Życie ! Blaski i Cienie !

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 29 razy

Re: Życie ! Blaski i Cienie !

Post autor: BozenaMat »

Matko jedyna..... Muzyczko, ile Ty masz lat? Nawijasz i nawijasz, już wręcz tego nie da się czytać.
Powiem tak. Dobrze, że uczysz muzyki, bo jakbyś uczyła języka polskiego, to gdybym miała swoje dziecko w Twojej klasie żądała bym zmiany nauczyciela. Podstawową cechą nauczyciela jest zwięzła, logiczna wypowiedź. Tego w Twoich postach brakuje.
Przyznam się szczerze, że ja nie rozumiem Twoich wypowiedzi, pełno w nich chaosu, kręcenia się w kółko. Brakuje mi w Twoim pisaniu sensu, spójności i logiki.... piszesz by pisać, byle dużo, byle Twoje było na wierzchu.

Bibi wyraziła swoje zdanie, dodała swoje słowa do cytatu. Nie usiłowała zmieniać myśli filozofów, ale wyjaśniła jak Ona rozumie i jak odbiera ten cytat.

A co do odchodzenia z Forum, już było o tym. Nie widzę sensu powielania wypowiedzi, pisania tego samego w tym wątku. Podobnie jak grono znajomych. Wszędzie tak jest, że tworzą się grupki ludzi, którzy dobrze się rozumieją i lubią ze sobą bywać. Chcesz dołączyć, dołącz. Nie.... nie pisz, że ktoś Cię usuwa na bok.

I wybaczcie mi. Miałam nie pisać, ale... cóż. Jednak kończę ten temat. Nie lubię jałowych przepychanek.

PS. Muzyczko..... raczej uczysz młodzież muzycznie uzdolnioną.... nie wiem czy można ich nazwać elitą.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Wzięłam i kilka oddechów...i ..
Z życzeniami miłego dnia.

Parę cytatów..
I kochajmy życie, bo jest piękne .

.„Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez osoby, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów”

/ Albert Einstein /

„Istnieje różnica między znajomością drogi a podążaniem nią”

/ Morfeusz, bohater filmu Matrix )

„Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy”

/ Winston Churchill /

„Po pierwsze, miej zdefiniowany, jasno określony cel (ideał, zadanie). Po drugie, zdobądź potrzebne zasoby by do niego dojść; wiedzę, pieniądze, materiały, metody. Po trzecie, skieruj wszystkie te zasoby na osiągnięcie celu” –
/ Arystotelesc/

„Tysiącmilowa podróż zaczyna się od pierwszego kroku”
/ Konfucjusz /

„Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj”

/ Mark Twain /

„Twój czas jest ograniczony, a więc nie marnuj go na życie cudzym życiem. Nie daj się złapać w pułapkę przeżywania życia, będąc sterowanym przez innych. Nie pozwól, by zgiełk opinii innych zagłuszył twój wewnętrzny głos. I co najważniejsze, miej odwagę podążać za swoim sercem i intuicją. One jakimś cudem już wiedzą, kim tak naprawdę chcesz zostać. Wszystko inne ma wartość drugorzędną!”

/ Steve Jobs /
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

:roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

:lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
forumowicz

Cza­sami sza­rość codzien­ności przysłania na­wet naj­piękniej­sze ko­lory życia...

gdzieś z netu
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Cokolwiek ,ktokolwiek sobie teraz o mnie pomyśli to ja i tak napiszę.
Tekstu powyżej na 100 % nie napisał mężczyzna. Chyba że ja jestem 20 letnią baletnicą🥺
Tyle w temacie hipokryzji i cieniów w życiu .
forumowicz

Felice pisze: 30 lis 2019 18:15 Cokolwiek ,ktokolwiek sobie teraz o mnie pomyśli to ja i tak napiszę.
Tekstu powyżej na 100 % nie napisał mężczyzna. Chyba że ja jestem 20 letnią baletnicą🥺
Tyle w temacie hipokryzji i cieniów w życiu .
Felice... przeczytałam i pomyślałam to samo.
Jeżeli tak...z niezłym kopniakiem zaliczonym od forum kiedyś tam. Szkoda ,cenię inteligentnych ludzi.
I chyba muszę zacząć pisać nocą.
forumowicz

Drogi Kuracjuszu...chyba.
Groteską jest przesadne branie każdego słowa jako atak. Kto chciał zrozumiał jak należy. I logikę i przesłanie.
Pozdrawiam... bez podpisu bo i po co?
A teraz skończmy tą wymianę myśli bo nie zamierzam wywoływać żadnej burzy ani zmieniać sposobu niczyjego myślenia.
forumowicz

To jest teraz to o czym pisała Muzyczka nakręcacieie sami nieufność do innych ,prowadzicie dochodzenia ,negujecie nicki i pleć :shock: tych co piszą i po co ?skoro tak szumnie piszecie o wolnym wyrażaniu myśli i poglądów. Ale Ty Felice ? :( Tobie były te zachowania obce jak czytam Twe posty na tym forum nie zmieniaj się bo do takich osób mam sympatię po samych wypowiedziach bo nigdy Ciebie nie spotkałem jak i reszty forumowiczów stąd .
Kuracjusz54
ODPOWIEDZ