Życie ! Blaski i Cienie !
-
forumowicz
Re: Życie ! Blaski i Cienie !
Jaśniej, nie wydobędziemy z człowieka innej postawy, jeśli jego odczucia są inne.
Każdy, kto ma szacunek do siebie samego i potrafi dostrzec zło i dobro nie tylko wokół siebie jest zdolny do zdecydowanej postawy.
Człowiek jest w stanie odpowiednio reagować, bezinteresownie i pięknie w sytuacjach bardzo trudnych nie zważając na własny interes.
Przychodzi w naszym życiu pewien moment, wyjątkowy moment, kiedy przestajemy kalkulować, odsuwając to, co materialne.
Tu nie liczy się poklask, bo to nie tak działa. Choć gesty wsparcia są bardzo ważne.
W takich sytuacjach nie ma rzeczy niemożliwych.
I to jest Piękne w człowieku.
Tu nie ma polityki, postu, adwentu, kosmosu.
Tu jest życie i ludzie z drugiej strony.
Pozdrawiam.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Wydaje mi się że często i tak zdarza się niechcący..
U niektórych osób że właśnie szukają szczególnie na forum poklasku..jak piszesz...
Wsparcie w trudnych chwilach to jest tak jak piszesz bardzo ważne..
Piękne wypowiedzi napisałeś Cytrynku i zgadzam się z nimi , ale nie lubię aż tak o tych rzeczach pisać tak pewnie i zdecydowanie.. jacy my jesteśmy i też analizować ...
I piszesz zdecydowanie w liczbie mnogiej..my - to i tamto robimy. I itd...
Serdecznie pozdrawiam...
-
forumowicz
Druga rzecz, ja nigdy nie pisałem żadnego tekstu po to aby ładnie wyglądał, ani żeby mnie chwalono za to.
Mam nadzieję że nie Oczekujesz tego.
Piszę, co uważam za słuszne, nie boję się wyrażać swoich myśli.
Nie raz byłem krytykowany, i bardzo dobrze jeśli nie miałem racji.
Bądźmy sobą.
Pozdrawiam
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

teoria i praktyka...
Myślę, że każdy powinien być zawsze sobą i nikim innym, przynajmniej ja taka jestem..
Pozdrawiam...
.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Przepraszam... jak trzeba być i nie nikogo innego chętnego, to mogę być św. Mikołajem dla mojego wnuczka lub śnieżynką, wróżką raczej nie...
A tak, to jestem sobą.. odnośnie tego, co pisałeś Cytrynku, byśmy wszyscy byli sobą.... ale to jest takie uogólnienie..
-
forumowicz
Aż takim radykałem nie jestem.
-
forumowicz
Poklask , dla jednego ważny dla drugiego ma drugo, a nawet trzeciorzędne znaczenie , nawet jeśli są wśród nas Ci pierwsi - co mnie nie dziwi , to po prostu są , takie mają charaktery i potrzeby , jeśli lepiej z tym się czują .....
Cieszę się , że my ludzie różnimy się od siebie , życie jest ciekawsze, zyskujemy doświadczenia różne, a nieraz widzimy siebie w innych i nie zawsze w blasku
-
forumowicz
Zbyszku doceniam Twoje słowa. I nadal zamierzam pisać to co czuję, być taką jaką jestem i nie przejmować się wszelkiej maści burakami , oraz ich klakierami ani tymi , którzy lubią niejako z ukrycia szpileczkę wbić tu i ówdzie , ot tak by poczuć się ważnym a jednocześnie całkowicie pięknym w środku według własnego mniemania. Nie boję się wychylać bo taki mam charakter i zawsze zareaguję jak komuś dzieje się w moim mniemaniu krzywda albo po prostu tak wewnętrznie czuję, że muszę powiedzieć co mi tam w środku siedzi. Tak mam...Tak jak mówisz miejmy odwagę w skrajnych sytuacjach wspierać się wzajemnie i nie bać się zabrać głosu. Każdy z nas tutaj obecnych ma wiele problemów, nie każdy jest ekstrawertykiem , nie każdy ma potrzebę dzielenia się problemami, nie każdy wychodzi poza ramę ,że to tylko internet, tylko nicki, a nie realnie czujący ludzie. I każdy ma do tego prawo. Ale też super byłoby aby Ci wycofani z różnych powodów ale chcący tupnąć porządnie i wyrazić co czują robili to bez wahania. A, że zaraz zacznie się dyskusja jaki to straszny hejt....fantastyczne słowo o ile się go nie nadużywa w różnych kontekstach. Warto wyrazić pozytywne uczucia na jakiś post i nie bać się żadnych dyskusji bo przecież to też element Forum. Warto też powiedzieć, nie podoba mi się Twojej zachowanie bo....zbigniew165 pisze: 28 lis 2019 08:28 Czekoladka też podpisuję się pod Twoim postem i myślę, że jest dość dużo osób, które by się pod nim podpisały. Może niektóre z tych osób nie chcą się wychylać, lub boją się fali krytyki jaka się na nie wyleje. Jednak jest już nas tu kilkoro i możemy sobie nawzajem pomóc popierając się.
Wyrazy uznania dla Twojej odwagi w napisaniu tego postu. Pozdrawiam![]()
I ...bardzo się cieszę , że taka fajna dyskusja nam się rozwinęła...tego mi na Forum tak bardzo bardzo brakuje....pewnie mi się dostanie za tego posta...ale naprawdę mi to lotto.
Pozdrawiam Cię serdecznie i naprawdę bardzo dziękuję za to co napisałeś.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Teraz już się też nie boję tych osób, które wymieniłaś w swoim poście, tym bardziej, że już jest nas spora grupa osób którym nie podoba się hejtowanie i pouczanie nas. Zawsze udzielam wsparcia osobom, które są dołowane przez grupę osób dobrze znających się na forum. Te osoby mógłbym wymienić z ich nicków, ale tego nie zrobię. Po przeczytaniu naszych postów same będą wiedziały, że o nich mowa.
Niektórzy jak zauważyłem nabijają sobie konto, żeby mieć jak najwięcej postów i dostać słoneczko Przyjaciela Forum.
My piszmy dalej i nie bójmy się zabierać głosu, a w razie hejtu udzielajmy sobie wsparcia wzajemnie.
Jeszcze raz podpisuje się pod twoimi postami, Muzyczki, Cytrynka i innych piszących tak jak my. Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ja tam lubię Twoją bezpośredniość i głośno wyrażane opinie. Mnie z racji wieku już czasami się po prostu nie chce a zgodnie z tą szpileczkową teorią dawno powinnam już nie żyć