokojem,była nawet lodówka. Generalnie to nie by wysoki standard ale to nie przeszkadzało nam się doskonale bawić. Masa interesujących wycieczek /Kopenhaga i Malmo,Rugia,Berlin i Poczdam/ ,sąsiedztwo urokliwych niemieckich kurortów,sporo interesujących koncertów , do tego byłyśmy samochodem więc same też wojażowałyśmy po okolicy.
Na zabiegi chodzi się do innych budynków, jedzenie niewyszukane ale........do dziś z łezką w oku wspominamy ten pobyt i utrzymujemy zawarte tam przyjażnie.

Być może w międzyczasie coś się tam zmieniło,może był jakiś remont? Ale nie uprzedzaj się, Świnoujście jest piękne i może być wspaniale. W ub.roku ,w listopadzie była tam koleżanka /najpierw chciała rezygnować/ i .......wróciła zachwycona, było ciepło jak na tę porę roku,nawdychała się jodu,podreperowała zdrowie i milo spędziła czas. Życzę Ci udanego pobytu.
Marcysia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2011 22:51

Re: Henryk Świnoujście

Post autor: Marcysia »

Bardzo bardzo dziękuję za wspaniały opis pełen optymizmu . Zima też jest piękną porą roku tylko grudzień niekoniecznie ,bo z towarzystwem może być krucho ..Ale co tam dam radę .Szkoda, że nie jedziesz bo było by wesoło a może ktoś z forumowiczów ma przydział do Świnoujścia w terminie 7-28.XII.
Dzięki i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ