Zakład Leczniczy "Podhale" w Połczynie Zdroju
Zakład Leczniczy "Podhale" w Połczynie Zdroju
-
kamila
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 maja 2011 10:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Zakład Leczniczy "Podhale" w Połczynie Zdroju
W Połczynie byłam 4 lata temu ,jednak nie w Podchalu a w Gryfie . Poznałam wtedy dziewczyny , które przebywały tam na turnusie . Pamiętam , mówiły ,że muszą do łazienki wychodzić na korytarz . Budynki te są usytuowane bardzo blisko siebie w parku .
Natomiast w necie znalazłam taką stronę :
p://podhalhtte.nocuj.com.pl/opinie/
może te opinie nakreślą Ci obraz tego sanatorium.
Pozdrawiam .
-
Mirstan
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 wrz 2013 15:39
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 6
-
Mirstan
- Pomocny Kuracjusz

T... - Re:1.04.09: ...bylem od 18.2-11.3.2010r....zobaczyłem...nie wiem czy kiedykolwiek pojadę?-Jedzenie bardzo dobre-obsługa wspaniała...także a może przede wszystkim personel obsługujący zabiegi w Irenie do których musieliśmy ...dochodzić z Podhala w niepogodę! Warunki w Podhalu nie do zniesienia-to przez remont!Dotkliwy brak miejsc w łazienkach szczególnie rano!!! Mimo wszystko pozdrawiam personel!PS-za co klimatyczne-chyba za te psie kupy pani burmistrz!!!
benek - podhale: Sanatorium podhale to jedna wielka pomyłka, obiekt wygląda jak za czasów Gierka dwie toalety męskie na piętrze dla 40 mężczyzn, a do tego lekarzem prowadzącym jest ginekolog. Baba nie miała zielonego pojęcia o mojej chorobie. Dała trzy zabiegi dziennie, po których się teraz ledwo ruszam. Już lepiej by było jakbym poszedł do znachora Antoniego Kosiby
Irena - sanatorium Podhale Polczyn Zdroj: byłam z mężem na turnusie 4-24.06.09 tragedia! tylko kilka pokoi z łazienkami (na 32 mężczyzn 2 wc)w budynku i na stołówce ziąb i wilgoć.Na korytarzach pod chodnikami rozpadająca się podłoga.Jedzenie okropne przywożone w termosach przez firmę cateringową /rozgotowany makaron za 80gr surówka z głąbów kapusty/nie polecam henryk -Siedlce : Byłem w czerwcu-lipcu 2011, właśnie w "Podhalu".Kuchnia i personel lux,W pobliżu basen w sanat.Gryf.Wieczorki na własne konto, w sąsiednich ośrodkach.Zabiegi wszystkie na miejscu /[poza basenem/.Personel zabiegowy uprzejmy, a zwłaszcza panie z borowiny.Nie życzymy nikomu pobytu w okresie póżnej jesieni i zimy!Łazienki faktycznie poza pokojami .W pokojach tylko umywalki.Ilośc łazienek za mała w stosunku do użytkowników.Wycieczki są.Kino /sala kinowa wielofunkc.Miłego pobytu przyszłym kuracjuszom.Więcej tam się nie udam!!
kuracjusz : Byłem i nie polecam. Warunki zamieszkania "OKROPNE" w pokojach zimno, węzeł sanitarny jeden na kilkunastu chorych, mało operatywna PANI MAGISTER OD ADMINISTRACJI.PANUJE OGÓLNY BEZŁAD najprostsza sprawa urasta do ogromnej wagi problemu. Jedyny pozytyw to "HOPFERÓWKA" MOŻNA SIĘ ZABAWIĆ.
dodano 07 lutego 2012 o godz.:16:
Byla kuracjuszka Podhala : Witam! Bylam w Podhalu w styczniu i mam nadzieje ze wiecej tam nie trafie:(. W pokojach zimno- dobrze ze zabiegi mialam w tym samym budynku. Lazienki - jedna na kilka pokoi. Co do organizacji wycieczek i czasu wolnego to brak organzacji: pan organizator zlekcewazyl ludzi w tym sanatorium a poza tym wygorowane koszty wyjazdow na wycieczki np .do Swinoujscia czy Berlina. Nie bylo zadnych wieczorkow zapoznawczych , tanecznych ani tp. . Dobrze ze niektore osoby organizowaly sobie same czas wolny np . Hopferowka, Leo itp. Jedynym plusem to byly zabiegi , ktore faktycznie byly pomocne w leczeniu schorzen i jeszcze w miare dobre jedzenie choc na koniec juz turnusu bylo gorszej jakosci i zupelnie zimne. Reasumujac: zycze wszystkim duzo zdrowia i cierpliwosci na kuracjach w Podhalu .Pozdrawiam
dodano 21 lutego 2012 o godz.:13:53
kuracjusz : pobyt w podhalu uważam za "zło konieczne" zakwaterowanie , wystrój pokoju przypomina 19 wiek.Zimno w pokojach , aż wilgoć wychodziła na sufity, ściany, nie wydolny system ogrzewania, woda ciepła w pokoju "pojawiała"się po 5 minutach . Zabiegi na wysokim poziomie co rekompensowało w pewnym stopniu niedostatki pobytu.Miła pani DOKTOR czytaj dosłownie , a pani ordynator zbyt wysoko nosi Głowę.Nie polecam.
dodano 02 marca 2012 o godz.:10:42
Przyznam się że powyższe opinie zniechęciły mnie do Podhala na tyle skutecznie że zrezygnowałem z tego sanatorium by za dwa miesięcy pojechać do Domu Zdrojowego w Ciechocinku. Do tej pory nie wiem czy dobrze zrobiłem.
Może od tamtej pory się poprawiło?
Pozdrawiam
-
Mirstan
- Pomocny Kuracjusz

-
Mirstan