Wysowa Zdrój 26.11.2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Bart40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2019 22:10
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wysowa Zdrój 26.11.2019

Post autor: Bart40 »

Goralburger w knajpie kololo sklepow - polecam,gofry przy "muszli" i oczywiscie wizyty u Marka co hanys potwierdzi z pewnoscia :)
tyszanka79
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2019 08:14
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: tyszanka79 »

Bart40
Masz całkowitą rację, Mareczek obowiązkowo :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bart40 pisze: 17 lis 2019 20:28 Goralburger w knajpie kololo sklepow - polecam,gofry przy "muszli" i oczywiscie wizyty u Marka co hanys potwierdzi z pewnoscia :)
hanys potwierdza:)
no i jak kondycja pozwala to w piwnicy instytutu jest kręgielnia, wprawdzie jeden to nieczynny ale na drugim można na maszynie ustawić do 8 osób i jeśli kondycja pozwala zdrowo sie kulą namachać za pare złociszy. Co jeszcze w samej Wysowej? Na dole we wsi lokal Dziurnówka i druga knajpa naprzeciwko. A tak nawiasem mówiąc ja tam byłem już trzykrotnie i raz prywatnie na kwaterach i czas mi tam tak zapingala ze choć to dziura na końcu swiata (jak moja wieś w lesie) to wszystkiego nie odwiedziłem. Jak sie dobierze zgrana ekipa ludzi to nie ma czasu na łóżku usiąść a do pokoju sie wlatuje w biegu żeby sie przebierać, wykąpać i znów w biegu z niego wybyć by wrócić po to by sie wyspać.
Prosty przykład z ostatniego turnusu. dzień wyglądał zwykle tak:
pobudka,śniadanie i zabiegi, obiad a po nim zabiegi ale już w biegu bo o 14:30 czekał przewodnik Piotr i ruszał z grupą na wycieczkę. Powrót do ośrodka na kolację (i relaksacje które czesto były ok 18) i znów biegiem do pokoju szybka kąpiel,ogarnianie sie "strojenie" i wypad na wieczorek do Instytutu do Marka lub na duża salę. Powrót z baletów i sen.. A to wszystko na trzeźwo bo od lat nie piję alkoholu. A grupka sie dobrała taka ze większość też nie potrzebowała sie "znieczulać" by sie dobrze bawić więc nasza siódemka bawiła sie zaje...fajnie. Nawet w weekendy sie umawialiśmy i razem na dwa auta robiliśmy zrzutkę i szlajaliśmy sie po okolicach..
Ja, My tam dosłownie nie mieliśmy czasu dłużej usiaść na tyłku ani na nude ani nawet nie mieliśmy czasu żeby sie bez celu pałetać po Wysowej i marudzić. :)
Bart40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

hanys - ping pong dopiero wyciska 7 poty po okolo 2 h :) bo tam na dole duszno a nabiegac i nawyginac sie trzeba :)

No i tak jak piszesz - jak jest ekipa to i czasu na sen brakuje (nie raz byly ciche schadzki do 2-3 nad ranem :) ) a sniadanie 7:45 i jeszcze przed obowiazkowa kawa i fajek na palarni :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Główna bolączka to o tej porze w Wysowej po południu jest ciemno zresztą jak wszędzie w Polsce .Pozostają weekendy .W soboty zabiegi do poludnia ale nie zniechecam :) :
Marcin1988
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2019 08:24
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Marcin1988 »

no niestety dzień krótki, mam nadzieje że sie nie zanudzę :P
Bart40
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

W razie nudy lepiej zabrac lapka albo ksiazki,choc zwykle karty moga milo zajac czas byleby ludziska dopisali. Ja prawdopodobnie jade tam znow styczen-luty (czekam na skierowanie,do zus dzwonilem i tak mnie poinformowano o terminie i miejscu) wiec napewno lapka zabiore
Marcin1988
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2019 08:24
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Marcin1988 »

bez lapka i tel to nie wyobrazam sie tam ruszać:P
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Nudy - wszystko zależy od towarzystwa. Byłem w Wysowej, co prawda w lecie i nie nudziłem się. Jechałem przygotowany na różne ewentualności. Miałem książki w formie papierowej i elektronicznej, na laptopie kilka filmów. I co? Żadnego filmu nie obejrzałem, może przeczytałem jeden rozdział książki. Nie było czasu.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja podobnie jak Andrzej. Jadąc pierwszy raz do Wysowej zabrałem ze sobą gratów a gratów. Czytnik Ebook bom rasowy mol książkowy, laptop i smartfon. i co? Czytnik odpaliłem raz a laptop pare razy sie przydał. Jadąc w tym roku już nie brałem nic z tych rzeczy poza smartfonem no i jak moja ślubna mnie odwiedziła to dowiozła mi pare rakietek do ping ponga. Pewnie gdybym nie trafił na zajefajnych ludzi to bym musiał czas spezać z elektornicznymi zabawkami ale miałem to szczescie trafiać na mega towarzystwo i tych zabawek nie potrzebowałem. Zamiast nich wolałbym żeby doba miała tam ze 35 godzin
ODPOWIEDZ