KOBIETA -PIĘKNEM JEST

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: KOBIETA -PIĘKNEM JEST

Post autor: margot »

Selene pisze:Największą sztuką jest pogodzenie romantyzmu z prozą dnia codziennego :)
...i się staram ;) ....ale :(
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

anusia153 pisze:"Bo cóż z tego, że romantycy zobaczą w Waszych oczach nieprzenikniony lazur, głębię błękitnego oceanu… że w drżącym głosie i niespokojnym oddechu, odnajdą życiodajną muzykę wypełniającą serce,… nadającą istnieniu sens… że zachwycą się cudownym złocisto – krwistym zachodem słońca, tonącym w bezkresie morskich fal; promieniami delikatnie muskającymi wilgotne krople porannej rosy, osiadłej na delikatnych liściach drzew; ożywczym zapachem wiosennego, ciepłego deszczu…. "
Co z tego, że zaczarują słowem…
Wśród nich są jeszcze i tacy, że po tym wszystkim wstaną twardo na nogach i w/w słowa udowodnią swymi czynami, abyś mogła wesprzeć się na ich ramieniu w każdej potrzebie.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na dobrą no zadedykuję Paniom jeszcze jeden wiersz, a potem do rana możecie mnie "wyzywać" od romantyków.

Nie szczędź mi rajskich rozkoszy!
Różanych ustek nie żałuj!
Zanim się dzika myśl spłoszy,
Niebieska! Ty swoim wzrokiem
Zalej mnie blasków potokiem,
Bez końca pieść mnie i całuj!

Odpędzę widziadła wstrętne,
Ze śmiercią hardo się zmierzę,
Gdy w pocałunki namiętne
Roztopię duchową dzielność,
W rozkoszy tych nieśmiertelność,
W tę jedną, ach, tylko wierzę!

Przed twym ożywczym płomieniem
Dusza ma kielich otwiera,
Rozkwita z dziewiczym drżeniem
W świateł i woni obłoku,
W twych ustach i w twoim wzroku
Znajdując wieczność, umiera.

Eros zawstydzi się blady
Przed moich pragnień pożarem,
Wśród sennej życia biesiady
Pijąc nadziemskie słodycze,
Wszystkie łzy twoje przeliczę
Dobyte szczęścia nadmiarem.

A gdy się strawi doszczętnie
To życie nic już nie warte —
W ostatniej chwili, namiętnie,
Na twoim oparty łonie,
W nowe się blaski przesłonię,
Patrząc w twe oczy otwarte.
Zbych
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013 23:05 przez Zbigniew- I, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zbigniew- I pisze:
anusia153 pisze:"Bo cóż z tego, że romantycy zobaczą w Waszych oczach nieprzenikniony lazur, głębię błękitnego oceanu… że w drżącym głosie i niespokojnym oddechu, odnajdą życiodajną muzykę wypełniającą serce,… nadającą istnieniu sens… że zachwycą się cudownym złocisto – krwistym zachodem słońca, tonącym w bezkresie morskich fal; promieniami delikatnie muskającymi wilgotne krople porannej rosy, osiadłej na delikatnych liściach drzew; ożywczym zapachem wiosennego, ciepłego deszczu…. "
Co z tego, że zaczarują słowem…
Wśród nich są jeszcze i tacy, że po tym wszystkim wstaną twardo na nogach i w/w słowa udowodnią swymi czynami, abyś mogła wesprzeć się na ich ramieniu w każdej potrzebie.
mam nadzieje ,wszak nadzieja umiera ostania :) ale nie będzie chyba mi to dane :cry:
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013 23:13 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

Zbigniewie nikt Cię nie będzie tak długo wyzywał , ja idę spać rano muszę do pracy wstawać . Mam nadzieje że będę miała bardzo romantyczny sen :kwiat: Dobrej nocy :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Nie pojmuję, jaką siłą dysponują kobiety,
aby przeprowadzić zawsze swoją wolę,
gdy mimo istoty i swojej słabości
zwyciężają nieustannie.

- Honore de Balzac -
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

:serce: Miłość jest jak biblia, która mówi nam,
że kobiety nie można uszczęśliwić w sposób w jaki zostaliśmy poczęci.
Trzeba umieć mówić do jej duszy i rozumieć każde uderzenie serca.
Trzeba umieć być kochankiem, przyjacielem a czasami poetą.
Umieć pominąć szminkę i makijaż i dostrzec prawdę,
która znajduje się pod spodem.
I każdego dnia dziękować Bogu,
za piękno, na które możemy patrzeć.

P.Kasjas
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wśród nich są jeszcze i tacy, że po tym wszystkim wstaną twardo na nogach i w/w słowa udowodnią swymi czynami, abyś mogła wesprzeć się na ich ramieniu w każdej potrzebie.[/quote]

mam nadzieje ,wszak nadzieja umiera ostania :) ale nie będzie chyba mi to dane :cry:[/quote]

Anusia, nie załamuj mnie, i Ty to powiedziałaś:"ale nie będzie chyba mi to dane"?. Więcej wiary proszę pani!!!! Mam Stryja, który ma 97 lat i jest nad wyraz sprawny, pogodny i wesoły. Gdy pytam Go, co u niego słychać, skarży się, że ma problem, ponieważ nie może znaleźć dziewcząt w swoim wieku. Obejrzyjcie się wokół. Wielu z nas, nasze życie skończyło się z chwilą, gdy wrzasnęło pierwsze dziecko. Od tej chwili już żyjemy tylko dla nich w kieracie praca-dom, praca-dom. Dzieci dojrzewają, a my ciągle z nosem przy ziemi, praca-dom. One mają lepszy start od nas, dzięki nam, oddaliśmy im siebie. Nie róbcie wszystkiego za nich, nie przeżywajcie za nich życia, to nasze dzieci muszą umieć dawać sobie radę w życiu i bez nas, to jest też nasza lekcja dla nich. A teraz może znajdziemy trochę czasu by pożyć znów dla siebie? Jeszcze nam został rok, pięć czy pięćdziesiąt? Nie zamykajmy się w sobie!!!! Idźmy kochać ludzi i ten wspaniały pokręcony świat!!!! Chwytajmy każdą chwilę i wypełniajmy ją szczęściem. Głowa do góry, pierś do przodu, idziemy!!!!
forumowicz

Zbigniew- I pisze: Anusia, nie załamuj mnie, i Ty to powiedziałaś:"ale nie będzie chyba mi to dane"?. Więcej wiary proszę pani!!!! Mam Stryja, który ma 97 lat i jest nad wyraz sprawny, pogodny i wesoły. Gdy pytam Go, co u niego słychać, skarży się, że ma problem, ponieważ nie może znaleźć dziewcząt w swoim wieku. Obejrzyjcie się wokół. Wielu z nas, nasze życie skończyło się z chwilą, gdy wrzasnęło pierwsze dziecko. Od tej chwili już żyjemy tylko dla nich w kieracie praca-dom, praca-dom. Dzieci dojrzewają, a my ciągle z nosem przy ziemi, praca-dom. One mają lepszy start od nas, dzięki nam, oddaliśmy im siebie. Nie róbcie wszystkiego za nich, nie przeżywajcie za nich życia, to nasze dzieci muszą umieć dawać sobie radę w życiu i bez nas, to jest też nasza lekcja dla nich. A teraz może znajdziemy trochę czasu by pożyć znów dla siebie? Jeszcze nam został rok, pięć czy pięćdziesiąt? Nie zamykajmy się w sobie!!!! Idźmy kochać ludzi i ten wspaniały pokręcony świat!!!! Chwytajmy każdą chwilę i wypełniajmy ją szczęściem. Głowa do góry, pierś do przodu, idziemy!!!!
Piękne tak tez uważam brawo Zbigniew :kwiat: :kwiat:
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013 21:37 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawka cudzysłowiu
forumowicz

Zbigniew bardzo dobra recepta na życie :) ale nie o to mi chodziło :!:
Zablokowany