POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2016 19:09
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Elik11 »

Atina pisze: 23 lis 2019 18:11 Znajomy ostatnio dostał skierowanie przy numerze 800 koleżanka 450...Elik tak to wygląda obecnie są w sanatoriach Ciechocinek i Wysowa.
Wysowa to chyba fajne miejsce?, dzwoniłam w piątek, ale była jeszcze ta Muszyna, w Wiarusie tym razem. Spróbuję jeszcze w poniedziałek dzwonić, zobaczymy...

Tak by mi się marzyło, jakiś fajny ośrodek najchętniej z basenem, np. góry - Busko Zdrój lub inna miejscowość górska, ale też nigdy nie byłam w okolicach Międzyzdroje, Świnoujście. Raz byłam z NFZ z sanatorium, to był Wieniec Zdrój - fajne miejsce z dobrą bazą zabiegową, chociaż najbliższa okolica to las :lol:
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Elik11 pisze: 23 lis 2019 17:25 Teraz mam ciut inne pytanie, przy jakim numerze tak średnio otrzymuje się skierowanie do sanatorium? mam numer około 6 000 i zastanawiam się, czy to da skierowanie marzec/kwiecień, czy wcześniej? Jakie są Wasze doświadczenia?
Elik11.Kiedyś dowiadywałam się ile miesięcznie jest przyznawanych skierowań w pomorskim NFZ i było to przeciętnie 1800 na miesiąc.Wydaje mi się ,że wiele się nie zmieniło.Sprawdzam na koniec miesiąca spadek numerków i jest różnie.Mam sporą grupę znajomych którzy jeżdżą do sanatorium i wszyscy otrzymują skierowanie prawie idealnie tak jak mają informację z NFZ,czyli 20 -21 miesięcy od wystawienia skierowania przez lekarza.Skierowania otrzymywałam zawsze poniżej 650 nr.-u.Ostatnie moje skierowanie otrzymałam końcem stycznia na 23 marca.Tego dnia numerki ubywały jak szalone ja sprawdzałam kilka razy i przed 15 00 miałam przydział.W 2005 roku nie sprawdzałam kolejki,bo chyba nie było nawet takiej możliwości to otrzymałam skierowanie w czerwcu na równe 3 miesiące przed wyjazdem.Pozdrawiam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu. :kwiat:
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki za informacje dorotka65, Atina człowiek tak długo czeka, chciałby trafić na jakieś fajne, dobre miejsca, gdzie się podleczy, ale też odpocznie od pracy ;)
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elik11. WYSOWA miejsce urokliwe,lecz to mała mieścina.Z tego co widzę to mamy podobne marzenia.Miejscowość w górach i jeszcze basen w obiekcie.Ostatnio tak mi się poszczęściło,Krynica - Zdrój sanatorium Continental.Pozdrawiam
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

dorotka65 pisze: 23 lis 2019 18:29 Elik11. WYSOWA miejsce urokliwe,lecz to mała mieścina.Z tego co widzę to mamy podobne marzenia.Miejscowość w górach i jeszcze basen w obiekcie.Ostatnio tak mi się poszczęściło,Krynica - Zdrój sanatorium Continental.Pozdrawiam
Chciałoby się :serce: :serce: :kwiat: , ale rzeczywistość pokaże :)
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja po nowym roku będę próbowała "wyrwać " jakiś ciekawy zwrocik.
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

Elik11 pisze: 23 lis 2019 18:54
dorotka65 pisze: 23 lis 2019 18:29 Elik11. WYSOWA miejsce urokliwe,lecz to mała mieścina.Z tego co widzę to mamy podobne marzenia.Miejscowość w górach i jeszcze basen w obiekcie.Ostatnio tak mi się poszczęściło,Krynica - Zdrój sanatorium Continental.Pozdrawiam
Chciałoby się :serce: :serce: :kwiat: , ale rzeczywistość pokaże :)
Elik 11 ja czekam do końca, nie dzwonie po zwroty może i cos lepszego by się wyrwało, ale nie chce zmową pora jechac :oops:
co przydziela będe musiała przyjac.
Elik11
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

krychna pisze: 23 lis 2019 19:24
Elik11 pisze: 23 lis 2019 18:54 Chciałoby się :serce: :serce: :kwiat: , ale rzeczywistość pokaże :)
Elik 11 ja czekam do końca, nie dzwonie po zwroty może i cos lepszego by się wyrwało, ale nie chce zmową pora jechac :oops:
co przydziela będe musiała przyjac.
Ja obawiam się o termin i zadania, które mam do wykonania, czy da się to pogodzić. Grudzień jest w miarę dobrym dla mnie miesiącem pod względem możliwości 3 tygodniowego wyjazdu, potem dopiero marzec/kwiecień ;) :roll:
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

Elik, ja już nie pracuje zawodowo wiec nie mam zadnych ograniczen tak jak Ty, Atina kiedyś pisała ze rozdają skierowania już na styczeń. Wiec tak sobie myśle jeżeli schodzi miesięcznie około 2 tys numerów a u mnie jest jeszcze ponad 6 tys to jeszcze 3 miesiące plus czas na wyjazd obym się nie przeliczyła, czas wszystko zweryfikuje .Elik Tobie zycze wydzwonienia fajnego sanatorium tym bardziej ze możesz mieć wybór :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dziewczyny ja także jestem za ,,zwrotami,, jak człowiek może tak szybko wyjechać i obowiazki pozwalają lub ich brak :lol: :lol:
Przynajmiej ma się jakiś wybór...
ODPOWIEDZ