FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Post autor: violet58 »

Całoroczne połączenia autobusowe do Ustki są z Zakopanego lub z Wisły.
Z Wrocławia można spróbować przez Łódź, a z Opola przez Katowice lub Częstochowę.
Z Katowic odjeżdżają o 11.30, 20.40, 23.40
Z Częstochowy o 12.40, 21.55, 01.15
Z Łodzi o 14.50, 21.50, 23.35, 02.00
Z PKP będzie gorzej bo co najmniej dwie przesiadki do Słupska. Stamtąd to już busami albo linią podmiejską.
Jeśli jadą do sanatorium to może warto zapytać w wątku Wyjeżdżam do sanatorium. Planuje wyjazd..
Jest szansa, że ktoś będzie jechał z ich okolicy i może za drobną dopłatą do paliwa będzie skłonny je zabrać.
Powodzenia
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Jeśli ktoś z Was wybiera się z Warszawy do Inowrocławia własnym autem to mogę podać świetną trasę.
W internecie jej nie znajdziecie, w internecie podają paskudne trasy, a przede wszystkim okropnie dalekie. W tamtą stronę jechałam trasą z internetu i zajęło i to 5 godzin. Było ponad 300 km. Wracałam trasą, którą pewien przystojny mężczyzna, mieszkaniec Inowrocławia, pracownik ośrodka w którym ja się kurowałam :) podał mi wspaniałe namiary. W ciągu 3 godzin byłam w domu. Jakieś 220 km. Można i samochodem nie tylko samolotem przelecieć raz, dwa, trzy i nie natrafić na misiaczków na hulajnogach z suszareczkami i zdjęć nikt nam nie zrobi :)
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

Violet..........jestes nieoceniona,,,jutro im prZekaze i pomoge posprawadzac.Narazie bardzo Ci dziekuje :D :D
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:lol: :lol: Raczej nieoceniony.... ale to drobiazg :D
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Łoł,ale gafa..........no coż sorki,raz jeszcze wielkie dzieki.Myslę ,ze Twoje ego nie ucierpiało.Jutro sie odezwę. :oops: :oops:
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

A tak jadą do sanatorium,,,,spojrze jeszcze jutro co i jak by przekazac pozytywne wiadomosci.Violet dzieki stokrotne :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Na tydzień, dwa przed wyjazdem możesz zajrzeć na stronę e-podróżnika, sprawdzić dostępność i zakupić im bilety on-line. Otrzymasz je na e-mail lub mogą być w formie SMS. Pora taka, że nie powinno być tłumów ;) , ale po co dodatkowe stresy. Przy przesiadkach lepiej mieć bilet w kieszeni niż stresować się czy będą wolne miejsca czy nie :? . Ja już od kilku wyjazdów preferuję taką formę zakupu biletów i podróżuję bez problemów. :D
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

violet58 pisze:Na tydzień, dwa przed wyjazdem możesz zajrzeć na stronę e-podróżnika, sprawdzić dostępność i zakupić im bilety on-line. Otrzymasz je na e-mail lub mogą być w formie SMS. Pora taka, że nie powinno być tłumów ;) , ale po co dodatkowe stresy. Przy przesiadkach lepiej mieć bilet w kieszeni niż stresować się czy będą wolne miejsca czy nie :? . Ja już od kilku wyjazdów preferuję taką formę zakupu biletów i podróżuję bez problemów. :D
Kiedy ja po raz pierwszy w ten sposób kupowałam bilet sypialny do Zakopanego wydrukowałam troszkę za krótko :) Najważniejszego czyli nr miejsca nie wydrukowałam. Po prostu nie miałam tuszu w drukarce więc skopiowałam na pendrive i udałam się do salonu komputerowego gdzie poprosiłam miłego mężczyznę o wydruk. Wydawało mi się, że wszystko jest O.K. więc po tygodniu na pewniaka "pcham" się do sypialnego a tu Pan konduktor mówi do mnie, że mój bilet jest nieważny. Wprawdzie wpuścił mnie do pociągu bo ten już ruszał, ale poprosił o wykupienie nowego miejsca sypialnego. Nie pomogły moje wyjaśnienia. Miałam ze sobą laptop i chciałam pokazać przelew z konta na PKP ale w nocnym pociągu dostępu do internetu nie mają (podobno). Podpowiedziano mi, że za ten, który wydrukowałam bez najważniejszego mogę otrzymać zwrot gdy napiszę do PKP i napisałam przedstawiając załączniki, a że mam "lekkie pióro" udało się :) Wprawdzie odpisano mi, że zrobili wyjątek ale najważniejsze, że pieniądze na moje konto wpłynęły i to tyle ile wydałam na bilet. Od tamtego czasu gdy wybieram się w podróż pociągiem lub autobusem kupuję bilet on-line. Już potrafię to robić :)
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: xzibi »

Witam.Orientuję się ktoś jaki czas potrzebuje autobus na pokonanie odcinka Krynica Zdrój - Kraków?
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj xzibi 8-)

Ten odcinek autobus pokonuje ok 3 godzin. Wracałam we wrześniu :D
Xzibi z Poznania masz bezpośredni autobus do Krynicy o 21,45 w Krynicy jesteś o 8,05.
Ja mam nr telefonu do kierowcy tego autobusu. Jeżeli jesteś zainteresowany to podam na pw.

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ