...i się staramSelene pisze:Największą sztuką jest pogodzenie romantyzmu z prozą dnia codziennego
KOBIETA -PIĘKNEM JEST
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: KOBIETA -PIĘKNEM JEST
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Wśród nich są jeszcze i tacy, że po tym wszystkim wstaną twardo na nogach i w/w słowa udowodnią swymi czynami, abyś mogła wesprzeć się na ich ramieniu w każdej potrzebie.anusia153 pisze:"Bo cóż z tego, że romantycy zobaczą w Waszych oczach nieprzenikniony lazur, głębię błękitnego oceanu… że w drżącym głosie i niespokojnym oddechu, odnajdą życiodajną muzykę wypełniającą serce,… nadającą istnieniu sens… że zachwycą się cudownym złocisto – krwistym zachodem słońca, tonącym w bezkresie morskich fal; promieniami delikatnie muskającymi wilgotne krople porannej rosy, osiadłej na delikatnych liściach drzew; ożywczym zapachem wiosennego, ciepłego deszczu…. "
Co z tego, że zaczarują słowem…
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Nie szczędź mi rajskich rozkoszy!
Różanych ustek nie żałuj!
Zanim się dzika myśl spłoszy,
Niebieska! Ty swoim wzrokiem
Zalej mnie blasków potokiem,
Bez końca pieść mnie i całuj!
Odpędzę widziadła wstrętne,
Ze śmiercią hardo się zmierzę,
Gdy w pocałunki namiętne
Roztopię duchową dzielność,
W rozkoszy tych nieśmiertelność,
W tę jedną, ach, tylko wierzę!
Przed twym ożywczym płomieniem
Dusza ma kielich otwiera,
Rozkwita z dziewiczym drżeniem
W świateł i woni obłoku,
W twych ustach i w twoim wzroku
Znajdując wieczność, umiera.
Eros zawstydzi się blady
Przed moich pragnień pożarem,
Wśród sennej życia biesiady
Pijąc nadziemskie słodycze,
Wszystkie łzy twoje przeliczę
Dobyte szczęścia nadmiarem.
A gdy się strawi doszczętnie
To życie nic już nie warte —
W ostatniej chwili, namiętnie,
Na twoim oparty łonie,
W nowe się blaski przesłonię,
Patrząc w twe oczy otwarte.
Zbych
-
forumowicz
mam nadzieje ,wszak nadzieja umiera ostaniaZbigniew- I pisze:Wśród nich są jeszcze i tacy, że po tym wszystkim wstaną twardo na nogach i w/w słowa udowodnią swymi czynami, abyś mogła wesprzeć się na ich ramieniu w każdej potrzebie.anusia153 pisze:"Bo cóż z tego, że romantycy zobaczą w Waszych oczach nieprzenikniony lazur, głębię błękitnego oceanu… że w drżącym głosie i niespokojnym oddechu, odnajdą życiodajną muzykę wypełniającą serce,… nadającą istnieniu sens… że zachwycą się cudownym złocisto – krwistym zachodem słońca, tonącym w bezkresie morskich fal; promieniami delikatnie muskającymi wilgotne krople porannej rosy, osiadłej na delikatnych liściach drzew; ożywczym zapachem wiosennego, ciepłego deszczu…. "
Co z tego, że zaczarują słowem…
-
forumowicz
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
aby przeprowadzić zawsze swoją wolę,
gdy mimo istoty i swojej słabości
zwyciężają nieustannie.
- Honore de Balzac -
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
że kobiety nie można uszczęśliwić w sposób w jaki zostaliśmy poczęci.
Trzeba umieć mówić do jej duszy i rozumieć każde uderzenie serca.
Trzeba umieć być kochankiem, przyjacielem a czasami poetą.
Umieć pominąć szminkę i makijaż i dostrzec prawdę,
która znajduje się pod spodem.
I każdego dnia dziękować Bogu,
za piękno, na które możemy patrzeć.
P.Kasjas
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

mam nadzieje ,wszak nadzieja umiera ostania
Anusia, nie załamuj mnie, i Ty to powiedziałaś:"ale nie będzie chyba mi to dane"?. Więcej wiary proszę pani!!!! Mam Stryja, który ma 97 lat i jest nad wyraz sprawny, pogodny i wesoły. Gdy pytam Go, co u niego słychać, skarży się, że ma problem, ponieważ nie może znaleźć dziewcząt w swoim wieku. Obejrzyjcie się wokół. Wielu z nas, nasze życie skończyło się z chwilą, gdy wrzasnęło pierwsze dziecko. Od tej chwili już żyjemy tylko dla nich w kieracie praca-dom, praca-dom. Dzieci dojrzewają, a my ciągle z nosem przy ziemi, praca-dom. One mają lepszy start od nas, dzięki nam, oddaliśmy im siebie. Nie róbcie wszystkiego za nich, nie przeżywajcie za nich życia, to nasze dzieci muszą umieć dawać sobie radę w życiu i bez nas, to jest też nasza lekcja dla nich. A teraz może znajdziemy trochę czasu by pożyć znów dla siebie? Jeszcze nam został rok, pięć czy pięćdziesiąt? Nie zamykajmy się w sobie!!!! Idźmy kochać ludzi i ten wspaniały pokręcony świat!!!! Chwytajmy każdą chwilę i wypełniajmy ją szczęściem. Głowa do góry, pierś do przodu, idziemy!!!!
-
forumowicz
Piękne tak tez uważam brawo ZbigniewZbigniew- I pisze: Anusia, nie załamuj mnie, i Ty to powiedziałaś:"ale nie będzie chyba mi to dane"?. Więcej wiary proszę pani!!!! Mam Stryja, który ma 97 lat i jest nad wyraz sprawny, pogodny i wesoły. Gdy pytam Go, co u niego słychać, skarży się, że ma problem, ponieważ nie może znaleźć dziewcząt w swoim wieku. Obejrzyjcie się wokół. Wielu z nas, nasze życie skończyło się z chwilą, gdy wrzasnęło pierwsze dziecko. Od tej chwili już żyjemy tylko dla nich w kieracie praca-dom, praca-dom. Dzieci dojrzewają, a my ciągle z nosem przy ziemi, praca-dom. One mają lepszy start od nas, dzięki nam, oddaliśmy im siebie. Nie róbcie wszystkiego za nich, nie przeżywajcie za nich życia, to nasze dzieci muszą umieć dawać sobie radę w życiu i bez nas, to jest też nasza lekcja dla nich. A teraz może znajdziemy trochę czasu by pożyć znów dla siebie? Jeszcze nam został rok, pięć czy pięćdziesiąt? Nie zamykajmy się w sobie!!!! Idźmy kochać ludzi i ten wspaniały pokręcony świat!!!! Chwytajmy każdą chwilę i wypełniajmy ją szczęściem. Głowa do góry, pierś do przodu, idziemy!!!!
Powód: poprawka cudzysłowiu
-
forumowicz