Życie ! Blaski i Cienie !
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowano: 29 razy
Re: Życie ! Blaski i Cienie !
Powiem tak. Dobrze, że uczysz muzyki, bo jakbyś uczyła języka polskiego, to gdybym miała swoje dziecko w Twojej klasie żądała bym zmiany nauczyciela. Podstawową cechą nauczyciela jest zwięzła, logiczna wypowiedź. Tego w Twoich postach brakuje.
Przyznam się szczerze, że ja nie rozumiem Twoich wypowiedzi, pełno w nich chaosu, kręcenia się w kółko. Brakuje mi w Twoim pisaniu sensu, spójności i logiki.... piszesz by pisać, byle dużo, byle Twoje było na wierzchu.
Bibi wyraziła swoje zdanie, dodała swoje słowa do cytatu. Nie usiłowała zmieniać myśli filozofów, ale wyjaśniła jak Ona rozumie i jak odbiera ten cytat.
A co do odchodzenia z Forum, już było o tym. Nie widzę sensu powielania wypowiedzi, pisania tego samego w tym wątku. Podobnie jak grono znajomych. Wszędzie tak jest, że tworzą się grupki ludzi, którzy dobrze się rozumieją i lubią ze sobą bywać. Chcesz dołączyć, dołącz. Nie.... nie pisz, że ktoś Cię usuwa na bok.
I wybaczcie mi. Miałam nie pisać, ale... cóż. Jednak kończę ten temat. Nie lubię jałowych przepychanek.
PS. Muzyczko..... raczej uczysz młodzież muzycznie uzdolnioną.... nie wiem czy można ich nazwać elitą.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Z życzeniami miłego dnia.
Parę cytatów..
I kochajmy życie, bo jest piękne .
.„Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez osoby, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów”
/ Albert Einstein /
„Istnieje różnica między znajomością drogi a podążaniem nią”
/ Morfeusz, bohater filmu Matrix )
„Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy”
/ Winston Churchill /
„Po pierwsze, miej zdefiniowany, jasno określony cel (ideał, zadanie). Po drugie, zdobądź potrzebne zasoby by do niego dojść; wiedzę, pieniądze, materiały, metody. Po trzecie, skieruj wszystkie te zasoby na osiągnięcie celu” –
/ Arystotelesc/
„Tysiącmilowa podróż zaczyna się od pierwszego kroku”
/ Konfucjusz /
„Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj”
/ Mark Twain /
„Twój czas jest ograniczony, a więc nie marnuj go na życie cudzym życiem. Nie daj się złapać w pułapkę przeżywania życia, będąc sterowanym przez innych. Nie pozwól, by zgiełk opinii innych zagłuszył twój wewnętrzny głos. I co najważniejsze, miej odwagę podążać za swoim sercem i intuicją. One jakimś cudem już wiedzą, kim tak naprawdę chcesz zostać. Wszystko inne ma wartość drugorzędną!”
/ Steve Jobs /
-
forumowicz
-
forumowicz
Czasami szarość codzienności przysłania nawet najpiękniejsze kolory życia...
gdzieś z netu
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Tekstu powyżej na 100 % nie napisał mężczyzna. Chyba że ja jestem 20 letnią baletnicą
Tyle w temacie hipokryzji i cieniów w życiu .
-
forumowicz
Felice... przeczytałam i pomyślałam to samo.Felice pisze: 30 lis 2019 18:15 Cokolwiek ,ktokolwiek sobie teraz o mnie pomyśli to ja i tak napiszę.
Tekstu powyżej na 100 % nie napisał mężczyzna. Chyba że ja jestem 20 letnią baletnicą![]()
Tyle w temacie hipokryzji i cieniów w życiu .
Jeżeli tak...z niezłym kopniakiem zaliczonym od forum kiedyś tam. Szkoda ,cenię inteligentnych ludzi.
I chyba muszę zacząć pisać nocą.
-
forumowicz
Groteską jest przesadne branie każdego słowa jako atak. Kto chciał zrozumiał jak należy. I logikę i przesłanie.
Pozdrawiam... bez podpisu bo i po co?
A teraz skończmy tą wymianę myśli bo nie zamierzam wywoływać żadnej burzy ani zmieniać sposobu niczyjego myślenia.
-
forumowicz
Kuracjusz54