DLACZEGO TAK CZĘSTO KRZYWDZIMY INNYCH?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

DLACZEGO TAK CZĘSTO KRZYWDZIMY INNYCH?

Post autor: marika »

Pamiętajmy, aby zawsze się porządnie zastanowić, co chcemy zrobić lub powiedzieć, nim kogoś skrzywdzimy. Ludzie dokuczają sobie z wielu powodów. Najczęściej są to błahe i mało istotne sprawy. Co nam przeszkadza to, że ktoś wierzy w co innego, że kocha kogoś innego bądź lubi coś innego? Czy naprawdę musimy zwracać uwagę na wszystkich wkoło i na to co robią inni.
Powinniśmy się w końcu nauczyć żyć swoim życiem. Patrzeć na siebie i swoich bliskich, osoby, które kochamy i z którymi współżyjemy.
Gdy do tego dochodzi jeszcze zazdrość wtedy nie przebieramy w środkach by być na piedestale :cry:
to oczywiście wnioski ogólne,każdy z nas jest inny i ma inne spojrzenie na świat i otaczających nas ludzi.Chętnie dowiem się co o tym myślicie :?:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: DLACZEGO TAK CZĘSTO KRZYWDZIMY INNYCH?

Post autor: andrzej1955 »

Witam Mariko :!: wchodzimy w przerabiany już tutaj temat tolerancji i to na każdej płaszczyźnie- szacunku do siebie i swoich adwersarzy, dystansu i umiejętności znalezienia ,zachowania w określonych okolicznościach- materiału dla studentów psychologi całe mnóstwo :!: smutne że w tak zwariowanych czasach nie potrafimy z sobą normalnie rozmawiać i zachowywać- niby normalne bo ludzkie ale czy potrzebne :?: :?: :?: Pozdrawiam i życzę wszystkim trzeźwego spojrzenia ,tolerancji,dystansu i UŚMIECHU :, Życzliwości dla WSZYSTKICH :!: :!: :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam
Zacznijmy od siebie samych,a potem spójrzmy na innych żeby zobaczyć jacy jesteśmy tutaj i dzisiaj,czy warto się poświęcać skoro nawet nikt nie odpowie dziękuje albo przepraszam za to co zrobiliśmy dla drugiego człowieka. Czasami potrafimy przyznać się do błędu,ale czy potrafimy wybaczać innym. Nie ma ideałów ponieważ ten świat nie należałby do najpiękniejszych są tylko normalni ludzie,którzy borykają się problemami dnia codziennego i niekiedy nie chcą się otworzyć do drugiego człowieka nie wiedząc,że w ten sposób robią sobie krzywde i następnej osobie,zamieniając się rolami kiedy ofiara staje się myśliwym więc tak jak napisałem wcześniej zacznijmy najpierw od siebie.
Pozdrawiam
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alku zgadzam się z Twoim stwierdzeniem,i to że ktoś zabrał głos właśnie w tym temacie jest jak rachunek sumienia o którym piszesz,dziękuję za wpis :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Marika :kwiat:
Prosze bardzo i jednocześnie to Ja dziękuje za wszystko,nie będe się rozpisywał. Źle się czuje,a najlepszym lekarstwem na takie coś jest wygodnie się zdrzemnąć i pomyśleć o czymś najprzyjemniejszym,to co zawsze chcielibyśmy usłyszeć i zobaczyć w drugich osobach. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Nigdy nikogo nie skrzywdziłam więc nie odpowiem ci na to pytanie
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Słoneczko w pewnym sensie już odpowiedziałaś zabierając głos razem z innymi :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

marika pisze:Słoneczko w pewnym sensie już odpowiedziałaś zabierając głos razem z innymi :D
Moze mi powiesz w jakim sensie odpowiedziałam ci na twoje pytanie ...nie rozumiem twojego stwierdzenia
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Słoneczko napisałaś że nigdy nikogo nie skrzywdziłaś to znaczy że doskonale wiesz co znaczy skrzywdzić :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

marika pisze:Słoneczko napisałaś że nigdy nikogo nie skrzywdziłaś to znaczy że doskonale wiesz co znaczy skrzywdzić :)
Tak wiem Marika......ja zostałam bardzo skrzywdzona......... ale ja nigdy nikogo nie skrzywdziłam
ODPOWIEDZ