Lądek Zdrój Stanisław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Aldona
Na forum od: 15 paź 2013 13:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Lądek Zdrój Stanisław

Post autor: Aldona »

Witam, czy ktoś się wybiera do Stanisława na turnus od 24 paździenika. Jadę do sanatorium pierwszy raz i jestem pełna obaw. O samym Stanisławie w internecie jest niewiele informacji, czy ktoś w niedługim czasie tam był i może mi naświetlić, jakie są tam warunki, jakie zabiegi i czy da się przeżyć 28 dni?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Lądek Zdrój Stanisław

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,parę lat temu byłem na takim samym w Trojanie który jest na obrzeżu Lądka, Ty będziesz w Stanisławie który w tamtym czasie był remontowany, zabiegi będziesz miała na miejscu, jedynie tzw mokre w Bronisławie, wszystko blisko, jest gdzie pochodzić i potańczyć- okolica urokliwa i organizowane mnóstwo wycieczek po Kotlinie Kłodzkiej, nie wspomnę o Pradze i Wiedniu, czas szybko przeleci i ani się nie obejrzysz a będzie koniec turnusu, sam Lądek i sanatoria masz tutaj dość szeroko opisane, pozdrawiam i miłej rehabilitacji życzę :!: :!: :!:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

andrzej1955 pisze:Witam ,parę lat temu byłem na takim samym w Trojanie który jest na obrzeżu Lądka, Ty będziesz w Stanisławie który w tamtym czasie był remontowany, zabiegi będziesz miała na miejscu, jedynie tzw mokre w Bronisławie, wszystko blisko, jest gdzie pochodzić i potańczyć- okolica urokliwa i organizowane mnóstwo wycieczek po Kotlinie Kłodzkiej, nie wspomnę o Pradze i Wiedniu, czas szybko przeleci i ani się nie obejrzysz a będzie koniec turnusu, sam Lądek i sanatoria masz tutaj dość szeroko opisane, pozdrawiam i miłej rehabilitacji życzę :!: :!: :!:
Zabiegi mokre , bliziutko chyba chodzi o Wojciecha i Jerzego o Bronisławie nie słyszałam .Hm..... chyba że coś mi wyleciało z pamięci.
Pozdrowionka.
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Witam. Aldona, wpisz w gogle Uzdrowisko Lądek-Długopole, wszystko przeczytasz i zobaczysz. Stanisław jest po remoncie, Bronisława nie ma, z pewnością chodziło o Adama. Udanego pobytu, pozdrawiam :)
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

rybka pisze:Witam. Aldona, wpisz w gogle Uzdrowisko Lądek-Długopole, wszystko przeczytasz i zobaczysz. Stanisław jest po remoncie, Bronisława nie ma, z pewnością chodziło o Adama. Udanego pobytu, pozdrawiam :)
W Adamie , basen fluorkowo - siarczkowy do gimnastyki w wodzie.
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Yoko91 pisze:
rybka pisze:Witam. Aldona, wpisz w gogle Uzdrowisko Lądek-Długopole, wszystko przeczytasz i zobaczysz. Stanisław jest po remoncie, Bronisława nie ma, z pewnością chodziło o Adama. Udanego pobytu, pozdrawiam :)
W Adamie , basen fluorkowo - siarczkowy do gimnastyki w wodzie.
Ja miałam w Adamie jeszcze masaż podwodny w wodzie fluorkowo-siarczkowej :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Różnie z tymi basenami.Znajoma miała basen w Wojciechu i również w Jerzym.Różnie przydzielają.Posiłki miała w Adamie. :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Jak zwykle można na Was Sympatyczne Koleżanki liczyć- sorki pomyliłem Bronka z ...Wojtkiem- to już lata robią...swoje ;) pozdrawiam, a tak a pro po to ktoś w tej chwili jest chyba w Lądku :!:
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

norb pisze:Różnie z tymi basenami.Znajoma miała basen w Wojciechu i również w Jerzym.Różnie przydzielają.Posiłki miała w Adamie. :)
Właśnie tak jest jak piszesz , w moim przypadku pobyt i większość zabiegów w Wojciechu, wyżywienie w Adamie, ogólnie wszędzie blisko nie było powodów do narzekania. Ale malkontenci byli. :)
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

Witaj Aldona! Wejdź na tę stronę tam uzyskasz Kika informacji o obiekcie [link] . W listopadzie 2012r. miałam turnus w Józefie. Józef-Adam-Stanisław są to trzy budynki połączone łącznikami. Stołówka znajduję się w środkowym Adamie. Prawie wszyscy mają zabieg porozrzucane po Wojciechu, Adamie, Stanisławie, Jubilacie oraz Starym i Nowym Jerzym. Są to odległości kilku minutowe spacerkiem. Miedzy obiektami kursuje również bus. Baseny w Wojciechu, Adamie czy w Jerzym mają różne właściwości. Stanisław jest częściowo po remoncie, jednak pokoje niewyremontowane mówiąc bardzo delikatnie pozostawiają wiele do życzenia. Odwiedziłam tam znajomą i szczerze mówiąc byłam trochę przerażona. Panie sprzątaczki bardzo dbały o prządek, ale niemalowane pokoje i łazienki robiły przygnębiające wrażenie. Dużą rekompensatą było dobranie się pań, tworzyły zgrany zespół. Poza tym jest świetna baza zabiegowa, (chociaż się trzeba dużo nachodzić) wróciłam z pobytu bardzo wypoczęta i zrehabilitowana. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013 21:14 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
ODPOWIEDZ